Yoga- träning- & rörelsevecka med Helle Vinther

Välkommen till en träningsvecka med Helle Vinther. En vecka med ett brett spektrum av träning och rörelse, från funktionell styrketräning och hög puls till flödande lekfulla yogaklasser och långa lugna stretch. Helle har ett allmänt lekfullt förhållningssätt till träning och rörelse, men det betyder inte att det är mindre jobbigt eller utmanande. Du kommer att få utmanas och kanske testa nya övningar som du aldrig provat tidigare.

Det finns plats för alla, och alla pass kan anpassas efter individen. Du får möjlighet att lära känna din kropp genom rörelse, oavsett om det är i snabb eller långsam takt. Rörelse är bra för kropp och själ, det gör dig glad, så kom, följ med oss ​​och låt oss röra på oss tillsammans!


Klassbeskrivningar

Vinyasa Yoga (Classic): Klassiska yogapositioner med rörelser i flow. Vinyasa yoga är en dynamisk form av yoga som sker i små, kortare sekvenser. Det är både fokus på yogapositionerna, men också övergången från en yogaposition till nästa. Inslag av styrka, andning och balans implementeras.

Slow Flow (Sunrise): En yogaklass med lugna och långsamma rörelser att börja dagen med. Denna klass är för dig som i lugn och ro behöver väcka kroppen för en ny dag i rörelse.

Slow Flow (Sunset): Denna klass är för dig som vill avsluta dagen med mjuka rörelser och nedvarvning innan du lägger dig. Klassen består av långsamma mjuka rörelser och andningsövningar som lugnar ditt nervsystem och förbereder dig för vila.

Playfull Vinyasa: Inspirerad av klassisk vinyasa yoga. Vi kombinerar rörelse och andning genom små yogasekvenser men med lite mer lekfulla inslag. Det kommer att finnas möjlighet att träna inversioner och armbalanser (Det är inget krav). Denna klass är för dig som vill utmana dig själv genom ett lekfullt förhållningssätt till yogans värld.

Vinyasa strength: Inspirerad av klassisk vinyasa yoga, men med lite fler styrkeinslag i denna klass. Det kan vara så att element från funktionell träning inarbetas i en yogasekvens, eller så hålls en position lite längre.

Yin Yoga: Detta är en väldigt lugn form av yoga där vi tränar djupa passiva stretchningar. Vi stannar i positionerna mellan 2-10 minuter för att arbeta djupare in i bindväven. Vi övar och genom närvaro för att slappna av och ge efter i kropp och själ. På så sätt jobbar vi med att skapa utrymme i bindväven som på sikt gör den starkare och kan vara skadeförebyggande för senor och leder. Yinyoga kan vara en utmaning för vissa och kännas meditativ för andra. Det kan också vara olika från dag till dag. Men det är ett fantastiskt tillfälle att bara trycka på pausknappen på omvärlden och finna lugnet i sin egen kropp.

TRX: Funktionell träning där alla kan delta. Vi tränar i TRX, som är ett träningsredskap med justerbara remmar, där din kroppsvikt blir motståndet i träningen. Vi arbetar med eller mot gravitation i olika positioner där du tränar styrka, spänst, balans och kondition. Vi jobbar med hela kroppen och du kan alltid justera remmarna efter nivå.

Strength and bodyweight: För dig som vill träna hela kroppen utan användning av utrustning. Träningspassen kommer att variera från gång till gång, men vi täcker hela kroppen med en blandning av basövningar och kombinationsövningar som tränar flera muskelgrupper samtidigt.

HIIT (High Intensity Interval Training): För dig som vill ha ett kort och intensivt pass där du kan pressa dig själv oavsett nivå. Träningen sker i korta intervaller med explosiva övningar.

Cardio and endurance: Vi tränar uthållighet genom en blandning av statiska och dynamiska övningar. Vissa av övningarna kommer att vara med lätt vikt, andra endast med kroppsvikt. Det är hög intensitet under hela klassen.

Functional core: För dig som vill stärka sin core-muskulatur. Vi tränar med fokus på att ha en stark core, vi jobbar med de olika sektionerna av magmusklerna, och hela din rygg som är en del av din core-muskulatur. En stark core ger dig en bra utgångspunkt för dina vardagliga rörelser eller din övriga träning.


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på reskrive hotell


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  

* Vissa av passen med aktuell gästinstruktör på Playitas Resort kan vara mot en extra kostnad, enligt Playitas ordinarie program.

Info om veckan

Pris: Det är gratis att delta i gästinstruktörens pass när du bokar en vistelse på aktuellt hotell för den aktuella veckan.

*OBS! Vissa träningspass på Playitas kan vara mot en mindre avgift.

Datum & hotelll:

Avreseort: Stockholm, Köpenhamn & Göteborg

Detta är inkluderat:

  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass
  • Träning med Helle Vinther

Boka La Pared - powered by Playitas

Boka Playitas Resort

Frågor? Mejla oss!


Om instruktören

Helle Vinther bor i Århus och älskar träning och rörelse och alla aspekter av det. Helle är legitimerad yogalärare, gruppträningsinstruktör, personlig tränare och vanecoach. Hennes önskan är att sprida mer glädje av träning och rörelse i människors vardag, samt att göra det tillgängligt och roligt. Helle har över 10 års erfarenhet av gruppundervisning, personlig träning och totalt 500 timmar yogaträning bakom sig, så du är i trygga händer när du deltar i hennes klass.

I sin undervisning har Helle stort fokus på att göra träningen enkel och tillgänglig för alla och har alltid ett knep eller ett alternativ redo, om man skulle behöva det. Förhoppningen är att du lämnar Helles klasser med en skön känsla i kroppen och ett leende på läpparna. Träning och rörelse ska vara roligt och du kan vara med, precis som du är. Helle hoppas kunna förmedla lite av sin rörelseglädje till dig.

Se mer av Helle via instagram


Om hotellet

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort