Fakta om Barcelona

Språk:

Spanska

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Flygplatser i Barcelona
Barcelona-El Prat är Barcelonas internationella flygplats. Det finns även ytterligare två flygplatser i närheten av Barcelona, Girona och Reus, som huvudsakligen trafikeras av lågprisflyg. De ligger båda cirka 10 mil från Barcelona.

El Prat
Flygplatsen El Prat ligger cirka 12 kilometer sydväst om Barcelona och har två terminaler. Det är Spaniens näst mest trafikerade flygplats med ca 30 miljoner passagerare per år. Från El Prat tar du dig smidigt in till Barcelona med antingen flygbussen Aerobus, eller pendeltåget Renfe. Pendeltåget är billigast och går varje halvtimme, men det kan vara lite svårt att hitta rätt. Det går även lokalbussar in till centrum. En transfer med taxi brukar gå snabbt, men en extra skatt kan läggas på priset.

Kommunikationer:

Barcelonas huvudflygplats heter Barcelona-El Prat och ligger ca 12 km väster om centrum. Det finns två internationella järnvägsstationer; Estació de Barcelona-Sants och Estació de França. Tunnelbanenätet är omfattande med hela 11 linjer. En lite ovanligare transportform är stadens 3 bergbanor som kallas funicular.

Bra att veta:

En regional skatt på ca 2 Euro person/natt tas ut av Barcelona stad. Skatten betalas av gästen direkt till hotellet.