Tibidabo_Barcelona

Tibidabo - Barcelonas högsta punkt

Gillar du hisnande höjder och fantastiska utsikter är bergstoppen Tibidabo ett måste. På toppen är du 512 meter över havet, vilket gör Tibidado till den högsta punkten i Barcelona. Uppe på toppen väntar ett nöjesfält, en kyrka och en makalös vy över staden.

Nöjesfältet Tibidabo

Nöjesfältet Tibidabo är Spaniens äldsta, och det invigdes redan 1899. Det är med andra ord lätt att få en gammaldags känsla här, speciellt då många attraktioner funnits här ända sedan tidigt 1900-tal. Njut av en pirrig känsla på berg- och dalbanan, pariserhjulet och slänggungan. Nöjesfältet är uppdelat i sex plan, där majoriteten kräver inträde (en biljett). Priser för nöjesfältet finns på Tibidabos hemsida

Kyrkan i Tibidabo

Kyrkan som står på höjden på Tibidabo heter Sacrat Cor, vilket betyder det heliga hjärtat. Kyrkan började bygges 1915 och var klar 1951. Kyrkans högsta torn har en Jesus-staty. 

Ta sig till Tibidabo

Tack vare Tibidabos centrala plats i Barcelona är det väldigt lätt att ta sig hit. Från Plaça Catalunya kan du ta buss T2A som går var 20 minut från 10.00 till sen kväll. Tibidabo är ändhållplatsen på linje T2A. 

Ett annat populärt sätt att ta sig till Tibidabo är förstås att prova deras kända linbana. Den går från Plaça Doctor Andreu, dagligen från mars till december. Linbanan öppnar först 11.00 och avgår sedan en gång i kvarten fram till att området stängs. Linbanan invigdes 1901. 

Tibidabo_Nöjesfält