Upplevelser i Japan

Upplev genuina japanska smaker

När du följer med till Japan så får du givetvis inte missa att uppleva det japanska köket. På skidorterna hittar vi ofta en större restaurang som serverar flertalet maträtter, ofta med hög kvalitet och bra smaker för att tillfredsställa alla hungriga skidåkare och ge värme i den arktiska kylan. Men för att hitta det där alldeles extra så får vi bege oss ut på stan där det finns ett större utbud av restauranger som serverar traditionell japansk mat, exempelvis Ramen, Sushi, Teppanyaki och Yakiniku. Ett besök på en japansk restaurang, förutom maten, är en upplevelse i sig själv. Till skillnad mot länder västerut förväntas här ingen dricks, service är en självklarhet i Japan. 

Kontanter eller kort?

Trots att Japan ses som ett land i framkant av teknologi är kontanter ofta vägen framåt på restaurangerna, men digitala betalningsmedel blir allt vanligare.

Tre saker att tänka på för att få ut det mesta av den japanska mat-resan:

1. Träna upp fingerfärdigheten med ett par pinnar!

2. Värm upp och stretcha dina leder, det kan hända att maten äts sittandes på golvet.

3. Vill du beställa mat, glöm den skandinaviska försiktigheten utan visa tydligt vad du vill, upp med händerna i luften och vifta! Men glöm inte att tacka med ett djupt bugande när du är mätt och belåten.