Cykelresa med Team Snabbare
Monte Feliz, Gran Canaria

Häng med på cykelresa till värmen och de berömda klättringarna på Gran Canaria 4-11 januari 2025.

Flyg direkt med Apollo från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi bor bekvämt på Monte Feliz - Gran Canarias första träningshotell. Hotellet ligger på södra Gran Canaria, på en höjd i Bahia Feliz, och har helt nybyggda sportfaciliteter och utrustning i toppklass; gym, WOD box, yoga, gruppträning, tennis, padel, pooler, cykelcenter och vattensport. Varje träningsdag avslutas med gemensam yoga för cyklister och simmare, om man vill.


Om veckan

På Gran Canaria kan du få många varma mil och höjdmeter i benen under vintern. Det är bitvis utmanande, ofta väldigt vackert - och lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister för dem som vill. Allt för att orka och kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. Det finns ett nybyggt cykelcenter på hotellet, med möjlighet att hyra landsvägscykel (och även MTB), för dem som inte tar med egen på flyget. En massa andra träningsaktiviteter finns också på hotellet. Här kan du läsa mer om aktiviteterna på Monte Feliz samt vad som ingår och vad som är mot avgift.

 Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Rickard Schuber, Pål Török och Håkan Wettergren.

Du kan även vara med och simma med coach så mycket du vill, eftersom vi samtidigt arrangerar en simvecka på samma plats.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper varje dag, från start eller efter ett tag. Du bör ha en cykel med utväxling nog för att klara branta berg och ben nog för att orka cykla även uppför, även om om farten inte behöver vara hög. Alla som orkar ta sig upp är välkomna att vara med. Har du ingen egen cykel som passar så är det enkelt att hyra på på plats.

De som cyklar längre kommer att kunna nå flera riktigt episka cykelrutter. Men även de som inte gör det kommer att kunna göra det, om man vill följa med på några turer där vi blir ivägskjutsade en bra bit först för att få riktigt episk cykling hem till hotellet igen (kostar extra att boka transfern då).

Upplevelsen i centrum

Med Team Snabbare är upplevelsen i centrum, inte prestationen. Du får konstruktiv personlig återkoppling och kommer att utvecklas, bli tryggare på cykeln utför, starkare uppför, snabbare och mer uthållig. Men framför allt kommer du att ha en oförglömlig vecka - det är målet. Just denna vecka är fokus på cykling i berg med hissnande vacker utsikt. Det kräver trots allt viss förberedelse för att du ska få ut optimalt från din resa.

På plats finns också en massa andra träningsmöjligheter för den som vill. Att t ex få utveckla sin crawlteknik kan du också hinna med om du vill, i den fina 25-meterspoolen. Team Snabbare har även simcoach med! Och det är fritt att delta även på de coachade simpassen.

 


Vem kan delta?

Resan vänder sig till dig som har cyklat en del tidigare. Du ska kunna vara ute en hel dag och cykla, om det inte går för fort, och du stannar för får fylla på med vätska och energi. Och du ska gilla berg, och klara av att cykla även om det är brant och även om det är en utmaning. Du behöver verkligen inte vara snabbast i stan på något sätt, men det är viktigt att du kommer hyggligt förberedd så att du kan ta dig upp för backarna. Då kommer denna vecka att ge dig riktigt bra cykelstyrka som du kan njuta av under lång tid framöver. Är du total nybörjare på att cykla är detta dock inte resan för dig, eftersom det är svårt att få till helt platta rundor.

Det skadar inte heller om du gillar sol, berg, träning, äventyr och att umgås med likasinnade i vacker natur.


Exempel på rutter & dagsprogram

 • "Arucas - Pico de las Nieves
  • 82 km, 1 957 höjdmeter
 • VOTT, Valley Of The Tears
  • 146 km, 3 354 höjdmeter
 • Pico de las Nieves
  • 98 km, 2 558 höjdmeter
 • Santa Luca - Short
  • 65 km, 1317 höjdmeter
 • Ayaguares
  • 48 km, 740 höjdmeter
 • Soria-Ayaguares
  • 108 km, 1 620 höjdmeter
 • Serenity Tour - Long
  • 102 km, 2 173 höjdmeter
 • Serenity Tour - Short
  • 62 km, 1 112 höjdmeter"

Dagsprogram:

07:00-08:00 Simning
08:00 Frukost
10:00 Cykling
16:00-17:00 Simning
17.15-18.00 Yoga
18.15 Gemensam Middag


Kläder & väder

 

Temperaturskillnaden mellan toppen och havet kan vara stor så packa inte bara kortärmad cykeltröja och korta cykelbyxor utan även cykelundertröja, som är bra i både värme och kyla, plus vindjacka eller väst samt armvärmare och eventuellt även benvärmare. Cykelhandskar, buff och glasögon ska såklart med, precis som cykelskor och hjälm. Har du hyrt cykel kan även egen sadel vara skönt att ha med.

Cykel - Ta med egen

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair: 400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här
SAS: 350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från: 15 498:-

Datum: 4-11 jan 2025

Hotell: Monte Feliz

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Flygtider: Se flygtider här genom att välja aktuellt datum & avreseort i kalendervyn.

Det här ingår:                       

 • Flyg tur/retur inkl bagage
 • Transfer (eventuell cykeltransfer tillkommer)
 • Mat på flyget
 • Del i dubbelrum                           
 • Halvpension
 • Ledarledd träning enligt program 

* Enkelrumstillägg 4000:-

BOKA

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: [email protected]


Om Team Snabbare

Team Snabbare levererar professionella träningstjänster både i Sverige och utomlands. Varje dag året om hjälper Team Snabbare triathleter, simmare, swimrunners, cyklister och löpare att utvecklas och ha roligt på vägen. Tjänsterna omfattar coachade träningspass, träningsresor, träningsevent & tävlingar, teknikkurser, samt personlig coaching & träningsupplägg. Mer info: www.teamsnabbare.se


Om våra Ledare

All träning leds av professionella och populära ledare från Team Snabbare. 

Håkan Wettergren, erfaren cykelguide som varit med många år, inte minst på cykelresan till Mallorca. Dessutom van att coacha simmare och triathleter.

Pål Török, leder Team Snabbares träningsresor och event och är cykelcoach, simcoach, triathloncoach och yogalärare. Har cyklat många år på Fuerteventura och varit guide de senaste resorna dit.

Rickard Schuber, erfaren cykelledare och triathloncoach.


Om hotellet

Monte Feliz

Beläget på en höjd i Bahia Feliz på södra delen av ön öppnar Monte Feliz med helt nybyggda sportfaciliteter och utrustning i toppklass; gym, WOD box, yoga, gruppträning, tennis, padel, pooler och cykelcenter samt vattensport. Läget på höjden i Bahia Feliz är utomordentligt och träningsmöjligheterna i grupp eller individuellt är omfattande – både på land och till havs. Precis som på alla våra Apollo Sports-hotell garanteras en hög nivå på allt från service till sportinfrastruktur, träning och hälsosam mat.

Läs mer om hotellet Monte Feliz