Pinchos_barer_Barcelona

Pinchos-barer i Barcelona

Något du finner mycket av i Barcelona är pinchos-barer. Det ser egentligen ut som vilken bar som helst, skillnaden är att de har en bardisk med tio till hundratals pinchos. Ofta ingår en så kallad pincho om du beställer något att dricka, eller har ett förmånligt pris på en till två euro.

Pinchos förväxlas lätt med tapas, skillnaden mellan de två är att pinchos har en tandpetare genom sig, och ofta är baserat på en brödbit. Ordet pincho kommer från faktumet att munsbiten har en pincho genom sig – vilket betyder pigg eller tagg på spanska. Här är några favoriter när det kommer till pinchos-barer i Barcelona.

Els Pinxus, Gracia

Bara ett par hundra meter från tunnelbanestationen Gracia ligger omtyckta Els Pinxus. Här kan du både äta tapas och pinchos, beroende på hur hungrig du är. Inte alltför många turister hittar till det här området, vilket gör att stämningen på Els Pinxus känns som att kliva in ett spanskt vardagsrum. Något hög prisklass, men vad gör det när maken smakar så fantastiskt!

Adress: Carrer de Marià Cubí, 81

Maitea Taberna, Eixample

Maitea Taberna är en klassisk pinchos-restaurang. Här beställer du in pinchos tills du känner dig mätt, då du räknar hur många tandpetare du har på tallriken och betalar därefter. Maitea Taberna är sparsamt inredd med trämöbler, det kryllar av lokalbefolkning och det finns över 100 olika sorters pinchos på menyn, varma som kalla.

Adress: Carrer de Casanova

El Xampanyet, El Born

Ett stenkast från Picasso-museet ligger pinchosrestaurangen El Xampanyet. Restaurangen har haft öppet ända sedan 1929 och ägs än idag av samma familj. Inne är de stimmigt, trångt och du får räkna med att köa – vilket det är helt och hållet värt att göra! El Xampanyet har sin egen cava, som är ett måste att prova.

Adress: Carrer de Montcada, 22

Pinchos_Barcelona

Euskal Etxea Taberna, El Born

Euskal Etxea Taberna är en gömd pärla uppdelad i två delar: här kan du välja att äta och dricka i pinchos-delen eller tapasrestaurangen. I bar-delen av restaurangen, där du äter pinchos, är det en livlig stämning och gott om lokalbor. På Euskal Etxea köper du pinchos för 2,10 euro styck, räknar tandpetarna och betalar sedan i disken.

Adress: Placeta de Montcada, 1

Rosal 34, El Poble-Sec

Rosal 34 är en familjerestaurang som gått i arv, där du tar för dig av det stora utbudet av pinchos själv. Alla pinchos kostar från 1 euro uppåt. Här väntar trevlig personal, en rätt så spartansk inredning och en härlig mix av turister och Barcelona-bor.

Address: Carrer de Roser, 34