Tips för dig som reser ensam

Våra bästa tips för dig som reser på egen hand

Vi tipsar om vad du ska tänka på och var du kan resa när du vill ge dig iväg på egna äventyr. Allt fler väljer att resa på egen hand, inte minst på träningsresor, en trend som Apollo mött med konceptet Apollo Sports Solo, för den som vill åka på träningsresa själv med likasinnade. 

Det finns många fördelar med att resa på egen hand, inte minst för att du är flexibel att planera dagen som du vill och fokusera helt på dig själv!

​​​​​Så får du en lyckad soloresa 

Trots att det blir att mer populärt att resa på egen hand är det många som tvekar, pris och att klara sig själv kan vara ett hinder. Men det behöver varken bli dyrare eller ensamt – det kräver bara lite mer framförhållning och planering.

När du reser själv för första gången kan det vara skönt att välja ett välkänt och etablerat resmål du känner till och där sannolikheten är stor att du enkelt och avspänt kan umgås med andra resenärer. Välj ett resmål där det finns gott om enkelrum, då slipper du betala tillägg för att bo själv i ett dubbelrum. 

Du kan alltid vara trygg när du reser med Apollos men tar du dig runt på resmålet på egen hand är det klokt att undvika resor på natten. Läs också på om lokala seder och bruk eller lokala bestämmelser, gör en liten önskelista på vad du vill uppleva på semestern i förväg som att testa surf, dykkurs eller bara testa en ny maträtt om dagen. 


5 konkreta tips till dig som reser på egen hand

  1. Välj ett bekant resmål du känner dig trygg med. 

  1. Boka boende i förväg, kolla att det finns enkelrum på hotellet. 

  1. Oroa dig inte för att vara ensam. Res med öppet sinne, huvudet högt och ett leende på läpparna är det förvånansvärt enkelt att komma i kontakt med andra människor.  

  1. Utnyttja att du reser själv och är flexibel, fråga lokalbefolkningen om tips och råd om dolda smultronställen.  

  1. Planera för dig själv men var öppen och spontan, redo för infall och nya möten. 


5 resmål som passar extra bra för en singelresa

Gran Canaria

Apollos populäraste resmål för den som reser på egen hand. Här finns inte bara fantastiska naturupplevelser, härliga vandringsleder, stränder och naturupplevelser. Spanjorerna på ön är både öppna och tillmötesgående för soloresenärer. 

 

Läs mer och boka

Bali

Hälsa och välbefinnande, stränder, djungel, spa, kultur eller meditation – Bali har det mesta, och lite till. Ett Mecka för surfare och backpackers från hela världen, av många ansett som världens bästa resmål för soloresande kvinnor. 

Läs mer och boka

Algarvekusten

Här finns det massor av aktiviteter för dig som vill prova något nytt varje dag – besök en vingård, spela golf, surfa, laga mat, kultur och uteliv. Och runt nästa vik kan du hitta en egen strand. 

Läs mer och boka

Mallorca

Mallorcas huvudstad Palma stoltserar med stränder, tapas och shopping i världsklass. Upplev den fantastiska staden och du kommer ha svårt att inte hitta nya bekanta, kanske vänner för livet? 

Läs mer och boka

Barcelona

Att resa på egen hand till Barcelona ger dig friheten att utforska staden i din egen takt. Du kan välja att besöka ikoniska sevärdheter som Sagrada Familia eller Park Güell, smaka på läcker katalansk mat på lokala restauranger och njuta av det livfulla nattlivet.

Läs mer och boka

Tips & inspiration inför soloresan

Apollo Sports Solo

För dig som gillar en aktiv semester. En vecka fylld med träning, härliga möten och avkoppling. Följ med till Grekland i sommar eller Fuerteventura i vinter. Det finns flera datum och hotell att välja mellan. Boka din plats redan nu. 

Läs mer och boka

Hitta din nästa träningsresa

Passar inte någon av avresorna ​på Apollo Sports Solo? I vår träningskalender väntar över 100 träningsresor! Träffa nya vänner, upplev ett nytt resmål samtidigt som du yogar, cyklar, vandrar - eller gör precis det du känner för.

Läs mer och boka

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer