Enduro Days

Vidamar, Madeira

Detta är drömresan för dig som älskar stigcykling! Madeira är det mest kompletta resmålet du kan hitta för att cykla nya stigar varje dag, tekniska utmanande trails med utmaningar för alla. Häng med Specialized Concept Store Stockholm på en veckas episk Endurocykling på den portugisiska ön Madeira, även i cykelkretsar kallad Mudeira.


Om resan

När vädret är som gråast här hemma så är det som allra bäst på Madeira. Ön är väldigt kuperad med drygt 1800m som högsta topp, framförallt känd för sin vackra natur och sin växtlighet och alla sina stigar. Både naturstigar och man-made. För att det skall växa bra och bli "tjusiga" blommor så krävs det väldigt bördig jord på bergen. Bördig jord finns det gott om vilket gör att underlaget vi vill rulla våra cyklar på är i det närmaste helt perfekt. Vi återvänder till ön år efter år, helt enkelt för att det är bäst! Rutterna är färdigrekade och kvalitetssäkrade och livet är för kort för att inte cykla Madeira! Häng med oss tillsammans med Specialized Concept Store - vi lovar det blir inte bättre!

 

Upplägget är enkelt. Vi kör dig från A till B. Cyklarna transporteras på specialbyggda trailers. Vi cyklar grymma stigar och avslutar med high- fives i motljus. Vi stressar inte. Vi njuter av att få göra det roligaste vi vet. Cykla nerför på stig. En del transportcykling, cykling uppför och pulshöjjande partier förekommer dagligen (likt en enduro-tävling).  Representant från Specialized Concept store är med hela veckan.Vi har support från lokala proffsen från Freeride som kommer med ovärderlig lokalkännedom, tillstånd, licenser och stoke!

Stigarna vi åker på är till 90% helt naturliga med några inslag av byggda kurvor och hopp. Vissa leder går hela vägen från toppen ner till havsnivå. Resan innehåller 6 cykeldagar med lokala guider från Freeride som tar oss till de bästa stigarna. Denna resa fokuserar mest på utförsåken så kommer det stå en bil och vänta på oss efter varje åk, som sedan kör oss upp till toppen igen.

Vi kommer inför varje resa bjuda in till ett butiksevent på Specialized Concept Store. För dig som har tid och lust kommer vi att prata prylar, erbjudanden och försnack inför resan.


Vem kan delta? 

Du som följer med skall ha goda kunskaper i teknisk cykling. Du behöver inte vara proffs eller supersnabb, men du bör känna dig bekväm i röda leder, tänk att du skall kunna cykla obehindrat i ex. Hellas.


Utrustning

 • Endurocykel -En trail eller endurocykel lämpar sig allra bäst, dvs en heldämpad cykel med 140-160mm fjädringsväg som är bra att åka utför med, men som även går att klättra med. Downhillcykel är ej att rekommendera.
 • Kläder för alla typer av väder. Det kan vara både kallt och regnigt på topparna
 • Knäskydd är en stark rekommendation.
 • Vi rekommenderar starkt en fullfacehjälm och ryggskydd
 • Liten ryggsäck, ex. Camelback
 • Reservslang
 • Extra växelöra
 • Några reservekrar
 • Extra bromsbelägg
 • Däck med kraftigare sidoväggar är bra att ha på cykeln
 • Kontanter till lunch, liksom dryck och energi för heldagar.

En komplett packlista skickas innan avresa.

I Funchal finns ett antal cykelbutiker som har det mesta om något går sönder. Bland annat finns en Specializedåterförsäljare.


Ta med egen cykel?

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

 

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.


Se vad tidigare deltagare tyckt om resan

 

”Platsen, Madeira. Hotellet. Allt var perfekt”

”Gänget man lär känna, och dom grymma instruktörerna
(både locals och från SCS)”

”Tycker upplägget är skitbra, jag kommer åka igen”

”Intensiteten ”

”Fantastisk natur och bra gemenskap med de andra resenärerna”

”Variationen av cyklingen var bra. Gruppen hade möjlighet
att påverka åken.”

”Bra boende. Trevligt och kunnigt folk från Specialized.”

”Vyerna och den spännande miljön toppen”

”Grymt bra cykling och bra guider! Väldigt bra mat! Trevliga reskamrater!”

”Duktiga guider, suverän service och väldigt fina MTB trials i den otroliga naturen.”

”Cyklingen var magiskt bra!”

”De lokala guidernas lyhördhet för gruppens önskningar och färdighetsnivå och det lokala vädrets inverkan på lederna.”

”Det bästa med resan var gemenskapen i gruppen. Cyklingen var världsklass!”

”Guiderna var väldigt bra samt cyklingen är ju toppen, svårt å misslyckas.”

”Riktigt nöjd med resan, bra med informationsmöte 2 veckor innan resan
där man fick ställa frågor och fick massor med nyttig info.”

Betyg från tidigare resenärer

 • 100% ger resan toppbetyg i upplevelse och förväntningar
 • 100 % av tidigare resenärer ger guiderna toppbetyg
 • 100% rekommenderar resan till andra stigcyklister

Pris från 19 798:-

Datum: 
24 nov - 1 dec 2024
2-9 februari 2025

Hotell: Vidamar Resort 

Avresa från: Stockholm & Göteborg

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Det här ingår:

 • Flyg tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage
 • Transfer tur & retur (cykeltransport tillkommer).
 • Boende i delat dubbelrum på Vidamar.
 • Halvpension (frukost & middag) 
 • 6 dagars stigcykling inkl shuttle med lokal guide från Freeride och support van hela dagen. 
 • Försäkring, licenser och tillstånd att cykla i naturreservaten.
 • Personal från Specialized Concept Store Stockholm.
 • Enduro-tröja loose fit
 • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

​​​​* Enkelrumstillägg 4500:-

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka nov 2024

Sista dag för bokning 10 nov 2024, eller tidigare vid fullbokat event.

Boka feb 2025

Sista dag för bokning 19 jan 2025, eller tidigare vid fullbokat event.

Kontakta oss: [email protected]


Arrangera din egen MTB-resa!

Är ni ett privat sällskap, kompisgäng, klubb eller annan samling av likasinnande som vill åka på en skräddarsydd cykelresa till ett spännande resmål? Då har du hamnat rätt! Med hjälp av Apollos experter på området sätter du ihop din egen drömresa på två hjul.

Skicka förfrågan


Om hotellet


 

VIDAMAR Resorts Madeira

VIDAMAR Resorts Madeira är ett högklassigt hotell med perfekt läge och mängder av sportaktiviteter. Kombinera levadavandringar och roliga gruppträningspass med avkoppling i solstolen eller på den exklusiva spaanläggningen. Från infinitypoolerna liksom från hela hotellområdet kan du njuta av en fantastisk havsutsikt.

Läs mer om VIDAMAR Resorts Madeira