Våra utflykter, Split & Podstrana

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Observera att du endast kan betala med kort, inte med kontanter, när du beställer utflykter på plats i Kroatien.

Dubrovnik

Utgår från: 

George Bernard Shaw skrev en gång: ”Den som söker paradiset på jorden bör komma och se Dubrovnik”. Sagostaden Dubrovnik grundades redan på 600-talet rymmer arkitektoniska mästerverk i form av palats, kyrkor, torg och en hamn som alla omringas av den vackra stadsmuren. Dubrovnik finns med på Unescos världsarvslista och har på senare år också använts som kuliss till tv-serien Game of Thrones och det är inte svårt att förstå varför.

I Makarska hoppar en guide på bussen som väl framme i Dubrovnik kommer att visa och berätta om Dubrovniks turbulenta historia.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 772 SEK
Barn: 386 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Nationalparken Krka och Šibenik

Utgår från: 

Kroatien har mycket att erbjuda – både när det gäller natur och historia. Den här utflykten tar dig via den vackra kusten och vi kommer att passera städerna Split, Solin, Kaštela, Trogir och Primošten på väg till Šibenik.

Väl framme i Šibenik gör vi ett stopp i Gamla stan och besöker den vackra katedralen St. Jacob. Katedralen är romersk-katolsk och byggdes mellan år 1404 och 1555. Sedan 2000 är St. Jacobs katedral upptagen på Unescos lista över världsarv. 

Nästa stopp blir Krka nationalpark. Vid det mäktiga vattenfallet finns det gott om tid att njuta av svalkande dopp i floden, utforska omgivningarna med kameran eller bara koppla av i skuggan av de gamla träden.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 600 SEK
Barn: 300 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Hvar, via Makarska

Utgår från: 

Vi besöker Hvar, som är en av de solsäkraste platserna i Kroatien. Ön har dessutom utsetts till en av världens tio vackraste öar, och här hittar du hippa barer, trendiga designbutiker, exklusiva restauranger och lyxyachter. Lokala kändisar liksom internationella stjärnor och berömdheter förlägger gärna semestern på Hvar.

Italienarna har satt en stark prägel på ön: de byggde bland annat den berömda teatern på 1600-talet. I benediktinklostret ser vi resultatet av nunnornas tålmodiga arbete. Vi strosar runt i den vackra hamnen och besöker också franciskanerklostret. Efter den guidade turen finns gott om tid att på egen hand upptäcka de små, charmiga gränderna eller dyka ner i det klara vattnet från någon av klipporna.

Utflykten går via Makarska, och under transfern finns ingen skandinavisktalande guide med.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 758 SEK
Barn: 379 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag
Boka

Forsränning

Utgår från: 

När det kommer till friluftsliv har Kroatien mycket att erbjuda. Ombord på våra stora gummiflottar kan både stora och små under trygga förhållanden få lite extra spänning på semestern!

Mat och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 579 SEK
Barn: 290 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Onsdag
Boka

Stadsrundtur i Split

Utgår från: 

Som besökare i Split möts du av en modern storstad med gamla anor. Det var här som den romerska kejsaren Diocletianus på 300-talet byggde sitt palats, vilket än i dag utgör stadens hjärta. Här finner du även världens äldsta katolska katedral. Under turen bekantar vi oss med stadens rika historia.

Mat och dryck ingår inte.

Nationalparken Krka & historiska Trogir

Utgår från: 

Nationalparken Krka har en ovanligt rik flora och fauna. På sin väg mot kusten bildar Krkafloden ett flertal imponerande vattenfall. Du kan slappna av i skuggan av de stora träden, utforska det pittoreska landskapet eller ta ett svalkande dopp nedanför fallen.

Efter besöket i Krka fortsätter vi till en av Europas äldsta städer, Trogir. Staden grundades av grekerna och är omgiven av en stadsmur från medeltiden. Staden finns upptagen på Unescos världsarvslista, och här återfinns ett flertal historiska byggnader.

Utflykten går tillsammans med resenärer som bor i Makarska så de har åkt därifrån på morgonen och fått en guidad tur. På vägen åker du tillbaka till Split och Podstrana med minibuss.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 676 SEK
Barn: 338 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Nationalparken Plitvicesjöarna

Utgår från: 

Följ med på en heldagsutflykt som tar oss genom det Dalmatiens pittoreska landskap hela vägen till en av Europas vackraste nationalparker – Plitvice, som sedan 1979 finns med på Unescos världsarvslista. I nationalparken väntar sexton vackra sjöar som sammanbinds av över 90 vattenfall och omsluts av en tät skog. Sjöarnas färg varierar mellan blått, grönt, turkost och grått beroende på hur solen står.

I parken finns flera utkiksplatser och från det högsta, som är på 78 meter, har du en enastående utsikt över parkens alla sjöar. Parken rymmer också ett stort antal växter, bland annat finns här 55 olika orkidéer, och är hem åt hjortar, lodjur, fåglar och flera hundra fjärilsarter. Det ska också finnas runt 20 brunbjörnar i området.

Genom hela parken finns lättillgängliga träbroar som gör att det är enkelt att promenera omkring, och gör så att du kan gå riktigt nära vattenfallen. Vill du ta en båttur finns här små miljövänliga elbåtar och ska du ta dig längre sträckor i parken finns här en buss som kör mellan de högre och lägre delarna. Det är inte tillåtet att bada i nationalparkens sjöar.


Mat och dryck ingår inte i priset.

Observera att det under högsäsong (juli och augusti) är det en aning dyrare att besöka nationalparken.

Vuxna: 930 SEK
Barn: 465 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Fredag
Boka

Trogir och Split

Utgår från: 

Under den här heldagsutflykten slår vi samman två vackra städer i ett – Split och Trogir.

Första stoppet gör vi hamnstaden Split, som ligger på Marjanahalvön och är Dalmatiens största stad. Vi besöker bland annat Diocletianus palats som byggdes redan under 300-talet, och idag utgör stadens centrum. Vi besöker bland annat Jupiters tempel som ligger vid Peristylen i palatsets västra del. Sista stoppet blir vid Splits kända hamnpromenad och medelpunkt – Rivan. Här finns det tid att ta en kaffe eller glass på något café, kolla i butiker eller bara titta på folklivet.

Därefter åker vi vidare till medeltidsstaden, som ingår i Unescos världsarvslista. Staden omges av en ringmur och längs de smala kullerstensgator ligger gamla stenbyggnader som vittnar om en lång historia. Några av sevärdheterna som är värda att besöka är katedralen med den berömda portalen av Master Rodowa, Cipiko Palace och Benediktinklostret.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 496 SEK
Barn: 248 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka