Team Snabbare cykelresa - Playitas

Häng med på cykelresa till värmen på Fuerteventura i en eller två veckor. Flyg med Apollo från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi bor bekvämt på träningsparadiset Playitas, med ett väldigt stort utbud av träning och aktiviteter, och bra mat.

På Fuerteventura kan du få många varma mil och höjdmeter i benen under vintern. Det är lagom utmanande och lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister för dem som vill. Allt för att orka och kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. En massa andra träningsaktiviteter finns också på Playitas, t ex en finfin 50-m pool utomhus. Hotellet ligger direkt vid stranden. Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török och Rickard Schuber. Vid behov delar upp oss i olika fartgrupper varje dag, från start eller efter ett tag. Du bör ha en cykel med utväxling nog för att klara branta berg och ben nog för att orka cykla på den, även om farten inte behöver vara hög.

Upplevelsen i centrum

Med Team Snabbare är upplevelsen i centrum, inte prestationen. Du får konstruktiv personlig återkoppling och kommer att utvecklas, bli tryggare på cykeln utför, starkare uppför, snabbare och mer uthållig. Men framför allt kommer du att ha en oförglömlig vecka - det är målet. Just denna vecka är fokus på cykling i branta berg med hissnande vacker utsikt. Det kräver viss förberedelse för att du ska få ut optimalt från din resa.

På plats finns också en massa andra träningsmöjligheter för den som vill. Att t ex få utveckla sin crawlteknik kan du också hinna med om du vill, i den fina 50-meterspoolen. Team Snabbare har även simcoach med.

Vem kan delta?

Resan vänder sig till dig som har cyklat lite, eller mycket, tidigare. Du ska kunna vara ute en hel dag och cykla, om det inte går för fort, och du får fylla på med vätska och energi. Och du ska gilla berg, även om det är en utmaning. Du behöver inte vara snabbast i stan på något sätt, men det är viktigt att du kommer hyggligt förberedd så att du kan ta dig upp för backarna. Då kommer denna vecka att ge dig riktigt bra cykelstyrka som du kan njuta av under lång tid framöver. Är du total nybörjare på att cykla är detta dock inte resan för dig.

Det skadar inte heller om du gillar sol, berg, träning, äventyr och att umgås med likasinnade i vacker natur.

Dagsprogram

Dagsprogram kommer att skickas till dig som deltagare innan avresa. Se preliminärt program nedan:

7.30-8.30 Simning i poolen för dem som vill, med coach på kanten.
Frukost
10.00 Cykling i olika ledarledda grupper, inkl. fika/lunchstopp - ta med pengar för det
15.30-16.30 Simning i poolen, för dem som vill, med coach på kanten
17.00-18.00 Yoga i shalan (utomhus under tak)
18.30 Middag
Antagligen tillkommer någon simning (eller swimrun) i havet, samt ev. bergsvandring/löpning. Allt kan dock ändras beroende på väder och lokala omständigheter.

Hyra eller ta med egen cykel

Du kan enkelt hyra en fin cykel på plats (förboka en fin BMC-cykel här). Samt få hjälp med service.

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgången på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

 

Kläder & väder

Temperaturskillnaden mellan toppen och havet kan vara stor så packa inte bara kortärmad cykeltröja och korta cykelbyxor utan även cykelundertröja, som är bra i både värme och kyla, plus vindjacka eller väst samt armvärmare och eventuellt även benvärmare. Cykelhandskar, buff och glasögon ska såklart med, precis som cykelskor och hjälm. Har du hyrt cykel kan även egen sadel vara skönt att ha med.

f

Öppet köp
Fri ombokning
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris från:
1 vecka - 9 998 :- 

Avresedatum
4-11 april 2021 Göteborg
5-12 april 2021 Stockholm

Hotell: Playitas Resort

Flygtider: Se flygtiderna här

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Playitas Resort
 • Träning enligt program
 • Halvpension (frukost och middagsbuffé)
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 •  En cykelkeps från Team Snabbare
 • All träning på plats, enligt program
 • Gold Standard klimatkompensering för alla ledare och deltagare till 110%

​* Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
​​​​* Enkelrumstillägg 1 000:-

 

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]
Telefon: 08-519 307 07
Öppettider: måndag-fredag 9.00-16.00


Guider för veckan

Våra ledare

All träning leds av professionella och populära ledare från Team Snabbare. Vi kommer med största säkerhet ha tre olika cykelgrupper, ledda av tre olika ledare. Två av dem är redan klara och de är samma som under resan hit i januari 2021:

 • Rickard Schuber, erfaren cykelledare och triathloncoach.
 • Pål Török, leder Team Snabbares träningsresor och event och är cykeltränare, simtränare, triathloncoach och yogalärare.
   

Om Team Snabbare

Team Snabbare levererar professionella träningstjänster både i Sverige och utomlands. Varje dag året om hjälper Team Snabbare triathleter, simmare, swimrunners, cyklister och löpare att utvecklas och ha roligt på vägen. Tjänsterna omfattar coachade träningspass, träningsresor, träningsevent & tävlingar, teknikkurser, samt personlig coaching & träningsupplägg. Mer info: www.teamsnabbare.se


 

Playitas Resort

Playitas Resort

Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna på Playitas samt vad som ingår och vad som är mot avgift.