Freeride Camp Cappadocia

Erciyes, Kappadokien Turkiet

Pris från: 18 995:-

Datum: 20-24 mar 2024

Hotell: Radisson Blu Hotel Mount Erciyes

Avresa från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors

Detta ingår:         

  • Flyg tur & retur
  • Bagage + handbagage + skidbagage
  • Transfer
  • Boende i del i dubbelrum
  • Helpension (frukost, lunch & middag)
  • Erfarna guider (lokal samt Xtravelguide)
  • Liftkort

Läs mer om de särskilda villkoren som gäller för resan

BOKA

Enkelbäddstillägg tillkommer vid enkelrum.

Frågor? Kontakta oss: [email protected]

Information om resan

Xtravel guide: Ja

Antal skidorter: 1

Antal liftar: 14

Off-pist: Ja

Högst skidåkning: 3 346 möh

Behöver du topptursutrustning: Nej

Antal pister: 41

NYHET! Freeride Camp Cappadocia är en bucket-list-destination och erbjuder en smakfull vinterweekend till det magiska Kappadokien! Vårt freeride-camp passar dig som trivs i röda backar, älskar offpiståkning och letar efter en resa som erbjuder episk skidåkning i fascinerande miljö. Här väntar spännande offpiståkning, en gastronomisk fest med frestande matupplevelser och en unik afterski som gör din skidresa till en minnesvärd upplevelse!


Om resan

Det är något som fascinerar med tanken på att ett berg vuxit fram ur våldsamma explosioner. Inget man där och då vill uppleva, men när processen är klar några miljoner år senare har man ett mäktigt berg, hög höjd, snörikt landskap och episk skidåkning. Kombinerat med god vällagad mat, service i världsklass och erfarna guider med lokalkännedom så har vi hittat receptet för en skidresa utöver det vanliga!

 

Den mäktiga Erciyes-toppen på nära 4000 meter erbjuder spektakulära vyer för den som tar sig hela vägen upp. Med liften når du nästan 3500 meter, och den höga höjden gör att skidåkning är möjligt till slutet av april. Denna resa är ett smörgåsbord av skidåkning. Här väntar allt ifrån pist till offpist, med erfarna guider som visar vägen och håller god stämning i gänget.

Resan är 5 dagar lång inklusive 3 skiddagar med guidning i eller utanför pisten. Resan görs i mindre grupp om max 14 deltagare tillsammans med en Xtravelguide och lokala guider. Ni bor på ett nytt och fräsht hotell i anslutning till skidsystemet, där ni på morgonen serveras en utsökt frukost. Även lunch och middag ingår och äts ute i skidbacken eller på hotellet. Här ser vi fram emot att uppleva den smakexplosion som det turkiska köket är känt för.

Skidorten Erciyes ligger dryga halvtimmen från flygplatsen i staden Kayseri och ca 1 h från Göreme där de populära luftballongsturerna startar.

Förutom oförglömliga skidupplevelser så erbjuder Kappadokien också goda smakupplevelser. Starta dagen med skivor av Kaşarlı-ost, ägg, grönsaker, nybakat bröd och närodlade oliver. Till lunch och middag serveras ofta röror, fylld aubergine, köfte, börek och meze. En av de mest kända rätterna i Kappadokien är Testi kebab. Testi kebab är grönsaker och kött som kokas långsamt i en lerkruka och sedan bryts sönder till servering. En annan signaturrätt i Kappadokien är Mantı, tortellini-liknande pasta fyllda med kött som serveras med tomat och/eller vitlökssås. Från vingårdarna i regionen kommer Yaprak Sarma, fyllda druvblad. Avsluta måltiden med efterrätten Koftur, en söt godbit som görs på druvjuice och mjöl.


Om skidåkningen

Tack vare det spektakulära vulkanen har vi fin fina möjligheter till ett riktigt schyst freeride-camp. På resan har vi lokal guide med expertis om berget samt Xtravelguide som ett kompliment med sin exceptionella skidåkningskompetens och förmåga att skapa god stämning i gruppen. Exakt hur de väljer att lägga upp skidåkningen baseras på vad gruppen vill och kan, men det som kommer erbjudas är att carva pister, testa på offpisten och få tips och råd hur skidåkningen kan bli bättre för att nå nya nivåer.


