Sitia Beach

apollo mondo selected

 • Gratis wifi
 • Koppla av på hotellets spa
 • Perfekt läge på stranden

CUSTOMER CHOICE AWARD

Hotellet har fått utmärkelsen inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet.

Välkommen till Sitia Beach, hotellet som tillhör vår grupp av Apollo Mondo Selected - utvalda hotell med hög standard och komfort. Sitia Beach är stans bästa hotell – med ett rymligt poolområde, Club Polly & Mino, simskola och kaffe- och juicebaren Mondo Café. Välkommen till en komplett semesterupplevelse för både par och familjer!

Travelife Guld

Hotellet har en väl utvecklat fokus på hållbarhet. Det uppmuntrar underleverantörer och andra i samhället att agera etiskt och hållbart. Det söker ständigt efter nya saker att förbättra och arbetar för att inspirera andra att göra likadant.

Green Key

Green Key-märkta hotell arbetar aktivt för att minimera sin miljöpåverkan. Hotellen har en miljöpolicy, miljömål och handlingsplaner för ständiga förbättringar av miljöarbetet. De arbetar också för ett socialt ansvarstagande och samverkan med gäster och andra intressenter. Genom att välja ett miljömärkt hotell visar du att du tar ansvar och vill göra skillnad – för en bättre miljö.


Rumstyper

Dubbelrum för 1-3 personer. Familjerum med 2 ord. bäddar för 1-4 personer. Familjerum med 4 ord. bäddar för 2-4 personer. Dubbelrum i etage för 1-4 personer varav 1 barn.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

läget nära havet
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 927 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 300 m
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Strandnära och härligt poolområde
Sitia Beach har ett rymligt poolområde med fyra pooler, varav en separat barnpool. Gratis solstolar, parasoller och strandhanddukar. Poolbar, öppen kl. 12.00-18.00 i maj-september. Sandstranden, som fått den internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg (för att den uppfyller vissa kriterier som rör vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation), ligger endast ett stenkast från hotellet. Här finns även gratis solstolar och parasoller för hotellets gäster.

Vällagad grekisk mat
Bufférestaurang med uteterrass som serverar traditionell kretensisk frukost och grekiska rätter baserade på närodlade produkter. Fem temakvällar i veckan på restaurangen. Vårdad klädsel middagstid: män måste bära långbyxor och stängda skor. Inga strandkläder. På hotellet finns även en lobbybar som är öppen kl. 10.00-01.30.

Sitia Beach har även certifieringen "Greek breakfast", som innebär att hotellet använder genuina grekiska produkter i sin matlagning samt att de serverar traditionella grekiska frukosträtter från Greklands alla regioner.

Baristakaffe på Mondo Café
På kaffe- och juicebaren Mondo Café kan du köpa cappuccino, espresso, specialkaffe, flera olika sorters nypressade juicer, lokala bakverk och glass med tillbehör – allt av högsta kvalitet!

Träning på hotellet
Gratis gym för gäster över 16 år. Gratis yoga flera gånger i veckan med utbildade skandinavisktalande instruktörer. Ibland erbjuds även andra gruppträningspass på hotellet. Tider och aktuellt veckor program fås på hotellet. Gratis tennisbanor och banor för minifotboll och boule. Gratis vattenpolo, aerobics och bordtennis.

Club Polly & Mino och simskola
På Sitia Beach erbjuds ett brett aktivitetsprogram med Apollos egen barnklubb, Club Polly & Mino, och simskola med skandinavisktalande personal och simlärare. På Club Polly & Mino står roliga aktiviteter i centrum, med möjlighet att lära sig massa nytt som att hälsa på landets språk eller laga en lokal rätt. Läs mer om Club Polly & Mino och Swim School by Apollo.

Övrigt om hotellet
Gratis wifi på hela hotellet. Spa med massage och andra behandlingar mot avgift (åldersgräns 18 år). På hotellet finns möjlighet att hyra cyklar för att ge sig ut på en liten tur runt Sitia.

Väg måste korsas för att nå stranden (tunnel finns). Konferensfaciliteter för upp till 150 personer. Tvättservice mot avgift. Hållplats utanför hotellet med bussar, bland annat till palmstranden i Vai.

Läs mer om våra Apollo Mondo Selected-hotell.

Måltider

Frukostbuffé. Halvpension och All Inclusive mot tillägg.

All Inclusive

Huvudrestaurangen:

 • Frukostbuffé, kl. 07:00-10:30.
 • Lunchbuffé, kl. 12:30-14:30.
 • Middagsbuffé, kl. 19:00-21:30. Fem kvällar i veckan är det temakvällar i bufférestaurangen.

Lobbybaren:

 • Kaffe, te och bakverk, kl. 16.00-17.00
 • Obegränsat med förfriskningar öl, vin samt lokala drinkar i lobbybaren, kl. 10:00-23:00.

Aktiviteter:

 • Fri tillgång till tennis och tennisutrustning (reservation krävs).
 • Fri tillgång till fotboll, beach volley.
 • Fri tillgång till cyklar.

Spaavdelningen:

 • Reducerat pris på spabehandlingar. Observera att ändringar kan förekomma.

Bra att veta

Sitia Beach utmärkelsen har fått utmärkelsen "Certificate of Excellence" så många år i rad att de även fått Tripadvisors utmärkelse "Hall of fame". Hotellet har också fått utmärkelsen "Greek Hospitality Gold" 2019.

Apollo Mondo Selected
 • Hög kundnöjdhet
 • Mondo Café
 • Club Polly & Mino
 • Gratis gym och wifi

Direkttransfer till och från hotellet!

Som gäst på Sitia Beach kan du boka direkttransfer till och från flygplatsen. Det betyder att transferbussens första stopp alltid är vid Sitia Beach och vid avresa är det alltid sista stoppet innan flygplatsen. Förboka transfern i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Min bokning.


Boka vårt barnpaket

För en extra bekväm semester när du reser med mindre barn föreslår vi att du bokar vårt barnpaket med sulky, barnstol och spjäl-/resesäng. Barnpaketet bokas i samband med att du beställer resan. Du kan också lägga till barnpaketet efteråt genom att logga in på Min bokning. Vill du endast boka sulky, barnstol eller barnsäng går det också bra.


Löpträna på semestern

Vill du promenera/jogga/springa på Sitia Beach kan du ladda ner våra kartor redan nu. Kartorna är framtagna av Multisportlaget Peak Performance. Välj mellan rutterna nedan.

 Go out loop

 Secret trail

 Windpower loop

 Wow loop