Klong Dao-stranden, Koh Lanta

Restips Koh Lanta

Avslappnade Koh Lanta är en favorit hos många, inte minst barnfamiljer. Här kan du slappna av på långa fina stränder och njuta av sol och bad. Det finns också en hel del att se och göra – här tipsar vi om några av öns höjdpunkter!

Vacker strand

I Kantiang Bay på södra delen av Koh Lanta hittar du butiker, restauranger och caféer. Här väntar även en kilometerlång vit sandstrand med tropisk regnskog som kuliss. Simma ut från stranden och vänd dig in mot land – en vackrare vy får du leta efter! Det finns goda snorklingsmöjligheter från stranden.

Saladan, Koh Lanta

Marknaden i Saladan

Upplev Thailand på riktigt! Varje helg (lördag eller söndag) är det nämligen dags för marknad i Saladan. Kött, fisk, grönsaker, kläder och skor finns till försäljning i marknadsstånden. Du kommer förmodligen inte hem med fulla shoppingkassar, men säkert proppfull av nya intryck. Tänk på att man på lokala marknader av denna typ normalt inte prutar om priset. Du ser marknaden precis när du kommer in i Saladan.

Mai Keaw Cave

Koh Lanta är känd för sin unika harmoni, men för lite spänning ska du ta dig till den täta djungeln med höga träd och svajande lianer i öns kärna. Upptäck ett sceneri som taget ur Djungelboken på väg till öns största grotta, Mai Keaw Cave. En fascinerande droppstensgrotta med vattenkällor. Till utrustning har du en pannlampa. Det här blir ett äventyr du inte vill missa!

Lanta Old Town

Behöver du omväxling till sol och bad? Ta en taxi till Lanta Old Town under en eftermiddag. Denna charmiga lilla stad har en härlig känsla av harmoni även om den fungerar som öns administrativa centrum. Strosa längs med den enda huvudgatan som på något märkligt sätt påminner om en Vilda Västern-film eller besök det kinesiska templet. En lunch eller tidig middag avnjuts med fördel på någon av de lokala restaurangerna. 

Strandbar i Koh Lanta

Gå på spa

Dreamy Spa ligger vid Long Beach, strax utanför Saladan och är ett av Koh Lantas mest omtyckta spacenter. Här finns trevlig och tillmötesgående personal som alltid ser till att du känner dig varmt välkommen. Det finns bland annat hudbehandlingar för dig som har varit för länge i solen. Prova gärna deras ryggmassage. Du hittar lättast hit med taxi eller tuk tuk.

Lanta Animal Welfare

Besök en plats fylld av kärlek och hopp! Ett ideellt drivet hjälpcenter för Koh Lantas djur. Här möter du människor med stort hjärta som ägnar sin tid och upp-märksamhet åt de djur som behöver hjälp här på ön. Du är mycket uppskattad som gäst här, både av personalen som gärna visar dig runt, men även av våra fyrbenta vänner som självklart blir lyckliga av lite extra kärlek och kanske en promenad på eftermiddagen. Lanta Animal Welfare håller öppet dagtid och är helt gratis att besöka.

Fyra restaurang-tips

Det finns förstås massor av restauranger för alla smaker på Koh Lanta.  Det här är några av våra favoriter! Som den lilla restaurangen Corner Bar på Klong Dao Beach, där du kan avnjuta soppan Tom Yam Gai som en specialitet. Huvudingrediensen kyckling går att byta ut mot både räkor eller fisk.

Restaurang på Koh Lanta

Utsökt mat med utsikt

Njut av en utsökt måltid med vy över havet och fina Lanta Noi. Papa Restaurant har ett perfekt läge inne i Saladan och är känd för sina läckra skaldjursrätter. De har även ett brett utbud av thairätter och europeisk mat. Köttbullarna brukar vara populära bland barnen, medan musslorna i vinsås brukar bli en riktig hit hos vuxna. Men prata gärna med "Papa himself" för speciella rekommendationer.

En helkväll på Eden

En liten bit utanför Saladan på Koh Lanta, vid Klong Dao, hittar du utsökta restaurangen Eden. Här får du en kväll med god mat och fantastisk service. På den digra menyn hittar du, förutom de smakrika thairätterna, ett stort utbud av europeisk mat. Här får du dessutom stans bästa biff! Komplettera gärna med ett gott vin från den generösa vinlistan.

Drunken Sailors

Är ett café som ägs och drivs av två systrar. Drunken sailors serverar det som kan vara öns bästa espresso och präglas av en härlig, avslappnad atmosfär. Menyn består av både thailändsk och västerländsk mat. Smörgåsarna håller toppklass och passar utmärkt som en lättare lunch. Det går också bra att byta böcker och koppla upp dig på deras trådlösa nätverk. De flesta kvällar är det dessutom filmvisning. Drunken Sailors ligger i Kantiang Bay på den södra delen av Koh Lanta.