Resor till Fuerteventura

Fuerteventura

  • Res till Fuerteventura året om!
  • Milslånga sandstränder – perfekta för surfare!
  • Träna på fantastiska Playitas Resort

På Fuerteventura väntar milslånga sandstränder, mysiga små byar och spektakulär natur. Fuerteventura lockar dessutom med behagliga temperaturer året om, med oss kan du resa hit både under sommar- och vinterhalvåret! För dig som vill ha en aktiv semester finns det populära träningshotellet Playitas Resort!

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning på din resa genom Klarna. Kreditprövning görs hos Klarna.
Se Klarnas villkor »Fakta om Fuerteventura

Transfer

Från flygplatsen till Caleta de Fuste ca 15 min, till Corralejo och Las Playitas ca 40-60 min, till El Cotillo & Majanicho ca 1 timme och till Costa Calma ca 1 timme 20 min. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Avgift tillkommer för specialbagage som till exempel cykel, surfutrustning och golfbag. Du kan förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 300 kronor eller betala 35 euro vid ankomst.

Stränder

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns även en del svarta lavastränder. På ön kan man hitta en alldeles egen orörd strand. Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra sidan, och medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna. Det finns en del nudistbad, speciellt på stränderna i söder. Här kan du läsa mer om Fuerteventuras finaste stränder.

Mer fakta

Väder

jan 21°c
feb 21°c
mar 22°c
apr 23°c
maj 24°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 28°c
sep 27°c
okt 26°c
nov 24°c
dec 22°c
8,3 av 10 Fuerteventura
Våra gästers betyg, baserat på 8768 omdömen
Populära hotell
Playitas Resort
Pris per person, avser del i Enrumslägenhet, 7 nätter, 3/9 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
5 068 SEK
Boka

Playitas Annexe
Pris per person, avser del i Trerumslägenhet i annex, 7 nätter, 3/9 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
4 103 SEK
Boka

Galera Beach
Pris per person, avser del i Tvårumslägenhet, 7 nätter, 3/9 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
5 598 SEK
Boka


Våra resenärers bästa semesterminnen 

Dela dina semesterbilder med oss genom att tagga @apollosverige i bilden eller i inläggstexten och kommentarsfältet på Instagram  


 

Alla orter Kanarieöarna

Gran Canaria

Välkommen till favoriten som har allt! Ön är som en kontinent i miniatyr med ett härligt klimat året om och ett stort utbud av allt du behöver under semestern. Res med oss till Gran Canaria och upptäck öns alla smultronställen. Den solsäkra sydkusten lockar med fina sandstränder, men Gran Canaria erbjuder mycket mer än så – spännande natur, fina små städer och ett brett utbud av aktiviteter.

Lanzarote

Lanzarote är en mycket speciell ö, starkt präglad av sitt vulkaniska ursprung. Kontrasterna på ön är stora och landskapet varierar ständigt. Månlandskap med svart lava och dramatiska kratrar blandas med gröna vinrankor och vidsträckta stränder, omringat av den mörkblå Atlanten. Lanzarote är inte bara Kanarieöarnas mest vulkaniska ö, utan även den kanske mest stilfulla, med genomtänkt arkitektur i harmoniska färgskalor.

La Gomera

La Gomera är en av Kanarieöarnas mindre kända öar, och bjuder på en mer orörd sida. Här möts du av pittoreska byar, grönklädda kullar, vänliga människor och många solsäkra timmar. Naturen är fantastisk och det bästa sättet att uppleva La Gomeras sagoskogar är att sätta på dig bra skor och ge dig ut på vandringsturer.

Teneriffa

På resan till Teneriffa får du uppleva den grönaste och, i mångas ögon den vackraste, av Kanarieöarna. På Teneriffa kan du besöka vulkanen Teide, som är Spaniens högsta topp. Ön har även flera vackra stränder, i söder brer vita stränder med fin sand ut sig och i norr väntar svarta lavastränder och klippor. Teneriffa passar alla – för barnfamiljen finns vattenparken Siam Park, långgrunda stränder och bra familjehotell och par kan se fram emot härliga utflykter runt ön, bra shopping och goda middagar på restauranger.