Functional power week

Sara Gottlieb

Den här veckan är för dig som vill lära dig något nytt att ta med dig hem till din egen träning. Den är för dig som älskar att träna hårt, men också vill ha en grundläggande förståelse för evidensbaserade träningsprinciper på en tillämpbar nivå.

Träning behöver inte vara komplicerad - den ska vara enkel, meningsfull och rolig. Veckan bjuder på en blandning av klassisk styrketräning, där teori och teknik kommer att gås igenom. Under veckan kommer du att kunna delta i workshops där vi kommer att lära oss och prova på teorin bakom klassisk styrketräning. Veckan bjuder på individuella pass och gemensamma Team WODS med möjlighet till massor av svett och (kanske) en ny träningspartner, såväl som massa ny inspiration och kunskap att ta med sig hem!


Klassbeskrivningar

Power Vår powerklass kommer att byggas upp kring de tre grundlyften (bänk, knäböj, marklyft) med fokus på att få en grundläggande förståelse för övningarna och ett korrekt tekniskt utförande. Denna klass är idealisk för dig som vill ha en genomgång och förståelse av klassiska styrketräningsprinciper och tekniker och som vill lämna klassen med ny styrketräningskunskap att ta med hem.

Strength Training Workshop Denna klass är för dig som i första hand vill få en djupare insikt i styrketräningens principer och planering. I den här klassen går vi igenom klassisk programplanering, övningsurval och intensitetsplanering. Det kommer att finnas möjligheter att prova övningar i praktiken, men syftet med denna klass är att ge dig ny kunskap som du kan tillämpa på din egen träning. 

Funktionell träning Våra funktionella pass kommer antingen att vara i ett klassiskt WOD-format bestående av en A-del och en B-del eller i ett längre TEAM WOD-format. 

WOD (Workout of the day) kan se helt olika ut från dag till dag, några vanliga upplägg vi jobbar med är; EMOM (Every Minute On The Minute), Metcon (Metabolic Conditioning)  och AMRAP (as many rounds as possible). Oavsett upplägg på klassen brukar den innehålla funktionella övningar, inklusive: Burpees, knäböj, pullups, pushups, snatches, cleans, pressar av olika slag, hopp, cardio etc. Svett är garanterat här.

TEAM WOD Kommer att vara ett ”långt” träningspass (30-40 min) i lag om 2 och 2. Detta kommer att vara en Metcon som är utformad för att utföras som ett lag, där ni måste arbeta tillsammans under hela passet. Detta görs genom att antingen dela repetitioner, utföra övningar synkroniserat. TEAM WODs brukar vara extra roliga eftersom att dem både är effektiva och sociala pass, här har du chansen att få nya träningskompisar! svett och massor av gemenskap och high-fives garanteras.


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell. 


Vem kan delta?

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett  tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.​


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen. 

* Vissa av passen på Playitas Resort kan vara mot en extra avgift, enligt hotellets ordinarie program.

Info om veckan

Pris: All träning* under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en resa till det aktuella hotellet denna vecka.

* Vissa av passen på Playitas Resort kan vara mot en extra avgift, enligt hotellets ordinarie program.

Datum & hotell:

6-13 aug 2024, Playitas Resort 

Avresa från: Köpenhamn & Stockholm

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Detta ingår:           

  • All träning under veckan med gästinstruktören
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass
  • Träning enligt hotellets ordinarie sportprogram

Boka Playitas Resort

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören


 

Camilla Astorp andersen

Sara Gottlieb

Jag heter Sara och är ett 23-årigt fitnessfreak som också är certifierad personlig tränare, nutritionist och dansk mästare i natural bikini fitness 2023 samt silver- och bronsmedaljör i VM. Tidigare var jag elitspelare i badminton och har tävlat i triathlon på hög nivå. Jag älskar rörelse i alla former - oavsett om det handlar om bergsklättring, bodybuilding, triathlon, styrkelyft eller funktionell träning. Men en sak som går igen i allt är att mindre är mer för mig. Jag är ett fan av grunderna eftersom träning inte behöver vara komplicerad. Jag gör en dygd av att lära mig varför man gör det man gör. Hård, enkel träning är vägen framåt i mina ögon, och på mina lektioner kommer du aldrig att utsättas för slumpmässiga saker utan att förstå varför. Jag vill att du ska lämna mina klasser med ny kunskap som du kan använda i din egen träning. Enkelt, hårt och lärorikt!

Följ Sara på instagram

 


Om hotellet