Aktiv semester

på Fuerteventura

Det finns inget som får en att må så bra som ett härligt träningspass! På Fuerteventura finns dessutom goda möjligheter att inte bara kombinera nytta med nöje, utan även spänning och utforskning. Ta till exempel en cykeltur i bergen, eller prova på att windsurfa.

En aktiv semester

Playitas Resort är ett av Europas största sport- och träningshotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Playitas erbjuder ett outtömligt utbud av sport och aktiviteter, vackra vyer över det fridfulla området och utsikt över Atlanten. Alla träningsfaciliteter ligger inom gångavstånd och som en extra bonus för alla golfare ligger golfbanan och klubbhuset runt knuten. Playitas Resort är perfekt för alla som vill ha en aktiv semester! 

Cykling

Hyr en cykel och få det bästa av två världar – motion och sightseeing på samma gång. Ge dig ut på en tur och planera din väg och dina stopp eller boka en tur med professionell guide som visar dig de bästa rutterna. På Playitas har du möjlighet till både roadbike- och mountainbiketur – en upplevelse du kommer att minnas länge!

Hiking

På Fuerteventura finns det många berg att bestiga och stigar att vandra. Regeringen har lagt ner mycket pengar på vandringsleder, exempelvis den från Caleta de Fuste till Nuevo Horizonte. Från Playitas är det ett måste att gå över berget till Gran Tarajal.

Windsurfing

Windsurfing är mest populärt på östkusten. Sotavento och Jandía-stranden är strändernas okrönta windsurfingsparadis. Uthyrning och kurser finns på i princip alla stränder. 

Kitesurfing

Kitesurfing blir bara mer och mer populärt. Du kan se de färgglada drakarna när du närmar dig Las Dunas söder om Corralejo. För att prova kitesurfing är det bäst att gå till en kitesurfskola och ta lektioner. Det finns skolor i Corralejo och Jandía, där du också kan hyra kiteboards. Stränderna längs Jandíahalvön är också populära då vinden blir starkare när den tvingas in mellan bergen som ligger ovanför stränderna.

Bodyboarding

Bodyboarding (att klamra sig fast vid brädan) är ett roligt alternativ till vanlig surfing och man behöver ingen erfarenhet – det är lätt att hoppa upp på brädan, sedan för-söker du bara åka med vågen! Brädor finns att köpa nästan överallt på ön.

Kajakpaddling

En kajaktur är en härlig upplevelse! Paddla längs stranden och njut av utsikten, ta gärna med dig fika och matsäck som du avnjuter när musklerna behöver lite vila. Från Corralejo finns guidade kajakturer, där all utrustning, instruktör och en lätt lunch ingår i priset. Fråga din reseledare för mer detaljer och för att boka.

Surfing

Är du det minsta nyfiken på surfing – prova! Fuerteventura är känt som Europas Hawaii och det finns vågor som passar alla, från nybörjare till inbitna surfare. Surfskolor och brädor finns till uthyrning över hela ön och man surfar direkt vid stranden. De riktigt erfarna surfarna tar gärna båten från Corralejo ut till Isla de los Lobos, där de riktigt stora vågorna finns på vintern!

Vill du lära dig surfa så erbjuder surfcentret Wellenkind Surf School dagliga surfkurser för hela familjen på nybörjar och medelsurfarnivå.

Golf

Ta chansen att gå en runda på Playitas 18-håls golfbana. Den omväxlande banan garanterar dig underhållande sysselsättning. Är golf något helt nytt för dig så passa på att ta en privatlektion hos någon av våra professionella instruktörer. På måndagar finns även möjlighet att i grupp få en timmes golfintroduktion mot avgift.

Här kan du läsa mer om våra förmånliga förbokningsbara golfpaket på Playitas Resort.

I Caleta de Fuste ligger två golfbanor: Salinas Golf och Fuerteventura Golf.
Dessa två banor ligger mer eller mindre granne med varandra men de har helt olika karaktär. Fuerteventura Golf är en klassisk golfbana där fairways kantas av palmer och banan har relativt små greener. Salinas Golf har otaliga kullar, bunkrar och förtjusande ökenområden. Stora, fasta greener som tar emot bollen långsamt.

Dykning

Det kristallklara vattnet gör Fuerteventura till en favoritplats för dykare. De populäraste platserna är Caleta de Fuste, Costa Calma och Los Lobos. Enligt spansk lag måste du visa upp ett läkarintyg på att du är fullt frisk för att få dyka. Gillar du inte att dyka arrangeras snorklingsturer också. Kontakta gärna din reseledare för mer information.

 


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Fuerteventura, hitta din favoritort på Fuerteventura eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Fuerteventura

God mat, vackra sandstränder, hisnande naturupplevelser och vackra byar - Fuerteventura har allt! Ta del av våra tips på saker du inte får missa på resan till Kanarieöarnas näst största ö här.

Se alla våra restips för Fuerteventura

Hitta ditt Fuerteventura

Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt för våra orter på Fuerteventura och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta vad du söker.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här