Kvinna strosar runt på shoppinggata i Grekland

Shopping på Kos

Shopping och souvenirer är en självklar del av semestern. Ta hem semestersmakerna efter ett besök på saluhallen i Kos stad där du hittar allt från olivoljor och kryddor till sötsaker och raki. Eller varför inte en handgjord kreation från bergsbyn Zia som blir ett fint minne efter resan på Kos. Här kan du läsa mer om våra shoppingtips!

Grekisk olivolja

Ta hem semestersmakerna

Uppe i bergsbyn Zia på Kos kan du köpa många olika sorters kryddor från trakten. Köp med dig en bit av Grekland hem som tar smaklökarna direkt tillbaka till solen. Öns specialitet - honung hittar du också här.

Saluhallen i Kos stad

Vid torget Plateia Elefterias i Kos stad ligger en stor saluhall. Här hittar du öns alla specialiteter och andra typiska Greklandsprodukter, som olivoljor, oliver, kryddor, ouzo, raki, sötsaker och skönhetsprodukter baserade på olivolja.

Shopping bland gränderna

Det är en trevlig sysselsättning att shoppa i de fina gränderna i den äldre delen av Kos stad. Här ligger små butiker sida vid sida och i utbudet kan du hitta smycken, skor och sandaler och souvenirer. Avsluta shoppingen vid Frihetstorget, Plateia Elefterias, som kantas av caféer och en marknad med kryddor, oliver, oljor och keramik.

Olivträd i mängder

I den familjeägda butiken Olive Wood i Kos stad säljs det varor gjorda av olivträd. Här kan du shoppa skålar, brickor, bestick, honungsskedar och mycket mer. Allt gjort av olivträd från Grekland! Du hittar butiken på Apellou street i Kos gamla stad.

Positiv shopping

Vill du unna dig något fint eller köpa en present till någon du tycker om ska du besöka The Positive Shops i Zia. I denna färgglada butik hittar handgjorda varor som skyltar, tavlor och andra kreationer. Missa inte de unika utsmyckningarna som är gjorda av driftved eller tavlorna som är urkarvade ur trä.


5 saker du måste köpa med dig hem:

1. Olivolja

2. Oliver 

3. Ouzo

4. Keramik

5. Grekiska örter


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kos, hitta och boka en resa till Kos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kos

Här hittar du våra bästa tips på de roligaste aktiviteterna, bästa sevärdheterna, härligaste stränderna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kos

Kos

  • Underbara stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Avkoppling i varma källor
Se alla resor till Kos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här