Träningsresa med Batshah & Platini

Aqua Vista - powered by Playitas, Hurghada

Välkommen till Egyptern på träningsresa med Batshah & Platini, som bjuder in dig att släppa taget om vardagens bekymmer och istället fokusera på dig själv! Vi tar dig med på en resa där du får återupptäcka din inre styrka och hälsa genom en balanserad kombination av fysisk träning, härliga upplevelser och spännande äventyr.


Om veckan

I samarbete med ApolloSports och Tribe Of Nomads arrangerar vi vår första träningsresa till Aqua Vista – powerd by playitas i HURGHADA. Det blir en äventyrlig träningsresa till en fantastisk träningsanläggning med otaliga aktiviteter att utforska tillsammans.

Under veckan kommer vi att njuta av träningsmöjligheterna på plats. Dessutom har vi planerat flera spännande aktiviteter tillsammans.Vi ska besöka Mahmaya Island för träning och avkoppling i solen, delta i Sunset Yoga  i El Gouna och utforska Red Sea Mountain med mera. Träning kommer att erbjudas både på morgonen och kvällen för att passa alla schema och träningspreferenser. Utöver träning kommer vi att njuta av sol, bad och god mat vid det fantastiska Röda havet.

 

Resan är designad för att ge dig en paus från vardagens stress och låta dig återfå energi och vitalitet. Vi tror på att hitta balansen mellan kropp och själ, och därför erbjuder vi ett program som omfattar olika typer av träning såsom yoga, löpning, vandring och funktionell träning. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, finns det något för alla att utforska och utmana sig själva med.

Resan handlar inte bara om fysisk aktivitet – det handlar också om att skapa minnen och upplevelser som berikar din själ. Vi tar dig med på utflykter till natursköna platser där du kan knyta an till naturen och finna ro i dess fridfullhet. 

Under resan kommer du att omges av likasinnade individer som delar din passion för hälsa och välmående. Tillsammans skapar vi en stöttande gemenskap där du kan växa och utvecklas både fysiskt och mentalt. Våra instruktörer och guider finns där för att stödja dig på din resa och hjälpa dig att uppnå dina mål. När du återvänder från resan kommer du att känna dig som en nyfödd människa – full av energi, glädje och inspiration. Du kommer att ha lärt dig att lyssna på din kropp och ta hand om dig själv på ett mer medvetet sätt. Och viktigast av allt, du kommer att ha skapat minnen och relationer som kommer att vara med dig för livet.

Ge dig själv den gåva du förtjänar och följ med oss på en resa tillbaka till dig själv.


Program

 

Day 1 - Hurghada 

Take a flight to Hurghada.
On going - Airport - hotel transportation. Check in, refresh and free for all 19:00 - Dinner at hotel. 

Day 2 - El Gouna 

07:00 - Early breakfast
08:00 - Strength and Metcon (60 mins)
09:30 - Change and refresh
10:15 - Move to El Gouna (Zuni Beach or similar) 
13:00 - Lunch & Spend the day in El Gouna 
17:00 - Sunset Yoga Session at Onati Studio (60min)
19:00 - Head back to the hotel
20:30 - Dinner 

Day 3 - Hurghada 

07:00 - Early breakfast
08:00 - Sweat n Burn 2-2 team (60 mins) Change and refresh
12:00 - Lunch
13:00 - Head out to visit Hurghada grand aquarium or Museum
17:30 - Running technique (75 min)
19:30 - Dinner
20:30 - Padel at the hotel 

Day 4 - The Island 

07:00 - Early breakfast
08:45 - Move to Mahmya beach to take the boat to the island
11:30 - Mobility Sunset (45min)
13:30 - Lunch
16:00 - Sunset Hard-Core  (45min)
20:00 - Dinner
21:00 - Padel at hotel (optional) 

Day 5 - Sharm El Naga 

07:00 - Early breakfast
08:00 - Strength Workshop + Finisher (90 mins) 9:30 - Change and refresh
10:15 - Move to Sharm El Naga (Snorkeling + Chilling by the beach)
16:30 - Back to the hotel for sunset Session 18:00 - HIIT 2-2 Team (45 mins)
19:30 - Dinner

Day 6 - Desert Experience 

07:00 - Early breakfast
08:00 - Gymnastic skills + Recovery (90 min) 

10:30 - Change and refresh
12:00 - Lunch
13:30 - Move to our desert experience
19:00 - Back to the hotel
20:00 - Dinner 

Day 7 - Aqua Vista 

07:00 - Early breakfast
08:00 - Olympic Weightlifting Workshop + Finisher (90 min) 
10:30 - Change and refresh
12:00 - Lunch
17:00 - Sunset Yoga Session (60min)
20:00 - Dinner 

Day 8 - Back Home 

7:00 am - Breakfast
Check out & transport to the airport (Depending on flight timings) 

Following points are included i the price and will be covered by Tribe of Nomads;

 • All internal transportation covering daily excursions (Excluding airport transportation both ways)
 • Brunch at el Gouna 
 • Yoga session at Onati Studio (El Gouna)
 • Hurghada museum or Aquarium entry tickets
 • Mahmya Island booking (Lunch included, anything ordered from the menu is excluded)
 • Sharm el naga day use fees (Lunch included, anything ordered from the menu is excluded)
 • Desert experience booking (Snack/Light meal included). 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.
Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa.


