Topp fem resmål för dig som reser på egen hand 

Den 1 mars är det “planera en resa på egen hand-dagen". Det firar vi med att tipsa om vad du ska tänka på och var du kan resa när du vill ge dig iväg på egna äventyr. Allt fler väljer att resa på egen hand, inte minst på träningsresor, en trend som Apollo mött med konceptet Apollo Sports Solo, för den som vill åka på träningsresa själv med likasinnade. 

- Det finns många fördelar med att resa på egen hand, inte minst för att du är flexibel att planera dagen som du vill och fokusera helt på dig själv, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo. 

Så får du en lyckad soloresa 

Trots att det blir att mer populärt att resa på egen hand är det många som tvekar, pris och att klara sig själv kan vara ett hinder. Men det behöver varken bli dyrare eller ensamt – det kräver bara lite mer framförhållning och planering.

När du reser själv för första gången kan det vara skönt att välja ett välkänt och etablerat resmål du känner till och där sannolikheten är stor att du enkelt och avspänt kan umgås med andra resenärer, förklarar Sandra Miller Kinge och fortsätter. Välj ett resmål där det finns gott om enkelrum, då slipper du betala tillägg för att bo själv i ett dubbelrum. 

Du kan alltid vara trygg när du reser med Apollos men tar du dig runt på resmålet på egen hand är det klokt att undvika resor på natten. Läs också på om lokala seder och bruk eller lokala bestämmelser, gör en liten önskelista på vad du vill uppleva på semestern i förväg som att testa surf, dykkurs eller bara testa en ny maträtt om dagen. 

5 resmål perfekta för soloresor

Gran Canaria

Apollos populäraste resmål för den som reser på egen hand. Här finns inte bara fantastiska naturupplevelser, härliga vandringsleder, stränder och naturupplevelser. Spanjorerna på ön är både öppna och tillmötesgående för soloresenärer. 

Läs mer och boka

 

Bali

Hälsa och välbefinnande, stränder, djungel, spa, kultur eller meditation – Bali har det mesta, och lite till. Ett Mecka för surfare och backpackers från hela världen, av många ansett som världens bästa resmål för soloresande kvinnor. 

Läs mer och boka

Algarvekusten

Här finns det massor av aktiviteter för dig som vill prova något nytt varje dag – golf, ridning, surfa, laga mat, kultur och uteliv. Och runt nästa vik kan du hitta en egen strand. 

Läs mer och boka

Palma

Mallorcas huvudstad stoltserar med stränder, tapas och shopping i världsklass. Upplev den fantastiska staden och du kommer ha svårt att inte hitta nya bekanta, kanske vänner för livet? 

Läs mer och boka
 

Reykjavik

Islänningar skulle vara favoriter om det gick att tävla i vänligt mottagande. Island är också ett av världens säkraste resmål med extremt låg brottslighet. Framför allt kan landet visa upp storslagen natur och ett imponerande uteliv.

Läs mer och boka

​​​​​


5 konkreta tips till dig som reser på egen hand

  1. Välj ett bekant resmål du känner dig trygg med. Se förslag ovan. 

  1. Boka boende i förväg, kolla att det finns enkelrum på hotellet. 

  1. Oroa dig inte för att vara ensam. Res med öppet sinne, huvudet högt och ett leende på läpparna är det förvånansvärt enkelt att komma i kontakt med andra människor.  

  1. Utnyttja att du reser själv och är flexibel, fråga lokalbefolkningen om tips och råd om dolda smultronställen.  

  1. Planera för dig själv men var öppen och spontan, redo för infall och nya möten.