Restips för Koh Lanta

Avslappnade Koh Lanta är en favorit hos många, inte minst barnfamiljer. Här kan du slappna av på långa fina stränder och njuta av sol och bad. Det finns också en hel del att se och göra – här tipsar vi om några av öns höjdpunkter!

Kantiang Bay är en av de vackraste stränderna på Koh Lanta

Koh Lantas bästa stränder

Det finns många fina stränder på Koh Lanta. Ju längre söderut du åker, desto mindre turister. Längs Koh Lantas västra kustremsa finns flera fantastiska, långgrunda stränder med gyllene sand och turkost vatten som lockar till härliga bad och lekar i strandkanten. Här tipsar vi om våra favoritstränder på Koh Lanta som du inte får missa! 
 

 1. Kantiang Bay
 2. Long Beach
 3. Klong Dao
 4. Klong Nin
 5. Ta Naoad Beach

 

Kinesiska templet i Lanta Old Town

Lanta Old Town

Behöver du omväxling till sol och bad? Ta en taxi till Lanta Old Town under en eftermiddag. Denna charmiga lilla stad har en härlig känsla av harmoni även om den fungerar som öns administrativa centrum. Strosa längs med den enda huvudgatan som på något märkligt sätt påminner om en Vilda Västern-film eller besök det kinesiska templet. En lunch eller tidig middag avnjuts med fördel på någon av de lokala restaurangerna. 


Lanta Animal Welfare

Besök en plats fylld av kärlek och hopp! Ett ideellt drivet hjälpcenter för Koh Lantas djur. Här möter du människor med stort hjärta som ägnar sin tid och upp-märksamhet åt de djur som behöver hjälp här på ön. Du är mycket uppskattad som gäst här, både av personalen som gärna visar dig runt, men även av våra fyrbenta vänner som självklart blir lyckliga av lite extra kärlek och kanske en promenad på eftermiddagen. Lanta Animal Welfare håller öppet dagtid och är helt gratis att besöka.

Att göra med barn på Koh Lanta

 1. Snorkla och upptäck färgglada korallrev och fiskar i alla regnbågens färger.
 2. Att besöka droppstensgrottan Mai Kaew Cave är ett spännande äventyr. 
 3. Följ med på en guidad visning på Lanta Animal Welfare.
 4. Träna thaiboxning tillsammans på ett Muay Thai-center.
 5. Åk zipline genom djungeln.
 6. Gå på utomhusbio. 
Marknaden i Saladan På marknaden i Saladan får du uppleva det riktiga Thailand

Marknaden i Saladan

Upplev Thailand på riktigt! Varje helg (lördag eller söndag) är det nämligen dags för marknad i Saladan. Kött, fisk, grönsaker, kläder och skor finns till försäljning i marknadsstånden. Du kommer förmodligen inte hem med fulla shoppingkassar, men säkert proppfull av nya intryck. Tänk på att man på lokala marknader av denna typ normalt inte prutar om priset. Du ser marknaden precis när du kommer in i Saladan.

Mai Keaw Cave

Koh Lanta är känd för sin unika harmoni, men för lite spänning ska du ta dig till den täta djungeln med höga träd och svajande lianer i öns kärna. Upptäck ett sceneri som taget ur Djungelboken på väg till öns största grotta, Mai Keaw Cave. En fascinerande droppstensgrotta med vattenkällor. Till utrustning har du en pannlampa. Det här blir ett äventyr du inte vill missa!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Thailand

Vi tipsar om de bästa stränderna och den godaste maten, och förstås om unika upplevelser och spännande saker att göra i Thailand.

Se alla våra restips för Thailand

Thailand

 • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
 • Livliga storstäder och kritvita stränder 
 • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här