Varför resa till Krakow?

Sitter du i valet och kvalet om weekendresan ska bära av till Krakow? Vi säger: kör! Krakow är en klassisk weekendstad som växer i popularitet för varje år som går – och det är inte så konstigt.

Tre anledningar till att resa till Krakow

1. Det är billigt! Och det är faktiskt inte någonting som man bara säger. Flera undersökningar visar på att Krakow är en av de billigaste - enligt vissa den absolut billigaste – weekenddestinationen. Här är det både billigt att bo, äta och upptäcka. En måltid behöver knappt kosta 100 kronor och en öl kostar runt 20 svenska kronor.

2. Du behöver inte flyga långt. Att flyga till Krakow tar drygt två timmar och direktflyg finns att finna hos de flesta stora flygbolag.

3. Krakow är minst sagt en historisk och välbevarad stad, med många världsarv. Älskar du att kolla på gamla slott, katedraler och byggnader finns det mängder av sevärdheter att välja kring. Föredrar du att vara mer aktiv kan du läsa våra restips om saker att göra i Krakow här!

Krakow
När är det bäst att resa till Krakow?

När är det bäst att resa till Krakow?

Är du en sån som helst åker på en weekend när solen värmer som mest? Då är det bäst att resa till Krakow under maj, juni, juli, augusti och september. Då är temperaturen ungefär som hemma, från 17-22 grader. Skyr du inte lite kallare väder kan du ha mycket att vinna på att resa i april och oktober, då temperaturen ligger på cirka 12 grader och turisterna är desto färre. Reser du till Krakow i juletider kan du uppleva Krakows julmarknad – en av Europas mysigaste!

Ta sig runt i Krakow

Krakow är en relativt liten stad och det är enkelt att ta sig runt till fots. Det finns också spårvagn som går längs staden, och en biljett kostar runt en tia. Vill du lyxa till det med en taxi till kvällens restaurang eller flygplatsen behöver du heller inte bränna hål i plånboken, precis som det mesta i Krakow.

Till och från flygplatsen i Krakow

Krakows internationella flygplats heter Kraków John Paul II International Airport och ligger i Balice, cirka 15 kilometer från centrala Krakow. Flygplatsen är liten och det är lätt att hitta till olika transfermöjligheter. Välj mellan expresståget Balice Express, som tar cirka 20 minuter, eller buss, som tar cirka 50 minuter. Du kan såklart också välja att ta en taxi, för cirka 250 kronor. Fler fakta om flyg till Krakow och transfer från flygplatsen hittar du här.

Var ska man bo i Krakow?

Mest hotell finns det i och nära Krakows gamla stan, något som passar perfekt för dig som gärna vill ha nära till sevärdheter och inte har något emot att betala för läge. Ett annat (billigare) alternativ är att bo i de trevliga, gamla judiska kvarteren. 

Se fler restips till Krakow

Boende i Krakow