Swimrun training and initiation

På denna resa kommer vi att träna på swimrun men även open water swim och löpning var för sig. Det är välkommet för både nybörjare och mer vana swimrunners att följa med, de mer erfarna inom sporten kommer att utmanas på sin nivå. 


Om veckan

Dagarna kommer bestå av olika typer av pass för att förbättras som swimrunner, vi kommer bland annat erbjuda en swimrunträning men även specifika pass med fokus på öppen vattensimning, terränglöpning och styrka. Varje pass kommer att vara cirka 60 minute långt. Vi kommer att växla mellan löpning och simning flera gånger under passens gång, vissa dagar blir det mer fokus på löpning och andra dagar större fokus på simningen. Vi kommer att starta veckan med att gå igenom taktik, teknik och vad som gör sporten till vad den är.

Vi kommer försöka anpassa passen för alla nivåer som finns med i gruppen på denna resa, så att alla känner sig utmanade på den nivån dem befinner sig på!

Målet med resan är att vi skall lära oss mer om sporten swimrun och utvecklas inom sporten. Vi kommer att löpa terränglöpning och simma i öppet vatten med skorna på och vi kommer även att öva på att simma tillsammans med en partner.


Vad kan du som deltagare förvänta dig av resan?

Vi hoppas att du kommer att lära dig nya redskap för att förbättras i swimrun. Du kommer att få tekniktips och även utmanas i mängden träning tillsammans med andra. Var redo för cirka 3-8 km löpning per dag och simning minst 20 minuter per dag. Som deltagare kan du även förvänta dig blöta skor och mycket skratt och glada miner! 


Om passen

Kom alltid redo för både simning och löpning! Om du vill ta med dig egna specifik swimrunutrustning så är det ditt eget ansvar att få med dig prylarna genom hela passet. I swimrun byter vi inte kläder eller utrustning för de olika grenarna utan både löpning och simning görs i samma utrustning.

Vi börjar alltid med uppvärmning innan vi kör igång passen ordentligt.


Program

Program


Vem kan följa med på resan?

Alla som kan simma 50 meter i öppet vatten och kan springa 3km kan följa med på denna resa!


Varför ska jag följa med på resan?

Swimrun är en sport där du har möjlighet att samtidgt som du tränar även njuta av naturen. I swimrun är det naturen själv som är vår hinderbana och vi utmanas i olika typer av naturlig terräng. Att ta sig fram i naturen på detta vis ger en en typ av frihetskänsla som är svår att hitta i någon annan sport. Varken vatten eller berg med utmanande terräng är ett hinder för en swimrunner, utan det är ett kul äventyr! 

Bra att ha med sig

  • Löparskor
  • Simmössa
  • Simglasögon
  • Dolme
  • Handpaddlar (om du vill)
  • Swimrun våtdräkt (går att använda beroende på vattnets temp)

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en träningsresa till det aktuella hotellet denna vecka.

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Datum & hotell: 

30 januari 2023, Playitas Resort 
6 februari 2023, Playitas Resort 

  • Flyg tur/retur inkl bagage
  • Transfer                              
  • Ledarledd träning av en proffscoach inom sporten
  • Träningsfaciliteter & hotell i toppklass

Boka Playitas Resort

Kontakta oss: [email protected]

 


Om instruktören


 

Nicolas Remires

Nicolas är grundaren och head coach för Envol Swimrun. Han startade Envol-laget 2016, en swimrunklubb som numera har blivit en global samling av swimrunners på alla nivåer. Envol Swimrun coachar världsmästare inom sporten såväl som motionärer och nybörjare. Nicolas är själv i toppskiktet av alla swimrunners och har deltagit i världsmästerskapen i swimrun hela 5 gånger! 

 


Om hotellen


 

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort