Alegria Beach Resort

apollo mondo family

 • Modernt hotell
 • Vid en vacker strand
 • Perfekt för barnfamiljer

CUSTOMER CHOICE AWARD

Hotellet har fått utmärkelsen inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet.

Alegria Beach Resort är ett Apollo Mondo Family-hotell i Plakias på Kretas sydkust. Njut av familjesemestern på ett modernt hotell ovanför stranden, med tillgång till flera pooler, restaurang och faciliteter som gym och träningspass. Precis som på våra andra familjehotell finns även Club Polly & Mino och simskola. För en extra bekväm vistelse – köp till All Inclusive!

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »

Green Key

Green Key-märkta hotell arbetar aktivt för att minimera sin miljöpåverkan. Hotellen har en miljöpolicy, miljömål och handlingsplaner för ständiga förbättringar av miljöarbetet. De arbetar också för ett socialt ansvarstagande och samverkan med gäster och andra intressenter. Genom att välja ett miljömärkt hotell visar du att du tar ansvar och vill göra skillnad – för en bättre miljö.


Rumstyper

Enrumslägenhet för 1-3 personer/1-4 personer, varav 2 barn. Tvårumslägenhet för 1-4 personer. Enrumslägenhet med delad pool för 1-3 personer/1-4 personer, varav 2 barn. Dubbelrum för 1-3 personer. Tillgänglighetsanpassat dubbelrum för 1-3 personer. Dubbelrum med delad pool för 1-4 personer. Tvårumslägenhet med delad pool för 1-4 personer. Trerumslägenhet för 4-7 personer, varav 1 barn.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Barnvänligt nära stranden, bra mat!
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 52 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 75 m
Till centrum: 650 m
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Alegria Beach Resort är ett av våra populära Apollo Mondo Family-hotell. Alegria Beach Resort är beläget i Plakias på Kreta, en outforskad pärla känd för sina branta bergsväggar och kristallklara vatten. Härifrån har du nära till en uppsjö av fina stränder och charmiga små byar som trevliga utflyktsmål. Hotellet är modernt och lägenheterna fantastiska - några av de bästa vi har att erbjuda!

Poolområde och strand
På Alegria Beach Resort finns två poolområden med varsin pool samt ett mindre poolområde med en barnpool som delvis har solskydd - poolen är uppvärmd hela säsongen till ca 22 grader, beroende på väder och temperaturer på tidig morgon och kväll. Stranden ligger bara en stenkast bort, och har förärats den internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg för rent vatten. Både vid poolerna och stranden erbjuds solstolar, parasoller och poolhanddukar. För att nå stranden måste en väg korsas.

Restaurang och bar
Hotellet har en bufférestaurang, med underbar havsutsikt, som serverar frukost, lunch och middag. Restaurangen Marconi's authentic Crétoise serverar middag och bordsreservations krävs senast kl. 15.00 samma dag. På hotellet finns även en poolbar och på stranden finns en snackbar där du kan beställa något lätt att äta. Vårdad klädsel - långbyxor för män, kvällstid i restaurangen.

Club Polly & Mino och simskola
Apollos egen barnklubb Club Polly & Mino erbjuder kvalitativa, roliga och lärande aktiviteter sex dagar i veckan. Kloka och busiga Polly & Mino är barnens favoriter som dyker upp lite varstans på hotellet. Du kan också överraska barnen genom att boka ett besök på rummet av våra charmiga vänner! Förena nytta med nöje och utveckla barnens simkunskaper på Apollos egen simskola, Swim School by Apollo. Våra instruktörer är utbildade och lär barnen att ta simmärken som Baddaren och Simborgarmärket.

Gym och gruppträning
På Alegria Beach Resort finns ett brett utbud av träningsaktiviteter. Här erbjuds gym och träningspass som leds av skandinavisktalande instruktörer. På hotellet finns även möjlighet att spela padel (mot avgift). Rack finns att hyra, bollar får man köpa, träna vattengympa och aerobics eller ta en joggingtur. Vill du ta en paus från solen kan du unna dig en härlig massage.

