Skiexploration Gudauri

Gudauri, Georgien

Pris från 17 995:-

Datum: 9-14 apr 2024

Avresa från: Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors

Detta ingår:   

 • Flyg tur & retur
 • Bagage, handbagage + skidbagage
 • Transfer
 • Liftkort
 • Lavinutrustning (tranciever, spade och sond)
 • Boende
 • Helpension
 • Guidning med Xtravels guider samt certifierade lokala guider

Läs mer om de särskilda villkoren som gäller för resan

BOKA

Kontakta oss: [email protected]

Information om resan

Off-pist: Ja

Xtravel guide: Ja

Antal skidorter: 1

Antal pister: 22

Antal Liftar: 15

Högsta skidåkningen: 3276 möh

Behöver du topptursutrustning: Ja

Vart är vi på väg? 10 poäng. Resan börjar på riktigt när vi färdas längs en minst sagt spektakulär väg, där landskapet med bergen växer sig upp mot himlen. Efter 12 snabba mil befinner vi oss på en plats där skiddrömmar kombinerat med det georgiska kökets frestelser blir till verklighet. Välkommen till skidparadiset Gudauri! Med lokala pionjärer till skidguider och Xtravelguide så är det bara att förbereda dig på att bli “blown-away" av upplevelsen.


Om resan

På den här resan följer du med ett gäng pionjärer, de lokala guiderna, som generöst delar med sig av sina absolut bästa åk både i skidsystemet men även toppturer där vi tar oss ut och upptäcker de dolda paradisåken. Skidorten är beläget på 2200 meters höjd och med liften når vi nästan 3300 meters höjd över havet. Detta gör att det är möjligt att åka skidor här långt in i april.

 

Resan erbjuder fyra äventyrliga skiddagar där våta skiddrömmar blir verklighet. Detta är såklart inte enbart en skidresa, utan här får du en inblick i den georgiska kulturen och framförallt maten som går att beskriva med ett ord, MUMS! Här hittar vi inslag av västerländskt, grekiskt, persiskt, turkiskt och från mellanöstern, en härlig mix som inspirerat det georgiska köket som nu skapat gastronomiska under. Pricken över i:et här är det faktum att vinet sägs ha sitt ursprung i detta land.


Om skidåkningen

Kan det bli bättre att kombinera liftburen skidåkning med att topptura ute i bergsmassiven? Det tror vi inte i alla fall! På denna resa tar vi del av båda delarna där vi med hjälp av de lokala bergsguiderna följer med på deras dolda pärlor i Gudauris skidsystem med tillhörande offpistområden, både liftnära och på plaster där få människor satt sin fot. Topptursutrustning med stighudar är ett måste för att ta del av allt på resan, ta med din egen eller hyr på plats. Viktigt är också att se till att vara i god form innan resan. Om inte, kan vi lova att du är i god form efter resan!


Boende & måltider

Måltider:

Helpension - frukost, lunch och middag ingår. På boendet får ni gedigen frukost och delikat middag medan lunch äts som picknick ute på spektakulära platser om vädret tillåter.

Boende:

Resan är med helpension i del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 2000 SEK.

Bor gör du bekvämt på det 4-stjärniga hotell Gudauri Inn centralt beläget i skidorten. Rum med två sköna sängar, TV, wifi och framför allt en magisk vy ut över bergen. På hotellet finns en restaurang som serverar stadiga frukostar och utsökta middagar med goda viner samt en relaxavdelning med bastu som maximerar vår återhämtning efter långa dagar av åkning.

 

Transfer

Transfer i minibuss med lokal partner under hela resan.

Bra att veta

Bra att veta:

Transport: Flygplatstransfer till hotellet ingår.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Georgien behövs inget visum om man har ett svenskt, norskt, danskt och finskt pass.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Georgien.

Försäkring: På denna resa är det obligatoriskt med en försäkring som täcker offpist, toppturande och skidåkning i avlägset område, inklusive räddning med helikopter. Vi kan rekommendera Goudas “Maxi” vilket täcker offpistskidåkning med guide. 

