Yoga, meditation & recovery week

Josefin Sahlin Babar

Välkommen till en vecka då yogainstruktören Mindful by Josie gästar oss och bjuder på både mindful Yin yoga, meditation, Qi gong, pranayama och härligt, glädjefylld energisk vattengympa med mycket inslag av olika dansstilar. Du ges möjlighet att bland annat testa på olika meditationstekniker, guidade meditationer och affirmationer, stillsam yoga, och det spelar ingen roll om du är en erfaren yogi eller aldrig har testat yoga tidigare. Huvudfokuset är att må bra i både kropp och själ, stilla sinnet och ge dig själv maximal återhämtning och avkoppling. Tillsammans med Josie får du verktyg att jobba med ditt mindset och yogapraktik genom att båda stärka din kropp, ditt sinne och själ. 


Klassbeskrivningar

Mindful Yinyoga är en lugn mer meditativ klass där vi stannar länge i varje position och arbetar med kroppens organ, vår bindväv men även mindset. Här ges du möjlighet till att släppa blockeringar som sitter i kroppen, återhämtning och reflektion. 

Hathayoga (kraftens yoga) är en fysisk och psykisk kontroll med asanas (yogapositioner) och pranayama (andningsövningar). Ett hathayogapass innehåller fysiska rörelser i mycket mjuka former som i sin tur kombineras med meditation och andningsövningar. Syftet med övningarna är att balansera samman kraften som kommer från ha – solen, och tha – månen. Positionerna i hathayoga har alltså motsatta energier som stimuleras när man öppnar och stänger muskulatur och leder.

Pranayama & meditation innehåller en kombination av pranayama (andningstekniker), guidad meditation och kroppscanning.

Taiji Qi gong - 18 form där Tai Chi och Qi Gong kännetecknas av mjuka rörelser och ett fokuserat sinne som har en välgörande och balanserande effekt såväl kroppsligt som mentalt. Vi tränar medveten rörelse, koordination, fokus, kroppskännedom, att vara i nuet och inre stillhet

Aqua for fun en enklare version av vattengympa med mycket inslag av dans. Bra energi och glädje utlovas 

Stretch & relax låt kroppen och muskler få återhämta sig efter en dag med mycket fysisk aktivitet. Vi stretchar de största muskelgrupperna och avslutar med avslappning 


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell


Vem kan delta? 

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.


Hur bokar jag och vad kostar det?

För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuella datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. 

* För dig som bor på Playitas Resort under den aktuella veckan kommer vissa av klasserna med en extra avgift, enligt Playitas ordinarie program. Minst en klass per dag med gästinstruktören är kostnadsfri. Anmälan sker i sportreceptionen en dag i förväg. Var uppmärksam på att det är begränsat antal platser på klasserna. 

Information om veckan

Pris: Vissa av passen med aktuell gästinstruktör på Playitas Resort kan vara mot en extra kostnad, enligt Playitas ordinarie program.

Datum & hotell: 

18-25 jul 2023, Playitas Resort

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Det här ingår: 

  • Ett kostnadsfritt pass om dagen med gästinstruktör Josefin Sahlin Babar 
  • Hotell- och träningsanläggning i toppklass

Boka Playitas Resort

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören och hotellet


Josefin Sahlin Babar

Jag heter Josefin och en av mina stora passioner i livet är att både praktisera och även instruera i yoga, mindfulness och meditation. Jag är utbildad hälsopedagog, yoga och mindfulness instruktör. Jag mår som bäst när jag får möjlighet att inspirera andra att tro på sig själva, känna sig fria och njuta av allt det vackra livet har att erbjuda. 

Många människor lider av oro, ångest, depression, utmattning och stressrelaterade sjukdomar. Jag har egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Anledningen till att jag studerade till hälsopedagog var just för att få egna verktyg att hantera min ångest och därefter få möjlighet att hjälpa andra. 2018 arrangerade jag min första återhämtningsresa för utbrända personer och jag har även gått utbildning för Apollo Sports och Aerobicweekends. 

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort