Strander_Barcelona_Kust

Stränder utanför Barcelona

Har du en dag till godo kan vi varmt rekommendera att åka till en av alla stränder som ligger utanför Barcelona och längs kusten. Barcelona och de närliggande städernas kust är längre än 95 kilometer, med ett hundratal stränder. Med lokaltåget kan du hoppa av vid flera små, mysiga städer som alla erbjuder en härlig strand.

Sitges, Platja de la Barra

Bara 45 minuter från Barcelonas stadskärna ligger den pittoreska staden Sitges. Bland vita stenhus och snåriga gränder har spanska konstnärer bebott sig i staden sedan flera hundra år tillbaka. Totalt har Sitges 17 stränder, som alla ligger nära stadens kärna. Strandpromenaden, Passeig Maritim, går längs alla stränder. Promenera längs den för att välja din favorit. En av de mest populära heter Platja de la Barra, medan den som ligger mest centralt heter La Playa de Sitges.

Från Barcelona till Sitges åker du enklast med Barcelonas motsvarighet till pendeltåg från stationen Barcelona-Sants eller Barcelona-Passeig de Grácia, linje R2 Sud.

Mataró, Platja de Sant Simó

Mataró är en av de mest lättillgängliga städerna längs Barcelonas kust. Från många tunnelbanestationer kan du byta till R1 Renfe-tåg, exempelvis från både Plaça Catalunya och Arc de Triomf. 45 minuter senare är du framme i Mataró, en gullig kuststad med känd hamn. Norr om staden ligger den vackra och fräscha stranden Platja de Sant Simó med massor av roliga vattenaktiviteter, solstolar och duschar.

Badalona, Platja del Centre

Bara tio kilometer från Barcelona ligger Badalona och erbjuder en lugn oas och tre fina sandstränder. Badalona är en av de mest befolkade städerna i hela Katalonien, men har ett helt annat tempo än pulserande Barcelona. Den mest populära stranden i Badalona heter Platja del Centre och är 700 meter lång. Du kan åka L2-linjen med tunnelbanan hela vägen till Badalona, eller det lokala tågbolaget RENFE, linje R1.

Har du inte tid eller lust att lämna Barcelona? Då kan du läsa våra tips om fina stränder i Barcelona.

Badalona_strand