Yoga med Esther Sorgenfrei från Wakeful Heart

Välkommen till en härlig vecka med erfarna Esther Sorgenfrei från Wakeful Heart på Kreta, Cavo Spada. Upplev fördjupning i Zen, mindfulness och yoga där kropp, sinne och själ är i fokus!

Vi tränar yoga för att få styrka och smidighet i kroppen samt meditation i form av Zen och mindfulness för att få lugn, utrymme och glädje i sinnet och själen


Klassbeskrivningar

Wakeful Heart Yoga: Yogaklass inspirerad av Iyengar yoga med fokus på core, styrka och smidighet. Instruktionerna är enkla och precisa och vi övar på kroppsmedvetenhet och kontakt. Klassen börjar med att lägga fokus på och uppmärksamma kroppen och aningen och avslutas med avslappning. Positionerna anpassas efter individen.

Wakeful Heart Restorative Yoga: en yogaklass med fokus på lugn där vi spenderar mer tid i positionerna.

Wakeful Heart Flow Yoga: en yogaklass där yogapositionerna är kopplade till andningen och vi rör oss dynamiskt genom positionerna.

Mindfulness: Vi övar på att ha en medveten attityd, som är nyfiken, öppen, intresserad och icke-dömande. Vi tränar på den genom kroppsskanningsmeditation, sittande och gående meditation.

Zenmeditation: Här handlar det om att vara närvarande här och nu och vara medveten om vad som pågår i sinnet, kroppen och livet. Zen har ett speciellt fokus på att det inte finns någon annan "plats" vi ska till. Zen tränar oss att vara just här just nu, med stöd av en stark, tydlig och kärleksfull uppmärksamhet.


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuella datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell.  

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en träningsresa till det aktuella hotellet denna vecka.

Datum & hotell:

5-12 september 2023, La Pared - powered by Playitas

29 dec 2023 - 5 jan 2024, La Pared - powered by Playitas

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn.

Det här ingår:                     

  • All träning under veckan med gästinstruktör Esther Sorgenfrei Blom
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

BOKA LA PARED

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören

Esther Sorgenfrei Blom har i snart 25 år sysslat med yoga, meditation, Zen och mindfulness, både privat och professionellt. Hon är certifierad lärare i Iyengar Yoga från B. K. S. Iyengar Yoga Center och certifierad lärare i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) från Danish Centre for Mindfulness, Aarhus Universitet. Sedan 2016 har Esther studerat Zen och leder den danska grenen av Boundless Way Zen. Hon är även legitimerad psykolog, är 49 år, mamma till Lærke på 17 och gift med Nikolaj.

"Träning, vare sig det är yoga, barre träning eller pilates är mitt andrum och där jag ger mig själv omsorg och bibehåller en bra balans i ett mycket aktivt liv. Genom kontakt med kroppen, daglig meditation, silent retreats fler gånger ett år samt användningen av mindfulness i både privat- och arbetslivet kan jag ärligt säga att jag ”walk my talk.”
Jag strävar efter att min undervisning i mindfulness, Zen och yoga ska flätas samman med det vardagliga livet. Jag njuter särskilt av den kreativitet som ligger i att undervisa många olika människor i alla åldrar. Alla är välkomna till mina klasser". Du kan läsa mer om Esther här


Om hotellet

Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels

Hotell Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels på Kreta är ett välskött Apollo Sports-hotell av hög standard. Här bor du nära stranden, med All Inclusive, och har spa på hotellet som erbjuder ett brett utbud av faciliteter och behandlingar. På hotellet finns det dessutom många och bra sportfaciliteter med gym både utomhus och inomhus, gruppträning, cykling, tennisbana och bra löpning i de närliggande området. Den 12–19 maj 2017 förvandlades Cavo Spada till ett olympiskt träningsläger där hela den svenska OS-truppen tränade inför vinter-OS i Sydkorea 2018. 

Läs mer om Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas