El Cotillo

Fuerteventuras charmiga städer och byar

Följ med på en utflykt, eller hyr en bil och se dig om på egen hand. Här kan du läsa om några av Fuerteventuras städer och byar som vi tycker är värda ett besök!

Betancuria

1. Betancuria

Den mexikanskt influerade gamla huvudstaden har en unik charm. De små pittoreska husen som omges av blommor i olika klara färger inbjuder till att strosa runt på Betancurias gator och bara njuta av atmosfären. Byn ligger mitt på ön. För att ta dig dit kan du antingen hoppa på lokalbussen nr 2 eller hyra bil.

2. La Oliva

Denna gamla idylliska by har varit både en soldatstad och huvudstad. Nu härskar lugnet över byn – ta dig gärna en promenad i La Oliva och låt dig tjusas av charmen. Här finner du också Överstarnas hus (Casa de los Coroneles) som är ett av de mest kända historiska monumenten på Fuerteventura.

3. El Cotillo

El Cotillo är en charmig liten fiskeby på västra Fuerteventura som byggts upp till minne av helgonet Buen Viaje. Här är stränderna barnvänliga och solnedgången fantastisk! Besök gärna Fortaleza del Tostón som byggdes under 1700-talet för att skrämma bort pirater.

4. Corralejo

Nere i den gamla stadsdelen vid hamnen finns det flera små torg med många uteserveringar att välja bland. Bakom Shell bensinstation vid Corralejos huvudgata ligger ett torg där man spelar levande musik på kvällarna och där både turister och lokalinvånare möts.

Vid det lilla torget i utkanten av byn ligger ett klocktorn. Det är en del trappsteg upp till toppen men mödan är lönen värd. Väl uppe kan du njuta av den fantastiska utsikten över byn och dess omgivningar. Tornet finner du på CC Campanario.

5. Gran Tarajal

Vid floden Rio Gran Tarajal ligger genuina Gran Tarajal som faktiskt är en av Fuerteventuras största städer. Här finns mysiga restauranger, barer och kaféer och bra shoppingmöjligheter. Observera att många butiker i Gran Tarajal stänger för siesta på eftermiddagarna.

6. Lajares - surfarnas favoritby

Om du tar dig till Lajares – surfarnas favoritby – kan du avnjuta en kopp kaffe på något av de mysiga caféerna eller ta en titt i surfshopparna och uppleva den avslappnade atmosfären. Byn är också en bra utgångspunkt för timslånga vandringar. Bestig vulkankratern och vandra därefter ner mot kusten och längs havet tillbaka till Corralejo. Sedan kan ingen beskylla dig för att ligga på latsidan under semestern. Besöker du Lajares en lördag så anordnas en marknad mitt i byn, där ett varierande utbud av lokala hantverk säljs. Här finns goda chanser att hitta den perfekta souveniren.