Vacker sandstrand på Fuerteventura

10 anledningar att resa till Fuerteventura

- våra 10 bästa tips!

Det finns många anledningar att välja Fuerteventura för din nästa semester, oavsett om det är en sommar- eller vinterresa du planerar. Njut av vackra stränder, det behagliga klimatet året runt och en mängd olika aktiviteter och naturupplevelser. Oavsett om du är ute efter härlig avkoppling på stranden, spännande äventyr till havs eller att upptäcka den unika naturen och kulturen på ön, har Fuerteventura något för alla.

Popcorn Beach, Fuerteventura På Popcorn Beach kan du ta de coolaste strandbilderna

1. Ett året runt resmål

Fuerteventura lockar med behagliga temperaturer, soliga dagar och badtemperaturer omkring 18-22 grader året runt. Oavsett om du reser hit under sommar- eller vinterhalvåret, är det ett perfekt resmål för en upplevelserik, avkopplande och solig semester, när som helst på året! Det är dags att lägga till Fuerteventura på din bucket list över sommarens resmål. 

2. Vackra stränder

Fuerteventura är känt för sina fantastiska stränder, vissa menar till och med att Fuerteventura har några av Europas finaste stränder. Här väntar flera gyllene sandstränder, både lugna och mer avskilda stränder till lite mer livliga stränder med fartfyllda vattensporter och aktiviteter.

Du får inte missa att besöka Popcorn Beach, eller Playa del Bajo de la Burra som den egentligen heter, här får du semesterns kanske häftigaste Instagrambilder. Stranden ligger lite drygt 7 kilometer nordväst om Corralejo.

Två kvinnor surfar på Fuerteventura Fuerteventura bjuder på fantastiska surfstränder

3. Fartfyllda vattensporter

Ge dig ut på vattnet och njut av adrenalinkicken och det natursköna landskapet som Fuerteventura erbjuder. Att surfa på Fuerteventura är en av de mest populära vattensporterna, de perfekta våg- och vindförhållandena ger optimala förhållanden vid flera av öns långa stränder.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren erbjuds surfskolor och uthyrningscenter där du både kan lära dig mer eller bara hyra utrustning. Vårt Apollo Sports-hotell Playitas erbjuder dessutom dagliga surfkurser på både nybörjar- och medelsurfarnivå. Missa inte heller att prova på windsurfing, en fartfylld och rolig upplevelse som du bara måste prova under din semester.

4. Kulturella upplevelser

Fuerteventura har en spännande och intressant historia. Passa på att besöka historiska byar, som den mexikansk inspirerande byn Betancuria, här kan du upptäcka den traditionella kanariska kulturen genom mat, arkitektur, musik och hantverk.

5. Utomhusaktiviteter

Med sitt behagliga klimat året runt är Fuerteventura perfekt för härliga utomhusaktiviteter. Upptäck några av öns alla vandringsleder, utforska Fuerteventura på cykel eller varför inte ta chansen att gå en runda på Playitas 18-håls golfbana. 

Sanddyner på Fuerteventura Passa på att utforska de häftiga sanddynerna

6. Fantastiska naturupplevelser 

Fuerteventura har en imponerande natur med otroliga kontraster. Utforska de karga vulkaniska landskapen och de vackra sanddynerna. Här finns flera imponerande vulkaniska formationer och kratrar att besöka. Missa inte sanddynerna i Parque Natural de las Dunas, som bjuder på ett imponerande landskap med kilometerlånga sanddyner. 

7. Ett rikt marint liv

Fuerteventura kanske inte är det första alternativet som kommer i tankarna när det gäller snorkling och dykning, men det finns faktiskt många fina dyk och snorklingsplatser, för både den erfarne och nybörjaren. Med sina behagliga temperaturer året runt och det klara vattnet är det en utmärkt plats för både snorkling och dykning, oavsett vilken tid på året du reser hit. 

Tips: Följ med på vår utflykt kajak- och snorklingstur där du stannar till för att snorkla och spana efter vackra fiskar, har du tur kan du få syn på stingrockor. Turen är ca 2 timmar på vattnet i dubbel- eller enkelkajak.

Sporthotellet Playitas Resort, Fuerteventura På sporthotellet Playitas Resort är träningsmöjligheterna många

8. Sport- och träningsmöjligheter

Träningsmöjligheterna på Fuerteventura är många! Många träningssugna väljer att bo på vårt fantastiska träningshotell Playitas Resort där du kan hålla igång pulsen från morgon till kväll. Passa på att lära dig surfa eller varför inte testa en helt ny sport? Fuerteventura är dessutom ett perfekt resmål för dig som vill cykla, löpa eller vandra på semestern. 

9. Upptäck de naturliga utomhuspoolerna

Ett hett tips är att besöka någon av de häftiga utomhuspoolerna. Besök den naturliga klippbassängen, "Piscina Natural", ungefär en 15 minuters promenad från semesterorten Caleta de Fuste. Här väntar en av de kanske vackraste och mest fotovänliga platserna på hela Fuerteventura, vattnet är kristallklart och poolen omges av häftiga vulkaniska klippformationer. 

10. Ett brett utbud av utflykter

Följ med på våra utflykter, där du har möjlighet att upptäcka mer av allt Fuerteventura har att erbjuda. Du kan bland annat följa med på en fartfylld Jeepsafari på Jandiahalvön, på södra Fuerteventura, där får du upptäcka öns lite mer svåråtkomliga platser. Spenderar du hellre dagen till havs kan du följa med på en härlig katamarantur, här har du goda chanser att få syn på delfiner. Läs mer om alla våra utflykter på Fuerteventura.


Hotell och resmål på Fuerteventura


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Fuerteventura, hitta din favoritort på Fuerteventura eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Fuerteventura

God mat, vackra sandstränder, hisnande naturupplevelser och vackra byar - Fuerteventura har allt! Ta del av våra tips på saker du inte får missa på resan till Kanarieöarnas näst största ö här.

Se alla våra restips för Fuerteventura

Hitta ditt Fuerteventura

Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt för våra orter på Fuerteventura och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta vad du söker.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här