Valuta:  Georgiska Lari (GEL). 1 GEL = 3,8 SEK (11/01 2024) 

Svårighetsgrad

Svårighetsgrad: 

För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska offpiståkning bra. Du bör vara i god fysisk form med god uthållighet och ha viss erfarenhet av att topptura. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på vår resa till Georgien.

Utrustning

Utrustning:

Det finns möjlighet till att hyra topptursutrustning på denna resa. Pris: 1 900:- per person och då ingår skidor, stavar, pjäxor, stighudar.

Lavinutrustning, spade sond och transceiver ingår, men vill man ta med sin egen så går det såklart bra!

Obligatorisk utrustning:

 • Skidor med turbindning (exempelvis; Dynafit, Telemark, Salomon Shift)
 • Stighudar
 • Stavar (gärna teleskop)
 • Hjälm
 • Ryggsäck

 

Fatmap

Grymt 3D-verktyg för oss skidåkare, här kan du hitta olika turer och offpist åk.

Väderprognoser

Här hittar du snöhistorik & väderprognos för området de kommande 6 dagarna.

Pistkartor

Här kan du se pistkarta äver området.


Om skidguiderna


 

Vi på Apollo Sports är stolta att alla våra skidresor arrangeras av erfarna, skidentusiaster från Xtravel. Oavsett om du bokar en guidad skidresa eller en skidresa på egen hand så ser våra skidexperter till att du får bästa möjliga skidupplevelse. 🏆

Lokal bergsguide: en lokal erfaren bergsguide med djup förståelse om bergen och skidåkningen väljer dom skönaste åken och bästa bergen på roadtrippen. Väder och vind styr guidens beslut om vilka berg som kommer besökas. En av våra Xtravelguider följer även med på resan och hjälper till med allt det praktiska runt om och ser till att resan blir något alldelles Xtra.


Xtravelguide med på denna resa


 

Shan Fjellgren är en inbiten skidåkare som gör allt i sin makt för att skidorna inte ska stå och samla damm i förrådet. Nyligen färdigutbildad idrottslärare på GIH, men förmodligen slutar det inte här, utan ständig utveckling är hans melodi. Han håller årligen utbildningar för morgondagens skidlärare runt om i Sverige. Han har varit med på våra resor till Alperna, Kanada och Japan och lär inte sluta åka skidor förens benen har gjort sitt. Han må vara morgontrött, men när han vaknat till liv blir man lätt smittad av hans positiva anda.


Om Georgien


Georgien ligger på gränsen mellan östra Europa och västra Asien. Det är ett gammalt land med rik och unik kultur, stor gästfrihet, traditioner och vacker natur. Här har vi Kaukasusbergen, Svarta havet, vackra öppna landskap och flertalet skidorter. Majoriteten av befolkningen här tillhör den georgisk ortodoxa kyrkan vilket genomsyrar kultur och tradition. Det officiella språket här är georgiska med en helt unik skrift som inte kan relateras till något annat språk.

Intresset för skidåkning i Georgien har på senare år fått ett rejält uppsving. Den mest kända skidorten är Gudauri som började sin utveckling till skiddestination på 80-talet med ett stort hotell på 240 bäddar och fyra lifter. Mellan 2000 och 2010 tog utvecklingen ordentlig fart och infrastrukturen med liftar, boende och andra bekvämligheter förbättrades till stor fördel för helhetsupplevelsen som skidort.

 

Idag finns 15 liftar, 22 pister och ett brett utbud på boenden. Gudauri ligger på 2 200 meters höjd och med skidliften tar du dig upp på 3285 möh, där uppe kommer du kunna se berg som sträcker sig över 5000 meter. I Gudauri finns skid- och snowboardåkning för alla nivåer och för den äventyrslystne finns goda offpistmöjligheter och helikopterskidåkning.


Det georgiska köket är en mix av smaker med inslag av västerländskt, turkiskt, persiskt, och från mellanöstern och här gör de sin egen tolkning på det. I Georgien finns över 150 unika sorters ost och 450 inhemska druvsorter. I landet används flitigt vilda växter i maten och valnötter är en populär ingrediens i grytor och efterrätter. Landet har fått flera utmärkelser av UNESCO för sin mat och dryckeskultur.