Family Catski-Weekend i Nordmakedonien

Popova Sapka

Pris vuxen från: 12 995: -

Pris barn (10-18 år) från: 9 995 :-

Datum: Bokningen är stängd

Avresa från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors

Detta ingår:         

 • Flyg tur & retur
 • Bagage + handbagage + skidbagage
 • Transfer under hela resan
 • Boende i del i dubbelrum
 • Helpension
 • Skidåkning med cat (snövessla) och aktiviteter enligt program
 • Erfarna guider (lokal samt Xtravelguide)

Läs mer om de särskilda villkoren som gäller för resan

BOKA

Frågor? Kontakta oss: [email protected]

Information om resan

Xtravel guide: Ja och lokala guider

Antal skidorter: 1

Antal liftar: 9

Off-pist: Ja, ett område på 32 kvardratkilometer

Högst skidåkning: 2747 möh

Behöver du topptursutrustning: Nej

Antal pister: 15

Påsklovsresa med Catski i Nordmakedonien! Ta med familjen på skidäventyr till Nordmakedonien med familjevänlig offpist, utan trängsel och med bekvämlighet i fokus! På vår familjeweekend anpassas skidåkningen efter allas förmåga. Våra guider ser till att ni är trygga och säkra på berget och med caten tar vi oss fram till den allra roligaste skidåkningen.


Om resan

I de majestätiska nordmakedonska bergen omfamnas äventyrssökande åkare med orörd pudersnö och dramatiska bergslandskap, där varje åk går genom ett outforskad vinterparadis. Resan är fem dagar lång inklusive tre heldagar med obegränsade höjdmeter i en cat. Till skillnad från traditionell offpist-åkning sitter du bekvämt i en cat som tar dig till de oförglömliga åken. 

Familjeweekend

Vår familjeweekend är anpassad så att hela familjen ska kunna åka cat-ski. Upplägget anpassas efter allas förmågor i offpisten, såklart kan förmåga och nivå ha stor variation bland barnen och det är du som förälder som avgör vad ditt barn klarar av. Rekommenderas från 10 år och uppåt.

 

Resan görs i en mindre grupp om max 14 deltagare tillsammans med en Xtravelguide och lokala guider. Ni bor i en lodge som ligger i anslutning till åkningen: kliv ut genom dörren och hoppa in i caten. Vi äter lunch och middag på boendet, medan luncherna ofta äts ute i backen. Tillgång till pool och bastu för välbehövd, oslagbar skidåterhämtning.


Om skidåkningen

Skidåkningen sker med en snowcat vilket betyder att åkningen är i offpistområden utanför skidsystem och pistade backar. Förvänta dig skogsskidåkning, stora öppna ytor, böljande terräng, inga liftköer, spektakulära vyer och en avslappanad atmosfär som möjliggör bästa tänkbara skidåkning.

En cat, eller snövessla som det heter på svenska, är en pistmaskin som har modifierats med en kabin monterad bakpå, som i detta fall kan transportera upp emot 14 personer uppför berg där det inte finns några liftar. 

Boende & måltider

Hotell:

På skidorten bor du på Hotel Arena Tetaks med ski-in/ski-out möjligheter + sista natten på hotell London centralt beläget i Skopje

 

Typ av boende:

Boendet är med helpension i del i rum 2-4 personer. Alla boenden har privata faciliteter. Umgänge, avkoppling och god mat står i fokus och välbehövd sömn efter dagens skidåkning.

 

Måltider:

Helpension - frukost, lunch och middag ingår. På boendet får ni frukost och middag medan luncherna ofta äts ute i backen.

 

Exempel på hur rum kan se ut:

Transfer

Transfer:

Transport till och från flygplats med vår lokala partner ingår.

Bra att veta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och har en giltighetstid på minst 3 månader efter planerad hemfärd. Samt att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För svenska resenärer krävs det att passet är giltigt under vistelsen i landet. Inget visum krävs för vistelse under 90 dagar. För ytterligare information se reseinformation här.

EL: 230 V och 50 Hz. Ingen adapter behövs för nordiska elprylar.

Valuta: Denar

Svårighetsgrad

Nivå: nybörjare - avancerat.

 

Utrustning

Det finns möjlighet att hyra utrustning på plats.

Obligatorisk utrustning:

 • Lavinutrusting, spade, sond och transciever (lånas gratis på plats)
 • Skidor
 • Stavar
 • Hjälm

 


 

Fatmap

Grymt 3D-verktyg för oss skidåkare, här kan du hitta olika turer och offpist åk.

Väderprognoser

Här hittar du snöhistorik & väderprognos för området de kommande 6 dagarna.

Pistkartor

Vi rör oss ej särskilt mycket i pisterna på denna resa, spana dock gärna in bergen i vår Fatmap.


Om skidguiderna


 

Vi på Apollo Sports är stolta att alla våra skidresor arrangeras av erfarna, skidentusiaster från Xtravel. Oavsett om du bokar en guidad skidresa eller en skidresa på egen hand så ser våra skidexperter till att du får bästa möjliga skidupplevelse. 🏆

Lokala guider med flera års erfarenhet av bergen och skidåkningen väljer de skönaste åken. Väder och vind styr guidens beslut om var skidåkningen kommer ske. En av våra Xtravelguider följer även med på resan och hjälper till med allt det praktiska runt om och ser till att resan blir något alldeles Xtra.


Xtravelguide med på denna resa


 

Felix Von Heijne är vårt nya stjärnskott, han har spenderat flertalet vintrar som guide och reseledare nere i Alperna men har nu på senare år utbildat sig till fjällguide och bosatt sig uppe i Åre vintertid, där han jobbar som toppturs- och skoterguide. Under somrarna arbetar han som kajakinstruktör på västkusten. Hans passion för utomhusaktiviteter genomsyrar hans livsval och han gläds av att inspirera andra till just detta. Söker du ett äventyr? Då är det Felix du ska följa med!

 


Om Nordmakedonien


Popova Sapka är Nordmakedoniens största skidort och ligger ca 50 kilometer väster om huvudstaden Skopje. Känslan i byn kan beskrivas som en resa bakåt i tiden med ett flertal hotell i varierande stilar, något som väcker intresset för kultur och historia. Maten här håller hög standard till ett förmånligt pris. Ett måste är att prova de lokala delikatesserna som Banitsa med kål, tillsammans med ett lokalt vin eller en öl.

Med 9 skidliftar och en fallhöjd på dryga 700 meter är skidorten förhållandevis liten. Men vad gör det? när den stora anledningen till att vi åker till just den här skidorten är cat-ski möjligheterna. Här bjuds det på hela 32 kvadratkilometer orörd terräng och bergstoppar på över 2700 meter!

Skidorten är känd för att vara ett riktigt friåkningstillhåll. Här finns allt som kan önskas: gles skog för den där magiska skogsåkningen, stora öppna ytor i högalpin terräng där du lätt blir fartblind, terrängvågor i alla former och små naturliga hopp som får dig att sväva fram.


Inspireras inför resan