Ruinerna vid Agios Stefanos på Kos.

Sevärdheter på Kos

Kos finns många sevärdheter att upptäcka! Här kan du göra allt från att titta på påfåglarna och sköldpaddorna i den täta granskogen Plaka till att besöka templet Asklepeion eller beundra den mäktiga borgen i Kos stad. Ja, listan kan göras lång. Läs mer om några sevärdheter du inte får missa här!

Templet Asklepion
  • Borgen i Kos stad

Johannitererborgen i Kos stad har i dag många funktioner. Här ryms till exempel en konserthall. Borgen som är både museum och ruin är värd ett besök, i synnerhet för den imponerande byggnadens skull. Du är såklart välkommen in även om du bara vill beundra borgen.

  • Plaka

I Plaka på Kos finns en tät granskog med en liten sjö, där det bor sköldpaddor. Runtom spatserar ståtliga påfåglar och bidrar till platsens speciella stämning. För att hitta hit kör du mot Kefalos och svänger höger efter flygplatsen.

  • Hippokrates träd

Mitt inne i Kos stad står trädet som påminner om läkekonstens fader. Vid det nu stora trädet stod Hippokrates när det begav sig och delade med sig av sin kunskap till de som ville höra på.

  • Asklepion

Templet Asklepion är den arkeologiskt viktigaste platsen på Kos. Templet, som från början var ett sanatorium tillägnat Apollons son Asklepios, ligger i ett grönskande naturområde. På utgrävningsplatsen kan du bland annat se tempelpelare och mosaik från 400-talet f. Kr. Under högsäsong går ett rött tåg till Asklepeion från hamnen i Kos stad. Turen tar ungefär en timme.

  • Christodouloborgen

En mäktig medeltidsborg med en strategisk placering ovanför det som idag är Pili på Kos. Du hittar borgen om du utgår från Palio Pili och sedan går genom cypresskogen där du också hittar en informationstavla. Det tar tjugo minuter att vandra till toppen och under vägen kan du njuta av varierande och vacker natur. Vill du gå längre kan du gå halvdagsturer längs de fina vandringsleder som finns här.

  • Ruinerna Agios Stefanos

Utforska kultur och historia vid de antika ruinerna Agios Stefanos i Kefalos. Här kan du spana in den bäst bevarade basilikan på ön som bjuder på imponerande arkitektur och vacker utsikt över havet. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kos, hitta och boka en resa till Kos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kos

Här hittar du våra bästa tips på de roligaste aktiviteterna, bästa sevärdheterna, härligaste stränderna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kos

Kos

  • Underbara stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Avkoppling i varma källor
Se alla resor till Kos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här