Fuerteventuras charmigaste byar

Fuerteventuras charmiga städer och byar

Följ med på en utflykt, eller hyr en bil och se dig om på egen hand. Här kan du läsa om några av Fuerteventuras städer och byar som vi tycker är värda ett besök!

Betancuria

1. Betancuria

Den mexikanskt influerade gamla huvudstaden har en unik charm. De små pittoreska husen som omges av blommor i olika klara färger inbjuder till att strosa runt på Betancurias gator och bara njuta av atmosfären. Följ med på Apollos utflykt Fuerteventuras favoriter där bland annat Betancuria besöks.

2. La Oliva

Denna gamla idylliska by har varit både en soldatstad och huvudstad. Nu härskar lugnet över byn – ta dig gärna en promenad i La Oliva och låt dig tjusas av charmen. Här finner du också Överstarnas hus (Casa de los Coroneles) som är ett av de mest kända historiska monumenten på Fuerteventura.

3. El Cotillo

El Cotillo är en charmig liten fiskeby på västra Fuerteventura som byggts upp till minne av helgonet Buen Viaje. Här är stränderna barnvänliga och solnedgången fantastisk! Besök gärna Fortaleza del Tostón som byggdes under 1700-talet för att skrämma bort pirater.

4. Corralejo

Nere i den gamla stadsdelen vid hamnen finns det flera små torg med många uteserveringar att välja bland. Bakom Shell bensinstation vid Corralejos huvudgata ligger ett torg där man spelar levande musik på kvällarna och där både turister och lokalinvånare möts.

Vid det lilla torget i utkanten av byn ligger ett klocktorn. Det är en del trappsteg upp till toppen men mödan är lönen värd. Väl uppe kan du njuta av den fantastiska utsikten över byn och dess omgivningar. Tornet finner du på CC Campanario.

5. Gran Tarajal

Vid floden Rio Gran Tarajal ligger genuina Gran Tarajal som faktiskt är en av Fuerteventuras största städer. Här finns mysiga restauranger, barer och kaféer och bra shoppingmöjligheter. Observera att många butiker i Gran Tarajal stänger för siesta på eftermiddagarna.

6. Lajares - surfarnas favoritby

Om du tar dig till Lajares – surfarnas favoritby – kan du avnjuta en kopp kaffe på något av de mysiga caféerna eller ta en titt i surfshopparna och uppleva den avslappnade atmosfären. Byn är också en bra utgångspunkt för timslånga vandringar. Bestig vulkankratern och vandra därefter ner mot kusten och längs havet tillbaka till Corralejo. Sedan kan ingen beskylla dig för att ligga på latsidan under semestern. Besöker du Lajares en lördag så anordnas en marknad mitt i byn, där ett varierande utbud av lokala hantverk säljs. Här finns goda chanser att hitta den perfekta souveniren. 


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Fuerteventura, hitta din favoritort på Fuerteventura eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Fuerteventura

God mat, vackra sandstränder, hisnande naturupplevelser och vackra byar - Fuerteventura har allt! Ta del av våra tips på saker du inte får missa på resan till Kanarieöarnas näst största ö här.

Se alla våra restips för Fuerteventura

Hitta ditt Fuerteventura

Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt för våra orter på Fuerteventura och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta vad du söker.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här