Boende & måltider

Boende:

Hotell: Radisson Blu Mount Erciyes

Under vistelsen bor du bekvämt på Radisson Blu Mount Erciyes med bästa utgångläge för skidåkningen. Alla rum är rymliga med en mysig atmosfär och bekväma möbler. Rummen är försedda med en TV, Wifi och Nespresso maskin. På hotellet hittar du restaurang och bar där du kan smaka av klassiska turkiska rätter, och för de som önskar finns internationellt kända alternativ. För alla som älskar att koppla av efter skidåkningen har hotellet en toppmodern spaanläggning med pooler och bastu, samt gym med proffessionell utrustning. Umgänge, avkoppling och god mat står i fokus och välbehövd sömn efter dagens skidåkning.

Typ av boende:

Resan är med helpension (frukost,lunch & middag) i del i dubbelrum, enkelrum kan lösas på förfrågan mot ett enkelrumstillägg.

Enkelrumstillägg: 5 210 :-

Måltider:

Frukost äts på hotellet, luncher och middagar ingår äts antingen ute i skidbacken eller på hotellet. Dryck ingår ej.
En inhemsk öl omkring 20 SEK och en flaska vatten ca 2 SEK. 

Exempel på hur rum kan se ut:

Gemensamma ytor hotell:

Transfer

Transfer:

Transfer till och från flygplatsen ingår.

Bra att veta

Passregler: Ditt pass behöver vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Var noga med att ange ditt namn så som det står i passet när du bokar resan.

Visum: För svenska resenärer krävs det att passet är giltigt under vistelsen i landet. Inget visum krävs. 

EL: 230 V och 50 Hz. Ingen adapter behövs för nordiska elprylar.

Valuta: Turkiska nya lira (TRY)

Svårighetsgrad

För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du med lätthet kunna ta dig ner för röda backar och ha en nyfikenhet på att ta dig ut i offpisten då det erbjuds offpiståkning med guider. Men alla är välkomna att åka med på denna resa då Ericyes erbjuder skidåkning för alla nivåer.

Utrustning

Utrustning:

Obligatorisk utrustning vid offpist-skidåkning:

  • Lavinutrusting, spade, sond och transciever
  • Hjälm

Vill man inte ta med skidor så kan man hyra på plats. Det bästa skidhyrstället på skidorten finns på hotellet där du bor.

 


 

Fatmap

Grymt 3D-verktyg för oss skidåkare, här kan du hitta olika turer och offpist åk.

Väderprognoser

Här hittar du snöhistorik & väderprognos för området de kommande 6 dagarna.

Pistkartor

Här kan du spana in pistkarta över området.


Om skidguiderna


 

Vi på Apollo Sports är stolta att alla våra skidresor arrangeras av erfarna, skidentusiaster från Xtravel. Oavsett om du bokar en guidad skidresa eller en skidresa på egen hand så ser våra skidexperter till att du får bästa möjliga skidupplevelse. 🏆

Lokala guider med flera års erfarenhet av bergen och skidåkningen väljer de skönaste åken. Väder och vind styr guidens beslut om var skidåkningen kommer ske. En av våra Xtravelguider följer även med på resan och hjälper till med allt det praktiska runt om och ser till att resan blir något alldelles Xtra.


Om Mount Erciyes


Mount Erciyes, berget som skidorten kretsar runt, ligger 20 km söder om Kayseri vilket gör skidorten extremt lättillgänglig. Mount Erciyes har stoltserat som en symbol i området i ca 50 miljoner år och fortsätter att göra ett mäktigt intryck. Toppen på nästan 4000 meter täcks av snö året runt och molnen fastnar lätt på berget och förhöjer bergets mystik. Skidorten är utrustad med moderna sittliftar, gondoler och ett snökanonsystem som möjliggör skidåkning från december till april. Erciyes kan även arrangera världskupstävlingar i FIS-anda och här kör man årligen tävlingar i den alpina snowboard-världskupen.