Barcelona-tips för din resa

Restips för Barcelona

Här hittar du våra bästa Barcelona-tips inför din resa.  Vi hjälper dig att hitta guldkornen bland Barcelonas sevärdheter och aktiviteter - låt dig inspireras!

Boka din resa till Barcelona

Utflykter i Barcelona

Barcelonas stränder fylls fort under sommarmånaderna, en härlig dagsutflykt vara kul och varierande. Här har vi samlat några härliga dagsturer i och kring Barcelona som passar de flesta, oavsett om du reser med kompisarna eller med familjen.

Läs mer

Kända sevärdheter i Barcelona

I Barcelona finns ett tjugotal kyrkor, runt varje hörn verkar en det finnas en ny sevärdhet, för att inte tala om hela kvarter som sticker ut från de andra. Vissa sevärdheter är mer värda att bocka av sin bucketlist.

Läs mer

Gaudís Barcelona

Det som verkligen gett Barcelona dess unika karaktär är Antoni Gaudís färgstarka modernistiska arkitektur som återfinns runt om i staden. Upptäck sevärdheter som Park Güell, Sagrada Familia och Casa Mila under din semester i Barcelona. 

Läs mer

Sagrada Família

Sagrada Familia är konstnären Antoni Gaudís stora livsverk. Kyrkan, som hade byggstart den 19 mars 1882, är en av Barcelonas mest kända sevärdheter. Trots att kyrkan inte är färdig ännu, kan byggandet av Sagrada Familia finansieras nästan helt och hållet av intäkter från turister.

Läs mer

Tibidabo

Gillar du hisnande höjder och fantastiska utsikter är bergstoppen Tibidabo ett måste. På toppen är du 512 meter över havet, vilket gör Tibidado till den högsta punkten i Barcelona. Uppe på toppen väntar ett nöjesfält, en kyrka och en makalös vy över staden.

Läs mer

4 stränder i Barcelona

Med sitt utmärkta läge vid Medelhavet har Barcelona uppemot 5 kilometer av strand att erbjuda. Befinner du dig i stadskärnan har du i princip alltid nära till en strand. Vamos ala playa!

Läs mer

Varför resa till Barcelona?

Vill du uppleva ett resmål som både erbjuder genuin storstadkänsla och sol och bad? Det finns många anledningar till att resa till Barcelona, och närheten till precis allt är det starkaste kortet den katalanska huvudstaden har.  

Läs mer

La Boqueria

La Boqueria, eller Mercat de Sant Josep de la Boqueria som den egentligen heter, är en stor marknadsplats i centrala Barcelona bara ett stenkast från operahuset och shoppinggatorna. Hit kan du gå för att uppleva Barcelonas mest uppskattade marknad fylld med alla möjliga godsaker.

Läs mer

Pinchos-barer i Barcelona

I Barcelona finns massvis med pinchos-barer. Det ser egentligen ut som vilken bar som helst, skillnaden är att de har en bardisk med tio- till hundratals pinchos. Ofta ingår en så kallad pincho om du beställer något att dricka, eller har ett förmånligt pris på en till två euro.

Läs mer

Stränder utanför Barcelona

Barcelona och dess närliggande städernas kust är längre än 95 kilometer, med ett hundratal stränder. Med lokaltåget kan du hoppa av vid flera små, mysiga städer som alla erbjuder en härlig strand.

Läs mer

Shopping i Barcelona

Barcelona brukar beskrivas som Medelhavets bästa shoppingstad. Här kan du köpa designerkläder, fynda på märkesoutlets och shoppa loss på billiga kedjor - perfekt för en shoppingresa! Boka flyg och hotell med Apollo och ta med dig våra bästa tips för shopping i Barcelona på resan.

Läs mer

Parc de la Ciutadella

Mitt i centrala Barcelona hittar du den gröna oasen Parc de la Ciutadella – citadellparken. Det är en 17 hektar stor park med mycket grönska, vatten och ett zoo. Parken anlades i samband med att Barcelonas citadell revs 1869, och därifrån fick parken sitt namn.

Läs mer

Tapas i Barcelona

Att äta tapas i Barcelona är lika självklart som att rekommendera en turist i Sverige att prova köttbullar. Det är såhär det ska smaka! Prova klassiker som patatas bravas, gambas al ajillo och spansk chorizo. Här är Barcelonas bästa tapasrestauranger! 

Läs mer