Utsikt över stranden Las Teresitas på Teneriffa

Teneriffas bästa Instagram spots

Platserna du inte vill missa!

Upptäck ett annorlunda Teneriffa. Hyr en bil och ta en road trip till öns bästa Instagram spots. Stanna för en kanarisk kaffe i bergen, ät gott på en restaurang som fått en utmärkelse i Guide Michelin, åk till de finaste stränderna och varför inte avsluta med stargazing uppe på Teide?


Instagram spots - Puerto de la Cruz

Genuin atmosfär, riktigt bra restauranger och massvis med möjligheter att ta snygga bilder

1. De läckra fasaderna

Promenera längs gator med hus där färgkontrasterna bara är "wow".

2. De mystiska träden i den botaniska trädgården

Botanico Jardin är en av världens äldsta och välrenommerade trädgårdar, grundad redan på 1700-talet och med mer än 4000 växtarter. Att gå in här är som att gå in i en tät djungel med massor av häftiga träd, palmer, buskar och växter.

3. Agatha Christie-trappan

Deckarförfattarinnan vistades en tid i Puerto de la Cruz, och staden har uppkallat en gata efter henne. Minnestrappan är omgiven av blommor och buskar, och varje steg i trappan är en boktitel. En plats perfekt för fotografering.

4. Maten!

Här uppe i norr finns massvis med bra restauranger. Allt från genuina små tapasbarer till restauranger som fått Guide Michelins utmärkelse "Bib Gourmand", restauranger som serverar vällagad mat, till ett rimligt pris. 

 


Instagram spots - Mascadalen & bergen

Vackra vyer och nya smaksensationer

 

1. Njut av en läcker Barraquita

Stanna i en bergsby för en Barraquita, en typisk kanarisk kaffe med kondenserad mjölk. Så gott! Och snyggare kaffe får man ju leta efter! 

2. Genuina tapas

När det är dags för lunch, njut av lite tapas på en typisk kanarisk tapasrestaurang i en av de charmiga byarna i bergen. 

3. Mascadalen

Mascadalens skönhet tar nästan andan ur en. Stanna och vandra en bit och ta massvis med läcka bilder på dalgångar och coola bergsformationer. 


Instagram spots - Teide

Öns stolthet - Teide, får bara inte missas. Här finns så mycket snyggt att fylla feeden med! 

 

1. Vägen till Teide

Stanna bilen, vänta tills det är bilfritt och gå loss med kameran för att fånga riktigt mäktiga bilder med Teide i bakgrunden.

2. Symbolen för Teneriffa

Drakblodsträden har blivit en symbol för Teneriffa. Vad är läckrare än att fånga ett drakträd, som det också kallas, och Teides snöklädda topp på samma bild? 

3. Magiska vyer

Åk linbana upp till Teide och fånga makalösa vyer längs den 8 minuter långa turen upp. På toppen, 3 555 m ö h, finns en utsiktsstation och är sikten bra kan du se ända till La Gomera.

4. Stargazing

Stjärnskådning på toppen av Teide, helt fritt från ljusföroreningar... Say no more - magiskt helt enkelt! En upplevelse du inte får missa. 


Instagram spots - Stränder & platser vid havet

Coola lavaformationer och vykortsvackra stränder - Teneriffa har många magiska platser vid vattnet

1. Charco el Diablo

Charco el Diablo, djävulens pool, är ett mästerverk skapat av naturen. Unika lavaformationer som bildar naturliga pooler. Dock är det nog bäst att hålla sig till att förföras av hur vacker det är och ta snygga foton, och inte simma här.

2. Las Teresitas – Teneriffas svar på Copacabana

Allt som oftast jämförs Las Teresitas med stränder i Karibien. Och det är lätt att förstå varför för här finns så väl vajande palmer som gyllengul sand. 

3. Benijo Beach

En något svåråtkomlig, men otroligt vacker och orörd strand på nordöstra Teneriffa. Bästa bilderna får du nästan från trappan som leder ner till stranden, men de mäktiga klipporna som back drop.


Snygga hotell på Teneriffa du inte vill missa

Utvalda hotell som passar en vuxen publik


Go. Live a little!

Go. Live a little!

I reseprogrammet Go. Live a little!, har vi på Apollo skickat ut fem kända profiler till några av våra populäraste destinationer. Här får de uppleva allt som gör det så härligt att resa. Vi har också utmanat dem att testa sina egna gränser och ta sig utanför bekvämlighetszonen. 

När Erik Segerstedt tussar ihop den danska dansaren Claudia Rex med den norska träningsinfluencern Catrine Collins uppstår vänskap direkt. På Teneriffa bor de på härliga Green Garden Resort och får prova på mountainbikecykling nedför Spaniens högsta berg, vulkanen Teide (3718 m ö. h.) – hela vägen ner till stranden. De får dessutom uppleva en solig utflykt på havet där de som bonus överraskas av delfiner.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här