Flyg till Krakow

Flyg till Krakow

Direktflyg till Krakow finns från Stockholm Arlanda och Köpenhamn Kastrup. Flygbolaget Norwegian trafikerar sträckan mer flera direktflyg per vecka. Med en mellanlandning finns det ett stort utbud av flyg till Krakow dagligen. Flygbolag som LOT Airways, Finnair och Lufthansa flyger till Krakow via ett antal europeiska flygplatser.

Krakow flygplats

Det officiella namnet på Krakows internationella flygplats är John Paul II International Airport Krakow-Balice. Den ligger som namnet antyder i Balice, en mindre ort 11 km väster om staden. Krakow-Balice är Polens näst största flygplats och har två terminaler.

Transport till och från Krakow-Balice flygplats

Från flygplatsen tar man sig enkelt in till centrala Krakow med tåg. Tåget går varje halvtimme och tar ca 20 minuter. Biljetter kan lösas vid Terminal 1, ombord eller på Krakows järnvägsstation. Det går en gratisbuss från terminalerna till tåget.

Det i särklass billigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är med lokalbuss, som tar ca 40 minuter. Linjerna 208 och 902 går till Krakows järnvägsstation. Taxi är ett lite dyrare alternativ, men  ändå relativt billigt jämfört med många andra europeiska flygplatser.

Flygtid till Krakow
  • Stockholm-Krakow: ca 2 tim
  • Malmö/Köpenhamn-Krakow: ca 1 tim 30 min