Kos - restips

En resa till Kos bjuder på det mesta - vackra småbyar, kritvita stränder, intressanta sevärdheter och massvis med nöjen. Upptäck berömda sevärdheter som Asklepion och borgen i Kos stad, sola på den vackra Marmaristranden och ät minnesvärda måltider på någon av Kos alla restauranger och caféer. Här kan du läsa mer om vad du inte får missa under semestern på en av Greklands mest populära öar!

Boka din resa till Kos

Kos bästa stränder

Besök den ostörda stranden i Mastichari, njut av solen på Marmaristranden eller häng på Apollostranden i Kos stad där det erbjuds gratis solstolar för alla Apollogäster!

Läs mer om det bästa strandhänget

Hitta ditt Kos

Kos är en av Greklands populäraste öar, och det är inte så konstigt! Här hittar du allt från vackra sandstränder och mysiga små byar till fartfyllda partygator och charmiga restauranger. Svårt att bestämma dig för var på Kos du vill bo? Låt denna guide hjälpa dig med att hitta ditt Kos!

Läs mer

Restauranger på Kos

På Kos hittar du allt från mysiga, familjedrivna tavernor till strandmiddagar och festliga barer. Eller varför inte ta en fika i en gammal väderkvarn uppe i Kefalos berg?

Läs våra välsmakande tips här

Att göra på Kos

Behöver du en liten paus från sol och bad finns här mycket att hitta på. Busa i vattenparken, koppla av i varma källor eller besök det arkeologiska museet. På Kos finns det underhållning för alla!

Läs våra tips här

Sevärdheter på Kos

Titta på påfåglarna i granskogen Plaka, besök den arkeologiskt viktigaste platsen på ön eller beundra den mäktiga borgen i Kos stad - sevärdheter finns det gott om på Kos.

Läs mer om våra tips här

Aktiv semester på Kos

Att hyra en cykel är ett smidigt sätt att se ön och ta sig runt till de olika stränderna där det bland annat finns kite surfing, dykning och andra roliga vattensporter. Är du tryggare på land är tennis ett trevlig alternativ.

Spana in våra sportiga tips

Shopping på Kos

Souvenirer är en självklar del av semestern. Ta hem semestersmakerna efter ett besök på saluhallen i Kos stad där du hittar allt från olivoljor och kryddor till sötsaker och raki. Eller varför inte en handgjord kreation från bergsbyn Zia?

Spana in våra bästa shoppingtips