Fakta om Kos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Från Kos flygplats till första hotell i samtliga våra orter ca 30 min. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Hälften av Kos kust utgörs av stränder, av vilka de flesta är härligt långgrunda och barnvänliga som till exempel Tigaki Beach med vattensporter och tavernor samt Paradise Beach. I Kos stad finns den långa och välbesökta stranden Lambi Beach med vattensporter, ca 300 m från centrum. Kardamena har en sandstrand.

Nöjen:

I Kos stad är pulsen på nattlivet hög under högsäsong. 100-talet barer och diskotek på speciella bargator runt om i stan. I Psaladi nära Ramira Beach och Alexandra Beach finns en trevlig bouzoukiklubb som är öppen under högsäsong. I Kardamena finns både barer och diskotek.

Kommunikationer:

Från Kos stad finns flera dagliga bussförbindelser med öns byar och stränder. I Kos stad kan man också hyra bil, motorcykel, moped och cykel. Cykeluthyrning ca 200 kr/vecka. Vi rekommenderar dig att hyra bil eller cykel och utforska Kos på egen hand.

Aktiviteter:

Kos är en relativt platt ö och lämpar sig väl för cykelturer. Vattensporter finns vid alla större stränder. Dykning med tub finns, hör med reseledare på plats. Ridning samt go cart-bana.

Bra att veta:

Ev avgift för luftkonditionering och deponering betalas direkt till hotellet. Luftkonditionering kostar ca 55 SEK/dag.