Fakta om Fuerteventura

Transfer:

Från flygplatsen till Caleta de Fuste ca 15 min, till Corralejo och Las Playitas ca 40-60 min, till El Cotillo & Majanicho ca 1 timme och till Costa Calma ca 1 timme 20 min. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Avgift tillkommer för specialbagage som till exempel cykel, surfutrustning och golfbag. Du kan förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 300 kronor eller betala 35 euro vid ankomst.

Stränder:

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns även en del svarta lavastränder. På ön kan man hitta en alldeles egen orörd strand. Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra sidan, och medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna. Det finns en del nudistbad, speciellt på stränderna i söder. Här kan du läsa mer om Fuerteventuras finaste stränder.

Nöjen:

I Corralejo finns många pubar, musikbarer, restauranger och ett fåtal diskotek. Caleta de Fuste har ett fåtal barer och enstaka diskotek. I Jandia är nöjeslivet begränsat och i Costa Calma och Las Playitas är det mycket lugnt.

Kommunikationer:

Vägnätet är väl utbyggt och lokalbussar trafikerar nästan hela ön. Att åka taxi är billigt inom orterna, men ska man längre så kan det bli dyrt. Båtförbindelserna mellan Fuerteventura och Lanzarote är täta, något glesare på söndag och helgdagar. Det finns en katamaranbåt som tar ca 20 min/enkel resa samt en större färja som tar ca 35 min/enkel resa. Båda båtarna tar bilar.

Aktiviteter:

I Corralejo-området, Caleta de Fuste, Costa Calma och Jandia-området är det perfekta förhållanden för windsurfing. Övriga sporter som vattenskidor, vattenskoter, dykning, tennis, ridning och cykling finns också att tillgå. Här har vi samlat lite tips för dig som vill ha en aktiv semester.