Strander_i_Barcelona

4 stränder i Barcelona

Med sitt utmärkta läge vid Medelhavet har Barcelona uppemot 5 kilometer av strand att erbjuda. Befinner du dig i stadskärnan har du i princip alltid nära till en strand. Vi har listat våra favoritstränder i Barcelona nedan.

1. Platja de la Barceloneta

Barcelonas mest kända strand heter Platja de la Barceloneta. Den ligger i stadsdelen med samma namn, Barceloneta. Stranden erbjuder allt du kan tänkas behöva – omklädningsrum, parasoller, solstolar, restauranger, duschar och toaletter. Ta dig hit med buss 49, 59 eller D20, eller ta tunnelbanans gula linje, L4, till stoppet Barceloneta och promenera i tio minuter längs Passeig de Joan de Borbo.

2. Nova Icária Beach

Nova Icária beach är en av de lugnare stränderna. Belägen i stadsdelen El Poblenou och nära Port Olímpic har stranden blivit väldigt populär bland barnfamiljer och vänner. Precis som på Platja de la Barceloneta finns här alla nödvändigheter, om än inte i lika stor skala. Bussarna som stannar nära den här stranden är 36, 92, H16 och V27.

Barceloneta_Beach

3. Nova Mar Bella Beach

Nova Mar Bella är en stark favorit hos lokalbefolkningen och erbjuder en någorlunda tyst och lugn oas i stan. Längs stranden ligger flera restauranger med härliga uteserveringar som kan erbjuda en paus från solens starka strålar. Södra ändan av stranden är en nudist-strand. Ta buss 26, H16 och V27 till Nova Mar Bella.

4. Somorrostro Beach

Sorromostro Beach ligger längst österut i stadsdelen Barceloneta, i Ciutat Vella. Stranden är 520 meter lång och är främst populär bland unga och turister. På stranden ligger också Barcelonas ”beach center”, där du kan ställa frågor och få tips om alla stränder i Barcelona. Du tar dig enklast hit genom att åka linje 4 på tunnelbanan till stationen Ciutadella Villa Olímpica, eller buss 36, V21 eller v27.

Vill du åka på en dagsutflykt utanför Barcelona? Spana in vår lista över de bästa stränderna utanför Barcelona.