Övrigt
Hiss finns inte i alla byggnader. Till vissa lägenheter och till vissa dubbelrum är det tre till fem trappsteg, specifik lägenhet eller rum kan inte garanteras. Till tillgänglighetsanpassat dubbelrum är det inga trappsteg. Tidvis blåser det starka vindar i Plakias. Transfertiden är ca 1 timme och 45 minuter.

Upptäck omgivningen
Plakias är en fin by med genuin grekisk bykänsla och en härlig vidsträckt strand. Det är promenadavstånd från hotellet till byn och större delen är en strandpromenad utan trafik. I Plakias finns det mesta för en härlig semester, restauranger, mysiga barer, mataffärer, apotek, bageri, dykcenter, lokala hantverkare och en fin badvik direkt efter Plakias by. En smalare väg med väldigt lite trafik måste korsas för att nå stranden samt att det är en smal väg mellan hotellområdena.

Ingår i Apollo Mondo Family Resorts på Alegria Beach Resort

 • Gym
 • Träningspass med skandinavisktalande instruktör
 • Solstolar, parasoller och handdukar både vid poolområdet och stranden
 • Wifi på hela hotellet

Mot avgift

 • Club Polly & Mino
 • Swim School by Apollo
 • Spa med massage och andra behandlingar

Vill du sätta guldkant på semestern? Spana in Alegria on the Hills - Family Premium med exklusiva förmåner som förbokade solstolar på stranden och möjlighet att få frukostfrallor och mat levererat direkt till sin lägenhet.

Måltider

Lägenheterna

 • Inga måltider ingår

Mot tillägg:

 • Frukostbuffé
 • Halvpension (frukost- och middagsbuffé)
 • All Inclusive

Dubbelrummen
Ingår:

 • Frukostbuffé

Mot tillägg:

Middagen i halvpensionen kan bytas mot lunch - meddela receptionen senast en dag innan. När vuxna köper till måltider hemifrån äter barn upp till 6 år utan kostnad.

Säsongsinformation

Alegria Beach Resort är ett Apollo Mondo Family-hotell i perioden 27 april-1 november 2024. Utanför den denna period erbjuds inga konceptaktiviteter som Apollo Swim School, barnklubben Club Polly & Mino eller träningspass med skandinavisktalande instruktörer.

Apollo Mondo Family
 • Club Polly & Mino för barnen
 • Swim School by Apollo
 • Skandinavisktalande Apollopersonal
 • Direkttransfer
 • Mondo Food & Beverage
 • Gruppträning och gym ingår

Direkttransfer till hotellet

Som gäst på Alegria Beach Resort kan du boka direkttransfer till och från flygplatsen. Det betyder att transferbussens första stopp alltid är vid Alegria Beach Resort och vid avresa är det alltid sista stoppet innan flygplatsen. Förboka transfern i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Mitt Apollo.

Boka vårt barnpaket

För en smidigare resa kan du förboka vårt barnpaket med sulky (begränsat antal), barnstol och spjäl-/resesäng i samband med att du beställer resan. Du kan också lägga till barnpaketet efteråt genom att logga in på Mitt Apollo. Vill du endast boka sulky, barnstol eller barnsäng går det också bra.

Alegria on the Hills - för dig som vill ha lite mer!

Visste du att Alegria Beach har ett systerhotell som är lite mer premium? Läs mer om Alegria on the Hills om du vill unna dig det lilla extra! 

Alla hotell, Plakias

Alianthos Garden

På Alianthos Garden i natursköna Plakias möts du av en härlig atmosfär. Hotellet drivs av en familj som alltid sätter din trivsel i första rummet, och i den vackra trädgården är det enkelt att koppla av. Poolområdet ligger strax ovanför stranden, så sköna dopp är alltid nära till hands. Ett stenkast från Alianthos Garden väntar den mysiga strandpromenaden som kantas av restauranger och barer.

Alegria on the Hills - Family Premium

Välkommen till Alegria on the Hills - Family Premium, ett Apollo Mondo Family-hotell för familjer som vill unna sig det bästa på semestern! Förutom faciliteter som Club Polly & Mino, simskola och träning med skandinavisktalande instruktörer, kan gäster på Alegria on the Hills - Family Premium bland annat se fram emot reserverade solstolar på stranden och möjlighet att få frukostfrallor och mat levererat direkt till sin lägenhet.