Därför ska du resa till Puerto de la Cruz

Svarta lavastränder med skummande vågor, enorma havsvattenpooler, vacker natur och en genuin atmosfär. Här har vi samlat våra bästa anledningar till varför du ska resa till Puerto de la Cruz.

Havspoolerna Lagos Martinez - restips Apollo.se En av världens vackraste poolanläggningar – Lago Martinez

1. Svarta lavastränder

I Puerto de la Cruz kan du välja att bada i havet vid någon av de tre stränderna som finns strax väster om staden. Från centrum följer du bara den vackra strandpromenaden till Playa Jardin, som egentligen är tre olika lavastränder med perfekta parentesformer.

2. Havspoolerna Lake Martinez

Ett annat måste när du är i Puerto de la Cruz är att besöka de enorma havsvattenpoolerna Lake Martinez, på den norra udden. Poolområdet rymmer flera pooler, för både barn och vuxna, med vackra fontäner och laguner. Runt om poolerna kan ni koppla av under en parasoll och samtidigt blicka upp mot Teide.

3. Genuin och avslappnad atmosfär

Som ett av Kanarieöarnas äldsta turistmål har Puerto de la Cruz en mer genuin atmosfär än södra Teneriffa. Stadskärnan kantas av små, söta hus och fina trädgårdar. Med sin plats vid havet finns här givetvis en liten fiskehamn dit fiskebåtarna kommer med dagens fångst. Vid det lilla torget Plaza Charco finns gott om mysiga restauranger och barer där både lokalbor och turister samlas.

Plaza del Charco - restips Apollo.se Vid mysiga Plaza del Charco samlas såväl lokalbor som turister

4. Vacker natur

Puerto de la Cruz ligger i den grönskande Orotavadalen och här finns flera vackra promenadstråk och trädgårdar. Ett måste att besöka är Botaniska trädgården som är en av världens äldsta och mest välrenommerade botaniska trädgårdar med över 4 000 växtarter.

5. Bra utgångspunkt på norra Teneriffa

Vill du bo på norra delen av Teneriffa är Puerto de la Cruz ett bra alternativ. Även om de flesta badorter ligger i söder har du nära till mycket här. Vill du ha nära till Teide är Puerto de la Cruz en bra utgångspunkt. Du kan antingen boka en utflykt till Teides nationalpark eller också tar du hyrbilen så långt det går.

Har du packat med golfbagen och vill ta en golfrunda har du nära till några bra golfbanor på norra Teneriffa. Närmast Puerto de la Cruz ligger Golf La Rosaleda men det finns flera andra golfbanor. Läs mer om golf på Teneriffa här!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz, hitta och boka en resa till Puerto de la Cruz eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Puerto de la Cruz

Vad finns det att göra på Puerto de la Cruz? Vilka stränder är de bästa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Puerto de la Cruz på Teneriffa!

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här