Klassbeskrivningar

 

Strength and Metcon (60 mins)

Strength & Metabolic Conditioning (Crossfit inspirerat pass) är ett träningspass som kombinerar styrketräning med högintensiv konditionsträning (metcon, eller metabolic Conditioning). Passet är uppdelat i två delar, där den första delen fokuserar på att bygga styrka och power i kroppen, medan den andra delen är inriktad på att förbättra den metaboliska konditionen och uthålligheten.

I den första delen av passet används vanligtvis övningar som tyngdlyftning, powerlifting eller funktionell styrketräning för att bygga muskelstyrka och öka kraften. Det kan innefatta övningar som knäböj, marklyft, bänkpress, militärpress eller tunga kettlebell-svingar. Här är fokus på att använda tunga vikter eller utföra övningarna med hög intensitet för att stimulera muskeluppbyggnad och styrkeökning.

I den andra delen av passet, metcon-delen, är målet att höja pulsen och öka den metaboliska belastningen genom att genomföra högintensiva och konditionsbaserade övningar. Här är fokus på att utföra övningarna med hög intensitet och snabbt tempo för att utmana den aerobiska och anaerobiska kapaciteten samt förbättra uthålligheten. 
Metcon-delen av passet varar vanligtvis mellan 8 till 20 minuter, beroende på syfte.

Team fit camp är ett bootcamp-inspirerat pass där vi arbetar i team, som kan bestå av flera personer eller bara ett par, vilket vi avgör under passet. Fokuset ligger på högintensiva övningar där vi jobbar tillsammans och peppar varandra.

Running technique Löpning är en konst, och med Running Technique fokuserar vi på att förbättra vår löpteknik för att kunna springa mer effektivt. Vi går igenom grundläggande övningar för att kunna springa skonsammare och snabbare.

Strength Workshop + Finisher I Strength Workshop går vi igenom grundläggande principer för vanliga basövningar som Marklyft, Back Squat, Front Squats, bänkpress och militärpress, Stående Rodd. Syftet är att ge en bättre förståelse för övningarna och öka tryggheten i deras utförande.

Olympic Weightlifting Workshop + Finisher Denna workshop kommer gå ut på att fokusera på de grundläggande principerna inom Olympic Weightlifting/Tyngdlyftning (ryck och stöt)

Olympic Weightlifting/Tyngdlyftning är en olympisk idrottsgren som innefattar två huvudsakliga moment: ryck och stöt. Målet med tyngdlyftning är att lyfta så mycket vikt som möjligt från marken till över huvudet i en kontrollerad rörelse. 
I rycket, den första momentet, lyfter idrottaren vikten från marken till över huvudet i en enda kraftfull rörelse. Det kräver snabbhet, teknik och styrka för att utföra korrekt. I stöt, den andra momentet, fortsätter idrottaren från en stående position med vikten på axlarna och pressar den uppåt till full sträckning av armarna. Tyngdlyftning är en idrott som kräver både fysisk styrka och teknisk skicklighet.

Sweat n Burn 2-2 team är ett högintensivt träningspass med pulshöjande övningar där vi arbetar i par, 2-2, för att motivera och peppa varandra till att prestera på topp. Du ger allt under korta intervaller och tar korta pauser emellan. Det är enkelt och intensivt, perfekt för att snabbt öka din kondition och stimulera förbränningen.

Gymnastic skills + Recovery är ett pass där vi fokuserar på de grundläggande principerna för gymnastiska moment som ofta används inom crossfit, såsom armgång och pullups, inklusive butterfly pullups, sedan avslutat vi passet med lätt återhämtning i form av stretch.

Sunset Hard-Core är inte mer än ett vanlig core pass dock kommer detta pass genomföras under solen därav kallas den för Sunset Hard-Core och passet är ett träningspass som fokuserar på att stärka och stabilisera kroppens centrala muskelgrupper, särskilt musklerna i mage, rygg och bäcken. Syftet med ett Core pass är att förbättra kroppens stabilitet, balans, hållning och kroppskontroll. 

Mobility Är ett pass där vi strukturerat stretchar kroppen samt utmanar kroppens, musklerna och ledernas fulla rörlighet. Passet fokuserar på rörlighet, vilket är viktigt för återhämtning och skadeförebyggande. Det innebär att ha god rörlighet i leder, muskler och kroppsstrukturer. En positiv effekt av att ha god rörlighet är att det främjar återhämtning genom att förbättra blodcirkulationen till musklerna. Det kan hjälpa till att snabbare återhämta sig efter träning eller skada. Rörlighetsövningar kan också minska muskelstelhet och öka muskelns elasticitet, vilket kan förebygga skador och minska risken för överbelastning.

