Funktionell träning med Line & Jakob

Även om träning kan vara jobbigt och utmanande så är det viktigt att det samtidigt är roligt! Under den här veckan kan du förvänta dig rolig och motiverande träning, oavsett vilken träningsnivå du befinner dig på.

Även om du inte testat funktionell träning, tyngdlyftning eller styrketräning tidigare så är vår viktigaste uppgift att ge dig en bra, rolig och lärorik upplevelse. Har du däremot tidigare erfarenhet är det en vecka där du kan förvänta dig att bli utmanad, få din teknik optimerad och öka dina kunskaper – så att du kan bli ännu bättre! Vi garanterar utmanande, roliga och inspirerande träningspass med dig i fokus – vi tar med ett gott humör och ser fram emot att ge dig bra upplevelser!


Klassbeskrivning

WOD - Fokus på funktionell träning, där hela kroppen används. Det blir ofta en blandning av styrke-/tyngdlyftning, konditionsträning och gymnastiska inslag. Det övergripande syftet med detta pass är att ge en bra och mångsidig träning av hela kroppen, samtidigt som det ska vara roligt och pulshöjande. 

CARDIO (Endurance/HIIT) - Fokus på att förbättra din kondition. Passet består ofta av uthållighetsträning och/eller intervallträning med högintensivt arbete. På detta pass kan du förvänta dig att pulsen stiger rejärt under en kortare stund eller att du kommer upp till en måttligt hög puls men som då måste hållas under en längre tid.

STYRKA – Fokus på att bli starkare. Passet kommer att ha ett särskilt fokus på de klassiska styrkeövningarna: knäböj, marklyft och press, tillhörande assisterande övningar, som alla syftar till att vi ska bli starkare. På detta pass kan du förvänta dig styrketräning för både över- och underkropp, men utan att det finns något specifikt syfte med att pulsen ska pressas upp.

TYGNDLYFTNING - Fokus på de två klassiska olympiska lyften; Snatch och Clean & Jerk. Passet kommer att ha ett särskilt fokus på de grundläggande tekniska färdigheterna inom de två lyften, vilket är avgörande för att kunna lyfta tungt på ett säkert sätt. Passet passar ALLA oavsett nivå, där du som nybörjare kommer att lära dig några helt grundläggande färdigheter, och där du som mer erfaren kommer att förfina och optimera din teknik och bli ännu bättre.

RÖRLIGHET – För dig som vill bli smidigare och/eller öka din rörlighet. Passet fokuserar på stretching, kroppsmedvetenhet och andningsövningar. Detta är ett bra komplement till det dagliga träningspasset utan att behöva bli en YOGA-klass.


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst ochj avresedag. Programmet presenteras på plats på reskrive hotell.  


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuella datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en träningsresa till det aktuella hotellet denna vecka.

Datum: 23-30 juli 2022

Hotell: Cavo Spada 

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Det här ingår:                                         

  • All träning under veckan med gästinstruktörerna Line & Jakob.
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

Boka

Kontakta oss: [email protected]

 


Om instruktörerna


 

Line Gude Se mer om Line och följ på Instagram: @linegude

Om Line Gude

"Jag älskar den aktiva livsstilen med träning och rörelse. Det har alltid varit en naturlig del av min vardag att vara aktiv och idrotta. Till vardags studerar jag till sjukgymnast i Århus där jag har ett år kvar innan jag är klar med min utbildning. Dessutom lyfter jag för det danska landslaget i tyngdlyftning där jag idag bl.a. innehar flera danska rekord, är dansk och nordisk mästare 2021 och deltar i både EM och VM. Dessutom har jag flera års erfarenhet av att undervisa i både CrossFit och Tyngdlyftning – både inom seminarier, teamträning och personlig träning.

Som person är jag glad och utåtriktad – och jag älskar att dela med mig av min kunskap och hjälpa andra. Jag uppskattar verkligen att hjälpa till att skapa en gemenskap kring idrott och träning, där alla kan vara med oavsett nivå. Dessutom ska träningen vara rolig och ambitiös på samma gång och det lägger jag stor vikt vid i min undervisning. Jag ser fram emot att träna med dig!”

Jakob Frandsen Se mer om Jakob och följ på Instagram: @jakobfrandsendk

Om Jakob Frandsen

"Sport och träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Sedan jag var väldigt liten har jag utövat många olika sporter. Allt från handboll, fotboll, badminton till bordtennis och skytte. De senaste åren har det dock varit styrketräning och specifikt funktionell träning/CrossFit som har intresserat mig. Till vardags läser jag en magisterexamen i idrottsvetenskap vid Aarhus Universitet, där forskning inom idrott och träning är i fokus. Träning är som sagt en stor del av min vardag, och det återspeglas även på min fritid. Utöver studierna har jag de senaste 5 åren arbetat som fysisk tränare för ett 1:a handbollslag och sedan undervisar jag dagligen i CrossFit, för både nybörjare och erfarna. Det är allt från gymnastik och kondition till tyngdlyftning.

Det är viktigt för mig att träningen ska vara rolig och underhållande även om det är svårt och vi försöker lära oss något nytt.


Om hotellet


 

Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels

Hotell Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels på Kreta är ett välskött Apollo Sports-hotell av hög standard. Här bor du nära stranden, med All Inclusive, och har spa på hotellet som erbjuder ett brett utbud av faciliteter och behandlingar. På hotellet finns det dessutom många och bra sportfaciliteter med gym både utomhus och inomhus, gruppträning, cykling, tennisbana och bra löpning i de närliggande området. Den 12–19 maj 2017 förvandlades Cavo Spada till ett olympiskt träningsläger där hela den svenska OS-truppen tränade inför vinter-OS i Sydkorea 2018. 

Läs mer om Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels