Tillsammans för bättre kundupplevelse

För att stärka kundupplevelsen och hitta nya lösningar tillsammans, åkte några IT-team från Apollo till Fuerteventura för Apollo Tech Week 2021. Under en vecka väntade teambuilding, hackathons och träning i värmen. 
– Att slussa runt över 30 personer, samt ha välfungerande logistik och struktur, kräver en del pyssel, berättar Olof Norell, IT Product Manager på Apollo. 

Träning och poolhäng varvas med föreläsningar och workshops. Fredrik Åkermo, CIO, håller i en av dem.

Med fyra team, över 30 personer och en rad viljor, reste sig ett mål över alla andra. 
 
– Alla skulle umgås med alla. Och det lyckades vi med. Vi försökte hela tiden att knuffa veckan i den riktningen. Målen rent arbetsmässigt för veckan lämnade vi mer flytande. Vi ville se vad teamen kom fram till, och vilka lösningar som utkristalliserades, berättar Olof Norell.

– Att lära känna alla kollegor bättre och skapa nya kontakter var något av det roligaste med Tech Week. Men hela veckan var verkligen suverän, säger deltagaren och e-commerce specialisten Therese Davidsson Pajala och får medhåll från kollegan Magnus Josefsson, Product & people manager.

– Vilken otrolig energiboost det ger alla deltagare att vara på en techweek. Det roligaste var att umgås med alla trevliga kollegor under veckan, säger han.

Framgång med hackathon

Under veckan där delades kunskap i stora mängder. En grupp att kom så pass långt under ett hackathon, att en lösning för bokningsprocessen implementerades i ett första steg, redan under Tech Week.  

–  Det är min personliga höjdpunkt under resan, eftersom den kopplingen mellan kompetenser inte varit omöjlig om de här teamen inte suttit tillsammans.  De uppgifterna vi delade ut i övningarna var alla verkliga delar av resebranschens stora utmaning, att göra bokningsprocessen optimal för kunden, säger Olof Norell. 

–  Min största lärdom fick jag av Hackathonet som vi hade under en heldag. Det var fantastiskt att ta del av alla idéer och tankar, och se vad vi faktiskt kan åstadkomma under så pass kort tid när vi jobbar fokuserat på ett uppdrag och samarbetar mellan teamen, berättar Therese Davidsson Pajala.

En intensiv vecka producerar resultat. Övningarna gav upphov till både actions och komplexa uppgifter att ta sig an. Men allt kan inte prioriteras.  
 
– Vissa saker var mer konkreta. De gick att börja jobba på direkt, medan andra var av mer visionär karaktär. Vår prioritering efteråt har varit enligt allt annat vi gör, att prioritera det som gör Apollo-upplevelsen bättre för våra kunder, säger Olof Norell.

2021 är padel en självklarhet på schemat.

Träna tillsammans perfekt umgängesform


Att välja Playitas Resort, ett av Europas största träningshotell, var enkelt.   
– Träningsmöjligheterna är många, och är ett perfekt sätt att umgås på mellan arbetspassen. Att spela golf, volleyboll eller delta på ett galet spinning-pass gör mirakel för både team-bygget och för kunskapsdelningen. Fuerteventuras klimat är alldeles lagom också den här tiden på året, inte för varmt och långt ifrån kallt, berättar Olof Norell.  

På Playitas Resort finns dessutom erfaren personal, vana att hantera grupper, som ser till att allt från konferenslogistik till träningspass fungerar bra.  
 
– Att slussa runt över 30 personer, samt ha välfungerande logistik och struktur, kräver en del pyssel. Playitas Resort har skickliga och erfarna eventspecialister som hjälpte oss mycket i att få allting att bli så bra som möjligt, säger Olof Norell.

Fuerteventura bjuder på vackra solnedgångar.

Var ute i god tid


Samarbetet med Playitas gjorde Tech Week enklare. Gemensam planering är ett av många tips för den som önskar att genomföra en liknande vecka utomlands. 
 
– Mina tips är bland annat att att få med sig organisationen på hemmaplan. Var duktiga på att kommunicera vad ni som företag får ut av ett event som det här. Sedan får man inte glömma, särskilt för IT, att allting måste fungera även om ni inte är på plats på kontoret, berättar Olof Norell. 
 
Det gäller också att vara ute i god tid innan resan, särskilt om man planerar ett liknande event utomlands. 
 
– Boka biljetter ett halvår innan. Och räkna med runt 40 timmar planeringstid, beroende på hur många ni är som åker. Det tar mer tid än man först tror, avslutar Olof Norell.

Playitas Resort har allt som behövs för träning och gemenskap.

5 tips om du vill ordna en tech week


1. Planera noga – ett event på en vecka med flera team och många människor kräver minst 40 timmar i planering. 

2. Sätt ett övergripande mål för din vecka – undvik att försöka åstadkomma för mycket. 
 
3. Var ute i god tid för att hitta ett bra hotell, åtminstone ett halvår innan ni tänker åka. 
 
4. Dokumentera era learnings och genomför retrospects för att se vad ni kan göra bättre nästa gång. 
 
5. Vad tydliga med internkommunikationen och berätta för era kollegor hur er vecka kommer att gynna inte bara företaget i stort utan även andra team som inte följer med på veckan.

Text: Alexander Åberg
Foto: Barry Stingmore och Apollo


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar