Meditation & Breathing

Mahendra Ji

Hitta din inre frid med vår indiska mästare och yogainstruktöre Mahendra Ji som är specialiserad på meditation, andningstekniker, yoga mudras och yoga nidra. Den här veckan får du lära dig mer om dessa yogaformer!


Passbeskrivningar

Yoga Nidra (yogisk sömn) är en guidad koncentrationsteknik/meditation där du får bra avslappning. Yoga Nidra utförs liggandes och allt du behöver göra är att lyssna. Genom att låta ditt medvetande följa olika visualiseringstekniker kommer du i kontakt med det undermedvetna och kan där skapa förändringar.

Hatha yoga kallas också för den klassiska yogan. Vi arbetar oss igenom hela kroppen för optimal balans både fysiskt, mentalt och energimässigt.

Hatha flow kommer att fokusera på energiflöde, vilket är kopplat till mental fokus och närvaro i dina rörelser. Klassen har ett meditativt fokus som förs genom hela klassen som en röd tråd. Kraft, styrka och andning kombineras med lugn, fokus och meditation.

Ashtanga vinyasa yoga är en kraftfull yogaklass med fokus på styrka, rörlighet och meditation i asanas/övningar. En omfattande och stärkande yogaklass. Avslutas med utvalda pranayam-tekniker (balanserar andetag och energi) och en kort meditation.

Asanas och pranayama fokuserar på andningstekniker och hur man balanserar andning och energi.


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell.  


Vem kan delta?

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett  tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.​ 


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.   

Info om veckan

Pris: All träning med gästinstruktören under veckan är kostnadsfri när du bokar en resa till hotellet under den aktuella veckan. 

Datum och hotell:
27 aug-3 sept 2023, La Pared - powered by Playitas

Avreseort: Köpenhamn

Detta ingår:

  • Alla pass med gästinstruktören  

  • Aktiviteter enligt hotellet ordinarie program  

  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

Boka La Pared - powered by Playitas

Kontakta oss: [email protected]

 


Om instruktören & hotellet


 

Mahendra Ji

Mahendra Ji föddes och växte upp i Etah (U.P.), en stad nära Shankasya (Shakisha), en berömd buddhistisk plats. Under sin skolgång vid Gautam Buddha Inter College uppmuntrades Mahendra Ji att utforska yoga.

Mahendra Ji bröt sig från de ursprungliga planerna med sina studier och fortsättningen av familjeföretaget, lämnade hemmet och reste till Haridwar för att följa hans kallelse. Han följde Gayatri Pariwar på Shanti Kunj i 4 år och avslutade Post Graduate Diploma in Yoga Science från Deva Sanskrati University. Han tog sedan sin Master i Yoga Science från Uttarakhand Sanskrit University 2016. Hans ville specialisera sig i Ayurveda och genomförde en 6 månaders certifikatkurs i Ayurveda.

Han har fått ett emblem för erkännande och autenticitet genom att kvalificera sig till QCI (Quality Council of India) från Department of AYUSH i juni 2017. Sedan juli 2016 har Mahendra Ji varit aktivt associerad med Rishikul Yogshala i Rishikesh. Hans specialiseringsämnen inkluderar Pranayama, Meditation, Mudra och bandhas, Ayurveda, Shatkarma.

Som han själv säger: 'En droppe erfarenhet och känsla är bättre än hundra teorier.' 


 

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas