Hokkaido Roadtrip

Hokkaido, Japan

Pris från 44 995:-

Datum:

Nya avresedatum kommer inom kort

Avresa från: Stockholm, Köpenhamn

Detta ingår:

  • Flyg tur & retur
  • Transfer
  • Boende
  • Frukost
  • Liftkort 8 hela skiddagar
  • Guidning med Xtravels guider

Meddela mig när nya datum släpps! 

Frågor? Kontakta: [email protected]

Fakta om skidorten

Antal skidorter: 4-6 st

Antal pister: några st

Off-pist: Ja

Högst skidåkning: 1200 möh

Xtravelguide: Ja

Behövs topptursutrustning: Nej

Hokkaido Roadtrip, ett spännande äventyr på den nordligaste delen av Japan där kultur, mat och skidåkning är står i fokus. 8 fullspäckade skiddagar på 4 olika skidorter i liten grupp om 7 deltagare.


Om resan

Dags för puderjakt på Japanska ön Hokkaido. Hokkaido Roadtrip 2.0 är en renodlad roadtrip där vi rör oss till nya puderberg nästan varje dag. Vi tar sikte på orter som tex Furano, Asahidake, Tomamu Ski Resort och Teine. Dessa orter är mindre och ödsligare vilket vi så klart uppskattar! Vi bor på traditionellt japanskt sätt i twin- eller flerbäddsrum under resans gång. Vi bor i små byar och städer som ligger strategiskt till bergen. Räkna med mycket teckenspråk på Hokkaido Roadtrip och en mängd olika försök på menyerna för att hitta någon middagsrätt som faller en i smaken.


Om skidåkningen

Åkningen är djup, ensam och enormt cool på alla dess olika vis i detta magiska land. Eftersom vi är små grupper med 7 gäster per guide så kan vi transportera oss smidigt i vår minibuss (som dock inte är helt anpassad för längre personer) I Japan åker man mycket i skogen så det är viktigt att kunna hantera snabba svängar i skogsåkning. 


 

Boende & måltider

Typ av boende:

På roadtrip Hokkaido bor vi på olika hotell och så kallade Ryokan som är likande vandrarhem. Vi bor strategiskt för att kunna ta oss till olika berg beroende på snöfall. 

De olika boenden är lite enklare hotell där man bor i ”del i dubbelrum” Vi börjar resan med två nätter i Sapporo som är den lite större staden på Hokkaido ön. Här finns restauranger, barer och såklart karaoke!

Lakan och städning ingår.

Måltider:

På hotellen ingår det såklart frukost. Övriga mål som lunch och middag äter vi ute och ingår ej.

Exempel på hur ett boende kan se ut:

Transfer

  • Minibuss med Xtravelguide bakom ratten.
  • Vi kör inte på fel sida, här är det vänstertrafik som gäller!

Program

Dagsprogram:

Dag 1: Ankomst till Sapporo där Xtravelguiden väntar! Packa in skidutrustningen i minibussarna för en timmes resa till hotellet inne i Centrala Sapporo.

Dag 2: Första skiddagen står valet mellan skidorterna Teine eller Kiroro. Xtravelguiden håller en genomgång av lavinsäkerhet, vett och etikett ute på berget. Därefter blir det skidåkning hela dagen lång ofta följt av en Onsen (varmkälla) och middag som guiden styr upp!

Dag 3: Andra och sista dagen i Sapporo med Teine och Kiroro som alternativ. Efter skidåkningen beger ni er till resans andra destination, Asahikawa.

Dag 4-5: Med Asahikawa som utgångspunkt finns det ca 2-3 skidorter i närheten. Det lilla Kamui Ski Links med goda förutsättningar till puder, men en av resans mest unika skidorter, Asahidake där ni kommer se ånga pyra ut ur berget! Efter skidåkningen beger ni er till nästa destination.

Dag 6-7: I Furano tillbringar ni 3 nätter med 2-3 dagar i Furano Ski Resort. Furano har många bra restauranger, bara välja och vraka mellan Okonomiyaki, Japansk BBQ, Yakiniku med wagyu med mera!

Dag 8-9: Avrundar roadtrippen med 1-2 dagar Tomamu, kort beskrivet kan orten tänkas som ”Japans Sälen” med mycket barnfamiljer, detta gör att offpisten ligger orörd vilket är perfekt för oss! Här äts middagarna på pensionatet som ni bor på.

Dag 10: Frukost och resa mot flygplatsen för hemfärd.

Dagsprogrammet kan variera en aning och antalet dagar på en skidort beror på vad guiden anser är bästa skidåkningen för dagen.

Bra att veta

Passregler: Se till att passet är giltigt under tiden du vistas i Japan. Kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: I dagsläget krävs inget inresetillstånd till Japan. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN som gäller. 1 YEN ca 0,077kr (24/4-23).  Kolla aktuell valuta här.

Svårighetsgrad

För att få så mycket ut av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning då det är mycket snö i Japan. Det är mycket skogskidåkning på denna resa. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på våra resor till Japan.

Utrustning

Obligatorisk utrustning:

  • Lavinutrustning; spade, sond, transceiver 
  • Hjälm.

 

Fatmap

3D karta över Furano med rutter och tips på offpiståk. Bra verktyg för oss freeriders!

Väderprognoser

Vill du veta senaste vädret i Furano? Historik och prognos 6 dagar framåt

Pistkartor

Karta över skidområdet (vi åker inte i så mycket pister på denna resa)


Våra Xtravelguider


 

Vi på Apollo Sports är stolta att alla våra skidresor arrangeras av erfarna, skidentusiaster från Xtravel. Oavsett om du bokar en guidad skidresa eller en skidresa på egen hand så ser våra skidexperter till att du får bästa möjliga skidupplevelse. 🏆

Våra Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. Våra guider ser till att ni hittar bra åk på de bästa bergen i Niseko området. Med god kunskap och hjälp av väderprognoser styr guiden var och vilka berg som kommer besökas.


Om Hokkaido


Hokkaido ön är den nordligaste ön i Japan och nästa största. Hokkaido har nästan 6 miljoner invånare. Den är känd för sina vulkaner, varma källor (Onsen), höga kvalitet på skaldjur och såklart skidåkning. Hokkaido är känt för sina stora snöfall med rekordsäsonger på 16 meter snö. Det mest kända skidområdet heter Niseko, på vår resa Japow har vi vår bas i Niseko. Det finns såklart massor med fler berg runtom Hokkaido och på vår skidresa Roadtrip Hokkaido 2.0 besöker vi ett flertal av de vi anser är bäst. 

Hokkaido är en av våra favoritdestinationer där vi har flera olika resor med olika koncept. Vi kör både roadtrips och veckoresor.