Resor till Pythagorion

Apollo Service

På resmål med Apollo Service finns Apollos skandinavisktalande reseledare på plats. Vi erbjuder dessutom service dygnet runt via telefon, sms, app och mejl, där du får praktisk information, tips om utflykter, bilhyra med mera. Läs mer på respektive resmål om vilken period Apollo Service erbjuds.

I Pythagorion kretsar det mesta kring den hemtrevliga hamnpromenaden och sköna stranddagar. Även om orten är Samos mest turistutvecklade med barer och diskotek har man lyckats bevara den genuina atmosfären.

Superdeal!

Nu kan du fynda sommarens resor till Grekland till låga priser! Fakta om Pythagorion

Valuta

Euro (EUR).

Transfer

Från Samos flygplats med buss till Pythagorion ca 10 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal och restiden kan variera något beroende på trafik och antal stopp på vägen.

Stränder

Vid Pythagorion centrum finns två stränder (sten/sand/klappersten) och cirka en kilometer utanför Pythagorion, i Potokaki, finns det också en strand (sten/sand). Ca 2 kilometer utanför centrum hittar du även stranden Glicorisa (sten/sand).

Mer fakta

Väder

jan 15°c
feb 15°c
mar 16°c
apr 18°c
maj 22°c
jun 25°c
jul 28°c
aug 28°c
sep 26°c
okt 23°c
nov 19°c
dec 16°c
8,5 av 10 Pythagorion
Våra gästers betyg, baserat på 1350 omdömen

Alla orter Samos

Kokkari

Vill du ha en lugn semester och njuta av en genuin grekisk atmosfär ska du definitivt resa till Kokkari – en liten pärla på norra Samos där man lyckats bevara känslan av en charmig fiskeby, trots att orten vuxit till sig de senaste åren.

Samos stad

Mysiga gågator och fina stränder – vill du strosa runt bland restauranger, butiker och små caféer i stadens gränder efter sköna stranddagar rekommenderar vi en resa till Samos stad. Staden ligger i en vacker dal intill en långsträckt bukt och bjuder på många fina vyer.

Karlovassi

Res till Karlovassi, Samos näst största stad, som ligger vackert i de norra delarna av ön. Vill du upptäcka något nytt är Karlovassi helt rätt, då de stora turistströmmarna ännu inte hittat hit. Här möts gammalt och nytt, vilket gett staden sin egen unika karaktär. Promenera bland slingrande gränder och torg, ta ett gott glas vin i hamnen eller ge dig ut på expedition till toppen av ett vattenfall. I Karlovassi finns alla chanser att hitta sitt eget smultronställe.

Votsalakia

Åk med din älskade eller ta med hela familjen på en resa till Votsalakia – en mysig och stillsam badort på västra Samos. Dagarna tillbringas med fördel på den kilometerlånga stranden och det finns gott om utflyktsmål i närheten.