Museum för alla smaker

Vill du få in lite kultur och historia på semestern kan ett besök på något museum vara kul. Gillar du historia eller vill veta mer om landets vinproduktion? Ta del av våra mest bildande tips här!

Bulgarien museum

Gå på museum i Burgas ...

Etnografiska museet i Burgas har alltid många spännande utställningar. På första våningen visas ett hem från 1800-talet, med bland annat vackra takdekorationer. På museet kan du också se tidstypiska kläder från Makedonien och Thessaloniki. Museet ligger i Brakalova-huset, bakom kyrkan Sankt Cyril och Methodios, nära huvudgatan Aleksandrovska.

... och i Sozopol

Går du längs stadsmuren i den äldre delen av Sozopol hittar du ett vackert litet museum som är värt ett besök. Museet är inhyst i ett varsamt restaurerat trähus, typiskt för trakten, som ligger på klipporna ut mot havet. Museet grundades av föreningen Sozopol Foundation och visar den anrika och arkitektoniska särprägeln för området. 

Vin med historia

Vinmuseet i Pleven är ett resultat av ett samarbete mellan bulgariska och franska arkitekter, designers, vinkännare och experter. Museet ligger i en 650 kvadratmeter stor grotta mitt i Kaliakras nationalpark, och består av fem rum. Här kan du lära dig allt om föremålen som använts vid vintillverkning sedan trakisk tid fram till idag. Museet har mer än 6 000 flaskor från alla Bulgariens vindistrikt, och självklart finns det möjlighet att både provsmaka och köpa med vin hem.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bulgarien, hitta och boka en resa till Bulgarien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bulgarien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Bulgarien!

Se alla restips för Bulgarien

Bulgarien

  • Fantastiska sandstränder
  • Spännande utflyktsmål
  • Vacker natur
Se alla resor till Bulgarien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här