restauranger_i_milano

Restauranger i Milano

Pizza, gelato, smakrika ostar och smarriga pastor – Milano är en riktig matfest. Vi har samlat några av de bästa restaurangerna i Milano under tre prisklasser. Smaklig måltid, eller buon appetito som man säger i Italien!

Billiga restauranger i Milano

Tram

Tram är ett populärt snabbmatsställe där du för en liten peng kan få mackornas macka. Välj och vraka bland innehåll som lax, räkor, mozzarella, majonnäs, rucola och guacamole.

Adress: Via Rogoredo 113

Macelleria Equina Da Vito

Köttälskare kommer bli tokiga inne på Macelleria Equina Da Vito. Här serveras nämligen i stort sett bara grillat kött med underbara tillbehör. Här väljer du något att dricka, ett tillbehör och väljer kött från disken. Vibben på restaurangen är väldigt italiensk, och du ska inte räkna med några vita dukar. Maten, däremot, den kan du ha höga förväntningar för.

Adress: Via Lorenteggio 177

Piadineria Artigianale Pascoli

På Piadineria Artigianale Pascoli är det först och främst piadinis som gäller, vilket är ett italienskt flatbröd som steks i grillpanna. Till måltiden kan du beställa en halv flaska vin eller en närproducerad italiensk öl.

Adress: Via Nicolo' Paganini 2

Lyxiga restauranger i Milano

Adamino

Adamino är rankad som en av de bästa restaurangerna i Milano på TripAdvisor, och det är välförtjänt. Restaurangen är elegant och ett säkert kort ifall du vill äta en lyxig middag i Milano. Maten är vackert upplagd men känns ändå genuint italiensk.

Adress: Via Luigi Settembrini 22

Sapori Solari

Sapori Solari är en vinbar och deli-restaurang en bit utanför Milano, och det är helt värt resan dit. Restaurangen är extra kända för att kunna hantera sitt kött väldigt bra. Sapori Solari har ett antal provsmakningsmenyer på olika teman, exempelvis havet och traditionella rätter.

Adress: Via Sofonisba Anguissola 54

Ristorante Enrico Bartolini

Enrico Bartolini är en känd italiensk kock som har restauranger utspritt över landet. Den i Milano ligger i MUDEC, Milanos kulturmuseum. Här serveras samtida klassiker i form av lyxiga provsmakningsmenyer. Bestäm själv om du vill sätta en guldkant på besöket med tillhörande vinmeny.

Adress: Via Tortona 56, Museo delle Culture

Mellanklass restauranger i Milano

Bosco Verticale

Vill du botanisera i pasta är Bosco Verticale restaurangen i Milano för dig. Rustik, hemmagjord pasta blandas med härlig personal, som gärna bjuder på en aperitif eller avec.  

Adress: Via Federico Confalonieri 15

Dersett

Milanesiska restaurangen Dersett beskriver själva sin mat som ”comfort food”, och det är precis vad det är i ren italiensk tappning. Prova en fantastisk caprese, italienska köttbullar eller steak tartare och låt smaklökarna göra en glädjedans! 

Adress: Viale Gian Galeazzo 17

Rizzo Come A Casa

Rizzo Como A Casas specialitet är fisk och skaldjur. På menyn väntar rätter som grillad fisk med grönsaker, halstrad tonfisk och filé av havsruda. Personalen hyllas ständigt på sociala medier för sin härliga personlighet och välkomnande stämning.

Adress: Via Varesina 163

Se fler restips till Milano

restauranger_i_milano