Vacker sandstrand med solstolar och parasoll på Kos i Grekland

Kos bästa stränder

Stränderna på Kos är många och lockar med fina sandstränder och turkost vatten. Missa inte att besöka den orörda stranden i Mastichari, njut av solen på Marmaristranden eller häng på Lambi Beach i Kos stad! Här kan du läsa mer om våra bästa strandtips inför din semester. 

Stranden Agios Stefanos med utsikt över ön Kastri
 • Agios Stefanos

Besök en av de mest fotogeniska stränderna på Kos, Agios Stefanos, som ligger ungefär 40 kilometer sydväst om Kos Stad. Stranden lockar med kristallklart vatten och är perfekt för både familjer och par som vill tillbringa härliga dagar på stranden. Längs stranden finns dessutom historiska sevärdheter att utforska, bland annat ett par kyrkor och häftiga ruiner. Utsikten över ön Kastri i viken med sin vitkalkade kyrka med blå detaljer och klippiga omgivningar är också en höjdpunkt. 

 • Cavo Paradiso Beach

Missa inte att besöka Kos mest hemliga och kanske finaste strand, Cava Paradiso. Stranden ligger på Kos sydvästra spets i en av Kefalos vikar, för att ta sig hit kör man längs smala bergsvägar. Stranden är väldigt fin med sitt turkosa vatten och fina sandstrand, helt klart värt mödan att leta sig hit.

Strand i Tigaki, Kos
 • Tigaki

Stranden i Tigaki på Kos har underbar finkornig sand och här blåser alltid en skön bris. Att det är långgrunt gör att även de minsta vattenälskarna också trivs. För dig som vill röra på dig finns en hel del vattensporter och blir du hungrig eller vill släcka törsten finns flera barer och restauranger i nära anslutning till stranden. 

 • En unik strandpärla

Väster om Mastichari på Kos ligger en strand som är alldeles unik. Höga klippväggar stupar rakt ner mot en liten strand som bara är några meter bred. Här kan du vara alldeles ostörd i de fantastiska omgivningarna och bara njuta av solen, havet och lugnet. För att komma hit åker du mot Agios Ioannis från Mastichari och svänger ner mot havet när du ser den stora skylten med Black Pearl.

Strand i Mastichari, Kos
 • Marmaristranden

En av våra egna favoritstränder på Kos! Marmaristranden har vit fin sand och är plaskvänligt långgrund. Eftersom det är bra vind här så dras också många surfare hit för att utöva sin sport. En perfekt strand att spendera en härlig baddag på. 

 • Agios Theologos

På Kos södra spets ligger den vackra stranden Agios Theologos. Här kan du njuta ostört av solen och havet, och när du blir hungrig finns det en liten taverna att äta lunch på. Den av Apollos orter som ligger närmast Agios Theologos är Kardamena, därifrån tar det ca 40 minuter med bil till stranden. 

 • Lambi Beach

Lambistranden, i Lambi, på gångavstånd från Kos Stad bjuder på finkornig sand och turkost fint badvatten. Här kan du se fram emot dagar fyllda med sol & bad, avkoppling och härliga aktiviteter. Längs med stranden finns flera restauranger och strandbarer om du blir hungrig eller önskar något svalkande att dricka. 

 • Apollostranden

Du får garanterat en kul dag i solen om du spenderar den på Apollostranden i Kos stad. Här fixar Thomas trevlig stämning och gratis solstolar för alla Apollogäster. På stranden är det full fart och lätt att träffa andra semesterglada. Du kan låna luftmadrasser, spela beachvolley eller dricka något svalkande i skuggan. Under våra trevliga grillkvällar dukar Thomas upp nygrillad souvlaki och hans svenska fru Annelie serverar hemlagad potatissallad.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kos, hitta och boka en resa till Kos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kos

Här hittar du våra bästa tips på de roligaste aktiviteterna, bästa sevärdheterna, härligaste stränderna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kos

Kos

 • Underbara stränder
 • Historiska sevärdheter
 • Avkoppling i varma källor
Se alla resor till Kos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här