Stranden i Tigaki

Kos bästa stränder

För den som gillar strand och bad har Kos mycket att erbjuda. Besök den ostörda stranden i Mastichari, njut av solen på Marmaristranden eller häng på Apollostranden i Kos stad där det erbjuds gratis solstolar för alla Apollos gäster! Här kan du läsa mer om våra bästa strandtips!

Strand i Tigaki, Kos

Apollostranden

Du får garanterat en kul dag i solen om du spenderar den på Apollostranden i Kos stad. Här fixar Thomas trevlig stämning och gratis solstolar för alla Apollogäster. På stranden är det full fart och lätt att träffa andra semesterglada. Du kan låna luftmadrasser, spela beach volley eller dricka något svalkande i skuggan. Under våra trevliga grillkvällar dukar Thomas upp nygrillad souvlaki och hans svenska fru Annelie serverar hemlagad potatissallad. Vill du bo mitt i smeten i Kos stad, men samtidigt ha nära till sol och bad, kan du till exempel kika på hotellen Imperial, St Constantine och Astron.

Beach Cava Paradivo

Kos mest hemliga, och kanske finaste, strand är Beach Cava Paradivo. Den ligger i en av Kefalos vikar och för att komma hit kör man längs smala bergsvägar, men stranden är väldigt fin och det är mödan värt att leta sig hit.

Tigaki

Stranden i Tigaki på Kos har underbar finkornig sand och här blåser alltid en skön bris. Att det är långgrunt gör att de minsta vattenälskarna också trivs. För dig som vill röra på dig finns en hel del vattensporter. En del av stranden är för naturister.

Strand i Mastichari, Kos

Unik strandpärla

Väster om Mastichari på Kos ligger en strand som är alldeles unik. Höga klippväggar stupar rakt ner mot en liten strand som bara är några meter bred. Här kan du vara alldeles ostörd i de fantastiska omgivningarna och bara njuta av solen, havet och lugnet. För att komma hit åker du mot Agios Ioannis från Mastichari och svänger ner mot havet när du ser den stora skylten med Black Pearl.

Marmaristranden

En av våra egna favoritstränder på Kos! Marmaristranden har vit fin sand och är plaskvänligt långgrund. Eftersom det är bra vind här så dras också många surfare hit för att utöva sin sport. En perfekt strand att spendera en härlig baddag på. Vill du bo nära Marmaristranden ska du boka det femsoliga hotellet Astir Odysseus med flera pooler, restauranger och bekväma rum.

Vacker strand

På Kos södra spets ligger den vackra stranden Agios Theologos. Här kan du njuta ostört av solen och havet, och när du blir hungrig finns det en liten taverna att äta lunch på. Den av Apollos orter som ligger närmast Agios Theologos är Kardamena, då tar det ca 40 minuter med bil att åka till stranden. I Kardamena erbjuds flera trevliga hotell som till exempel Blue Domes Mitsis Hotels och Akti Palace.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kos, hitta och boka en resa till Kos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kos

Här hittar du våra bästa tips på de roligaste aktiviteterna, bästa sevärdheterna, härligaste stränderna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kos

Kos

  • Underbara stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Avkoppling i varma källor
Se alla resor till Kos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här