Sunset Yoga session at Onati Studio Upplev en unik och förtrollande solnedgångsyogasession på Onati Studio. Detta blir en mystisk överraskning där varje ögonblick är en ny upptäckt. Ingen information avslöjas i förväg – det är en överraskning och en upplevelse som måste kännas och upplevas på plats!

Pris från: 17 998:-

Datum: 11-18 okt 2024

Hotell: Aqua Vistapowered by Playitas

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Detta ingår:  

 • Flyg tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage
 • Transfer tur & retur
 • Boende i delat dubbelrum på Aqua Vista- powered by Playitas
 • All inklusive
 • Ledarledd träning enligt program 
 • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 4500:-

BOKA

Bra att veta om Apollos gruppresor.

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören


 

Gasser Farid

Gasser Farid, är född i Kanada men uppvuxen i Egypten, Hurghada där han fann sin passion för dykning vid 10 års ålder omgiven av naturens element. Hans kärlek till dykning växte till en livslång passion, sammanflätad med hans äventyrliga anda och kärlek till resor och fotografering.

Efter att ha gjort en karriär inom teknik och marin konstruktion runt Röda havet, blev Gassers kärlek till träning och hälsa en drivkraft i hans liv. Han fann tillfredsställelse i att inspirera andra till en hälsosam livsstil.

 

2019 gav Gasser sig ut på en resa för att utforska Egyptens gömda skatter, och var med och grundade Tribe of Nomads, ett företag som kombinerar äventyrsresor med företagsevenemang, och skapar gemenskaphet genom gemensamma passioner både lokalt och internationellt.

Gasser Farids passion för fotografi blomstrade vid sidan av hans äventyr, vilket ledde till att han blev en etablerad fotograf. År 2022 visade han upp sitt arbete i sin första utställning i El Gouna, och slog samman fotografi med sin kärlek för resor för att lyfta sina upplevelser och fånga skönheten i sina resor. Gassers filosofi fokuserar på att hjälpa och inspirera dem runt omkring sig, skapa meningsfulla kontakter genom sin kärlek till äventyr, resor och konst.

Platini Tabi

Platini är en entusiastisk, positiv och ambitiös person med över 15 års erfarenhet och 30 000 arbetade timmar inom PT yrket, han har arbetat på flera stora center där han varit med och vunnit bästa PT team under flera år, hållit utbildningar och varit PT ansvarig för ett av Stockholms största träningscenter. Träning utgör en betydande del av hans livsstil. Han har tävlat inom olika idrotter, inklusive Athletic Fitness och Mens Physique, som kräver hög disciplin och prestation.

 

Vad som verkligen utmärker Platini är hans förmåga att förstå och engagera sig med sina klienter på djupet, och sedan hitta lösningar som kan skapa de bästa möjliga förutsättningarna för deras hälsa och välbefinnande. Han är en empatisk person med en stark intuition och en passion för att främja sina klienters välmående.

Platini har sin bakgrund inom fotboll och började spela i tidig ålder. Han har en lång erfarenhet av fotboll, inklusive spel i division 2. En framträdande egenskap hos honom är den tydliga strukturen i hans arbete, där det alltid finns en plan bakom varje åtgärd. Utöver fotbollen har han även experimenterat med andra sporter som Athletic performance, Fitness Mens Physique, friidrott, boxning, MMA, akrobatik, parkour och mer.

Platinis tränings träningsfilosofi är att alltid jobbar med realistiska mål för att uppnå långsiktiga resultat.

Haytham El Batshah

Haytham El Batshah 

Haytham är utbildad personlig tränare och Manual therapist av International Sports Science association från USA och har arbetat som personlig tränare i över 15 år. Batshah är ursprungligen från Egypten, där arbetade han sina första år i karriären på Golds gym i Hurghada innan han flyttade till Sverige 2013 för att fortsätta sin karriär. Han är en mycket motiverande och aktiv person med en stark personlighet. Batshah är tuff men ödmjuk. Hans filosofi är att vägleda sina kunder i rätt riktning för att nå deras mål på ett roligt, effektivt och säkert sätt.

 

Hans fokus ligger på funktionell träning och uthållighetsträning. Han fokuserar även mycket på rörlighet och skadeförebyggande, med grund från sina kunskaper inom manual therapy.

Haythams träningsfilosofi är att träna smart, strukturerat och balanserat för en starkare, friskare och mer funktionell kropp som klarar de krav vardagen och fritiden ställer på den. Haytham jobbar mycket med dina svagheter och din rörlighet, samt utgår från det i din träning. Han tänker långsiktigt och har ett stort fokus på kosten med ett holistiskt tänk.


Om hotellet


 

Aqua Vista - powered by Playitas

Apollo Sports-hotellet Aqua Vista – powered by Playitas erbjuder allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus. På hotellet finns flera nybyggda träningsytor och Afrikas största hotellgym med all den senaste utrustningen. Delta i ledarledda gruppträningspass varje dag, träna på serven på tennisbanan, spela populära padel, utveckla din löpteknik på den nya sprintbanan eller utmana dig själv tillsammans med andra i vår crossfitbox.

Läs mer om Aqua Vista - powered by Playitas