Magiska vyer över bergen på Fuerteventura

Vandring på Fuerteventura

Vandra till öns högsta topp, utforska en imponerande krater eller ta en promenad längs kusten - oavsett vilken vandringsled du väljer kommer du garanterat hitta en som passar dig.

Att vandra på Fuerteventura ger dig möjlighet att uppleva öns naturliga skönhet på nära håll. Här kan du njuta av den friska luften, det klara vattnet, den fantastiska utsikten och den unika flora och fauna som finns på ön. Längs vandringslederna väntar även flera historiska och kulturella sevärdheter som ger dig en inblick i öns rika historia och kultur.

Det finns många olika vandringsleder på Fuerteventura som passar olika färdighetsnivåer och preferenser. De flesta vandringslederna är välmarkerade och det finns ofta guider och turistinformation tillgängliga för att hjälpa dig att välja rätt vandringsled som passar dig bäst.

När du planerar en vandring på Fuerteventura är det viktigt att komma väl förberedd. Ta med tillräckligt med vatten, mat och solskydd samt bekväma skor och kläder. Kom också ihåg att ta hänsyn till miljön och respektera naturen under din vandring på Fuerteventura.

Oavsett om du är en erfaren vandrare eller en nybörjare, finns det en vandringsled på Fuerteventura som kommer att passa dig. Så packa dina vandringskängor och upplev den fantastiska naturen på Fuerteventura!

Fuerteventuras bästa vandringsleder

  1. Pico de la Zarza - Denna vandringsled tar dig till Fuerteventuras högsta topp, som ligger på 807 meter över havet. Under vandringen får du uppleva det fantastiska bergslandskapet och de vackra utsikterna över ön.

  2. Calderon Hondo - Denna vandringsled tar dig runt en imponerande krater som bildades för över 100 000 år sedan. Under vandringen kan du uppleva den unika flora och fauna som finns på ön samtidigt som du får njuta av de fantastiska vyerna över havet.

  3. Cofete till Pico de la Zarza - Denna vandringsled tar dig genom några av Fuerteventuras mest imponerande landskap. Under vandringen får du uppleva den dramatiska kustlinjen och de fantastiska vyerna över bergen.


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Fuerteventura, hitta din favoritort på Fuerteventura eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Fuerteventura

God mat, vackra sandstränder, hisnande naturupplevelser och vackra byar - Fuerteventura har allt! Ta del av våra tips på saker du inte får missa på resan till Kanarieöarnas näst största ö här.

Se alla våra restips för Fuerteventura

Hitta ditt Fuerteventura

Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt för våra orter på Fuerteventura och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta vad du söker.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här