Fuerteventuras bästa stränder

- våra 10 bästa tips

Hur föredrar du dina stränder: korta eller långa, livliga eller rofyllda? Oavsett ditt svar har Fuerteventura gott om vackra sandstränder som tillgodoser dina önskningar och behov. På Fuerteventura finns också den berömda Popcorn beach!  

Stranden i Morro Jable

1. Playa Esmeralda

Playa Esmeralda på Jandíahalvön är utsedd till en av de tio vackraste stränderna i världen. Både stora och små älskar att leka i de härliga vågorna och här kan du lätt tillbringa en hel dag eller två.

2. Playa Blanca

Playa Blanca är, som namnet antyder, en ljuvligt vit strand med fina vågor av riktigt blått gnistrande vatten. Strandens läge precis söder om Puerto del Rosario gör det perfekt att stanna till här med bilen före eller efter en shoppingtur!

3. Playa de Cofete

Den vita och milslånga stranden Playa de Cofete är riktigt populär strand för surfare. Vattnet är lite strömt, vilken inte lämpar sig så bra för bad. Du hittar stranden på den sydvästra delen av Jandía-halvön. Det är inte helt lätt att ta sig hit, men det är absolut värt besväret. Hyr en fyrhjuling i Morro Jable och följ grusvägarna ner till stranden!

4. Popcorn Beach

Är du ute efter snygga bilder till Instagram så är det Popcorn beach på norra Fuerteventura du ska ta sikte på. Stranden består av vita koraller som ser ut precis som popcorn!

5. Playa de Morro Jable

Morro Jable är den gamla delen av staden Jandia på södra Fuerteventura. Stranden i Morro Jable är en fyra kilometer lång fin sandstrand med turkosskimrande vatten. Att stranden kallas för Europas Hawaii är lätt att förstå.

Playa de Sotaveno Playa de Sotavento

6. Playa de Sotavento

Imponerande, bred strand längs Jandía-halvöns östkust, där världscupen i windsurfing årligen äger rum. Stranden är perfekt för sol, bad och vattensporter och det kryllar av vindsurfare som utövar sin favoritsport i det långgrunda, kristallklara vattnet. På den 60 meter breda stranden finns det plats för alla och vid lågvatten bildas insjöar med grunt vatten, idealiskt för barnen att leka i.

7. Gran Tarajal

På den långa, gemytliga stranden finns (förutom gott om plats att slappna av på) fotbollsmål, beachvolleynät, en lekplats och en lång mysig strandpromenad med en uppsjö av härliga restauranger. Gran Tarajal är Fuerteventuras näst största stad och eftersom Playitas Resort är det enda hotellet i närområdet kommer du garanterat att se fler kanarier än turister.

La Pared La Pared-stranden

8. Caleta de Fuste

Mitt på östkusten ligger Caleta de Fuste med ljuvligt vita stränder. Här kan du verkligen njuta av en mysig heldag. Precis vid stranden ligger mängder av restauranger, butiker och till och med ett köpcenter. Dessutom kan du köpa oslagbart goda glassar här! Ta buss 3, 10 eller 16 för att komma hit.

9. La Pared

För surfarna är La Pared är ett riktigt guldkorn med stora, härliga vågor. Stranden är lång med plats för alla. Stanna gärna fram till kvällen och se solens sista strålar vandra nerför klipporna. En magisk upplevelse! Observera att vågor och undervattensströmmar kan göra det svårt att bada här. I perioder förekommer här starka strömmar som gör stranden mindre lämplig till simning. Vill du lära dig att surfa så erbjuder surfcentret Wellenkind Surf School dagliga surfkurser på nybörjar och medelsurfarnivå på La Pared.

10. El Cotillo

Denna ljuvliga strand är en pärla som du bara måste besöka! Med inbjudande smaragdgrönt vatten och en lagunformad strand är det omöjligt att inte älska El Cotillo. När hungern gör sig påmind kan du ta dig till någon av fiskebyns fantastiska restauranger som erbjuder dagsfärsk fisk. El Cotillo ligger på nordvästra Fuerteventura, ca 1,5 mil från Corralejo.


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Fuerteventura, hitta din favoritort på Fuerteventura eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Fuerteventura

God mat, vackra sandstränder, hisnande naturupplevelser och vackra byar - Fuerteventura har allt! Ta del av våra tips på saker du inte får missa på resan till Kanarieöarnas näst största ö här.

Se alla våra restips för Fuerteventura

Hitta ditt Fuerteventura

Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt för våra orter på Fuerteventura och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta vad du söker.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här