Aktiviteter för hela familjen i Bulgarien

Bulgarien har flera utflykter för hela familjen! Tillbringa en dag med härliga bad och adrenalinkickar åk på ett vattenland, gå en runda på någon minigolfbana eller se fantasifulla sandskapelser på Burgas Sand Fest.


Aktiviteter för hela familjen

Bulgarien waterslide

Vattenland för alla

Action Aqua Park i Sunny Beach är stället för dig som älskar fart, fläkt och spänning – men kanske allra mest vatten. I vattenparken finns allt från vattenrutschkanor i alla tänkbara modeller och storlekar, en över 100 meter lång Lazy River och såklart fina pooler som omges av tropiska palmer och fontäner.

När hungern slår till finns det flera restauranger och en glassbar på området. Enklast är att köpa inträdesbiljett direkt av reseledaren. Från huvudvägen i Sunny Beach går en kostnadsfri buss var 15:e minut.

Minitåg

Vill du se mer av Nessebar och Sunny Beach är det bara att hoppa på ett minitåg. Tågen kör flera olika sträckor mellan de båda orterna, och du kan hoppa av och på vid flera hållplatser längs vägen.

Bulgarien minigolf

Burgas Sand Fest

I början av juli varje år är det dags för Burgas Sand Fest! Då förvandlas en stor del av Sea Garden i Burgas till en sagovärld full av vackra och imponerande sandskulpturer. Till Burgas Sand Fest kommer många professionella konstnärer för att skapa och visa upp sina fantasifulla sandkonstverk. Kanske kan det ge inspiration till när du ska bygga ditt eget sandslott på stranden!

Bangolf för hela familjen

Utmana ditt resesällskap i minigolf och få en trevlig stund tillsammans. I Sunny Beach finns flera banor som erbjuder tema och svårighetsgrader.

Ge dig ut och fiska

Varför inte prova fiskelyckan på semestern? I Sunny Beach kan du fiska till havs eller vid vattenbrynet. Vill du koppla av helt och hållet med ett fiskespö i händerna så kan din reseledare hjälpa till med kontakter och anvisningar för var du kan fiska i Sunny Beach.


Museum för alla smaker

Gå på museum i Burgas ...

Etnografiska museet i Burgas har alltid många spännande utställningar. På första våningen visas ett hem från 1800-talet, med bland annat vackra takdekorationer. På museet kan du också se tidstypiska kläder från Makedonien och Thessaloniki. Museet ligger i Brakalova-huset, bakom kyrkan Sankt Cyril och Methodios, nära huvudgatan Aleksandrovska.

... och i Sozopol

Går du längs stadsmuren i den äldre delen av Sozopol hittar du ett vackert litet museum som är värt ett besök. Museet är inhyst i ett varsamt restaurerat trähus, typiskt för trakten, som ligger på klipporna ut mot havet. Museet grundades av föreningen Sozopol Foundation och visar den anrika och arkitektoniska särprägeln för området. 

Vin med historia

Vinmuseet i Pleven är ett resultat av ett samarbete mellan bulgariska och franska arkitekter, designers, vinkännare och experter. Museet ligger i en 650 kvadratmeter stor grotta mitt i Kaliakras nationalpark, och består av fem rum. Här kan du lära dig allt om föremålen som använts vid vintillverkning sedan trakisk tid fram till idag. Museet har mer än 6 000 flaskor från alla Bulgariens vindistrikt, och självklart finns det möjlighet att både provsmaka och köpa med vin hem.


Aktiviteter för träningsfantasten

Vattensporter

Gillar du stranden men vill inte ligga i en solstol hela dagen? På flera ställen finns olika typer av vattensporter. På stranden i Sunny Beach kan du till exempel testa på både paragliding och paddelbåt. 

Vandra i Balkanbergen

Varför inte snöra på vandringskängor och ta en tur i de fina Balkanbergen? I utkanten av byn Obzor går det stigar upp bakom byn som leder upp till berget. En bit in på stigen finns en fontän med friskt dricksvatten där du kan släcka törsten.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bulgarien, hitta och boka en resa till Bulgarien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bulgarien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Bulgarien!

Se alla restips för Bulgarien

Bulgarien

  • Fantastiska sandstränder
  • Spännande utflyktsmål
  • Vacker natur
Se alla resor till Bulgarien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här