Resor till Barcelona

Barcelona

  • Hit reser du på egen hand
  • Unik arkitektur
  • Härliga tapasbarer

En resa till Barcelona innehåller allt man kan önska av en weekend. Fantastisk arkitektur, ett rikt kulturutbud, shopping, fotbollsmatcher i världsklass, tapasbarer i varje hörn och ett hett nattliv. Är du sugen på att svalka av dig finns det även en strand mitt i staden. Boka flyg och hotell till Barcelona med Apollo och var borta så länge du vill.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om Barcelona

Valuta

Euro (EUR).

Transfer

Flygplatser i Barcelona
Barcelona-El Prat är Barcelonas internationella flygplats. Det finns även ytterligare två flygplatser i närheten av Barcelona, Girona och Reus, som huvudsakligen trafikeras av lågprisflyg. De ligger båda cirka 10 mil från Barcelona.

El Prat
Flygplatsen El Prat ligger cirka 12 kilometer sydväst om Barcelona och har två terminaler. Det är Spaniens näst mest trafikerade flygplats med ca 30 miljoner passagerare per år. Från El Prat tar du dig smidigt in till Barcelona med antingen flygbussen Aerobus, eller pendeltåget Renfe. Pendeltåget är billigast och går varje halvtimme, men det kan vara lite svårt att hitta rätt. Det går även lokalbussar in till centrum. En transfer med taxi brukar gå snabbt, men en extra skatt kan läggas på priset.

Mer fakta

Väder

jan 14°c
feb 14°c
mar 16°c
apr 18°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 28°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 17°c
dec 15°c
8,3 av 10 Barcelona
Våra gästers betyg, baserat på 21 omdömen

Alla resmål Spanien

Madrid

Madrid kan ha hamnat lite i skymundan av Barcelona för storstadssemester, vilket inte är helt rättvist –på en resa till Madrid får du uppleva en sprudlande storstad med över 100 museum, stora shoppinggator och spännande gastronomiska upplevelser. Oavsett om du är intresserad av konst, shopping eller uteliv så hittar du det i Madrid! Boka flyg och hotell till Madrid med Apollo.

Costa Blanca

Res till solsäkra Costa Blanca längs den vackra spanska Medelhavskusten, som lockar med allt från soldränkta sandstränder och vackra omgivningar till golf, bra shopping och ett brett restaurang- och nöjesutbud. Här finns det mesta som behövs för en härlig, avkopplande och upplevelserik semester!

Menorca

Res till Menorca i sommar! Här väntar fantastiska stränder, gömda badvikar, pittoreska byar och vacker natur - det mesta som behövs för en härlig och minnesvärd semester. Med Apollo kan du boka flyg och hotell till Menorca och bestämma själv hur länge du vill vara borta.

Ibiza

Res till vackra Ibiza, resmålet för både paret, familjen och kompisgänget! Se fram emot sköna dagar vid några av Spaniens vackraste stränder och badvikar. Här väntar också shopping på små marknader och i modebutiker, spännande tapas och ett exklusivt nattliv. Boka en weekendresa till Ibiza i vår och se mandelträden stå i blom eller stanna kvar hela sommaren och utforska öns alla smultronställen.

Costa del Sol

Den spanska solkusten, mer känt som Costa del Sol, är ett älskat resmål i Andalusien. Med nio soliga dagar av tio är Costa del Sol i Spanien ett säkert kort för den som längtar efter sköna dagar på stranden och ljumna kvällar.

Alicante

På en resa till Alicante kan du njuta av Spaniens alla godbitar – ett gynnsamt väder året om, vita sandstränder, shopping, golf och ett levande stadsliv med små tapasrestauranger och häftiga konstmuseum. Alicante ligger längs solsäkra Costa Blanca, nära välkända spanska semesterorter som Torrevieja och Benidorm. Boka hotell och flyg till Alicante med Apollo!

Kanarieöarna

Kanarieöarna kallas också för de lyckliga öarna. Det är lätt att förstå varför. Här råder en behaglig försommarvärme året runt med gott om solchanser på de vidsträckta sandstränderna. Det sköna klimatet, det stora sportutbudet och riktigt bra hotell gör att många väljer att resa till Kanarieöarna med Apollo år efter år.

Mallorca

Boka en resa till Mallorca och upplev milslånga sandstränder, smaragdfärgade badvikar, god mat och ett häftigt nattliv. Barnfamiljerna väljer gärna Alcudia medan de som vill ha mer hålligång söker sig till Palmabukten.