Lokala specialiteter
Våra resmål fullkomligt flödar av matsensationer och lokala specialiteter. Vem är du på semestern? Vågar du prova en massa nya rätter? Eller kör du mest på dina säkra kort? Frågar du oss så tycker vi såklart att du ska upptäcka maten i det land du ska till.
Recept
När längtan blir för stor - släng ihop en rätt och njut hemma
Tapas! Perfekta fredagsmaten där man bara ställer fram en massa småplock och alla får själva plocka av vad de gillar. Det mesta går att köpa färdigt, och resten svänger man lätt ihop innan gästerna kommer. Bara din fantasi sätter gränserna!
Här tipsar vi om vad den perfekta tapasbrickan ska innehålla
Oliver
Ostar av olika slag
Lufttorkad skinka
Tunnskivad chorizo eller annan stark korv
Kex och något gott bröd
Röror av olika slag (köp färdiga eller fixa egen)
Pimentos de padron (steks hastigt i olja och toppas med flingsalt)
Cocktailtomater
Vitlöks- och chilifrästa räkor
Smaklig spis!
Palacinke är en tunn crêpe-liknande variant av pannkakor. Smaken är ungefär detsamma som vanliga pannkakor och du kan fylla dem med precis vad du vill. Ät till huvudrätt eller som dessert.
3,5 dl mjölk 1,5 dl kolsyrat vatten 2 st ägg 4 dl mjöl 1 tsk vaniljsocker 1 msk socker 0,5 tsk salt
Ovan sats blir ca 15 st pannkakor. Fyll dem med precis vad du vill. Som efterrätt kan det vara gott med jordgubbar och nutella.
Mums!