Borgen i Kos stad

Sevärdheter på Kos

Titta på påfåglarna och sköldpaddorna i den täta granskogen Plaka, besök templet Asklepeion eller beundra den mäktiga borgen i Kos stad - sevärdheter finns det gott om på Kos. Läs mer om vad som inte får missas här!

Borgen i Kos stad

Johannitererborgen i Kos stad har i dag många funktioner. Här ryms till exempel en konserthall. Borgen som är både museum och ruin är värd ett besök, i synnerhet för den imponerande byggnadens skull. Du är såklart välkommen in även om du bara vill beundra borgen. Öppet varje dag mellan kl. 8.00 och 15.00 förutom måndagar, när det är stängt.

Plaka

I Plaka på Kos finns en tät granskog med en liten sjö, där det bor sköldpaddor. Runtom spatserar ståtliga påfåglar och bidrar till platsens speciella stämning. För att hitta hit kör du mot Kefalos och svänger höger efter flygplatsen.

Hippokrates träd

Mitt inne i Kos stad står trädet som påminner om läkekonstens fader. Vid det nu stora trädet stod Hippokrates när det begav sig och delade med sig av sin kunskap till de som ville höra på.

Templet Asklepion

Asklepion

Templet Asklepion är den arkeologiskt viktigaste platsen på Kos. Templet, som från början var ett sanatorium tillägnat Apollons son Asklepios, ligger i ett grönskande naturområde. På utgrävningsplatsen kan du bland annat se tempelpelare och mosaik från 400-talet f. Kr. Öppet varje dag utom måndagar mellan kl. 8.00 och 15.00. Inträdet kostar ca 4 euro. I högsäsong går ett rött tåg till Asklepeion från hamnen i Kos stad. Turen tar ungefär en timme.

Christodouloborgen

En mäktig medeltidsborg med en strategisk placering ovanför det som idag är Pili på Kos. Du hittar borgen om du utgår från Palio Pili och sedan går genom cypresskogen där du också hittar en informationstavla. Det tar tjugo minuter att vandra till toppen och under vägen kan du njuta av varierande och vacker natur. Vill du gå längre kan du gå halvdagsturer längs de fina vandringsleder som finns här.